השפית והמסעדנית יונה ששון הלכה לעולמה

ששון ובן זוגה מוריס, עמדו מאחורי מסעדת "טופולינו" הירושלמית, ובהמשך עברו לת"א ופתחו את "לוקה ולינו" • היא נפטרה הבוקר בגיל 67, אחרי מאבק ממושך במחלת הסרטן

יונה ששון עם בן זוגה מוריס גיני, ובנם שי. צילום: איתיאל ציון

"הבוקר נפטרה יונה ששון, אהובתי, חברתי ושותפתי בעשרים וחמש השנים האחרונות. היא סבלה מסרטן ארבע שנים והיום היא נחה", כתב לפני שעות ספורות מוריס גיני בחשבון הפייסבוק שלו.

בעולם האוכל המקומי אין הרבה "פאוור-קאפלס", אבל יונה ששון ומוריס גיני, היו כאלה. הם הכירו בכלל בהייטק, לפני 25 שנה, אבל הלב משך אותם לעולמות הבישול והאירוח. בשנת 2013 הם פתחו את מסעדת "טופולינו" ברחוב אגריפס בסמוך לשוק מחנה יהודה.

זאת הייתה מסעדה איטלקית עם הרבה נשמה, מוריס על הבישולים, יונה על האירוח. המסעדה החלה את דרכה כחלבית, בהמשך הפכה לבשרית, אבל אחרי עשר שנים לא פשוטות מבחינה בטחונית, החליט הזוג לעבור לתל אביב. בתל אביב פתחו את "לוקה ולינו" שנסגרה אחרי פחות משנה של פעילות. 

הקנולי האהוב של "לוקה ולינו", צילום: איתיאל ציון

אחרי סגירת המסעדה התגלגלו השניים לניקיון בתים, ועשו זאת בכבוד, באהבה ובגאווה גדולה. בהמשך מכרה יונה אוכל איטלקי משובח ומאפים טובים מביתם הצנוע בתל אביב. בארבע השנים האחרונות היא נאבקה במחלת הסרטן.

אין ספק שיונה ששון תיזכר בקרב חובבי אוכל רבים, שביקרו במסעדות של הזוג, וזכו לאירוח החם שלה. יהי זכרה ברוך.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר