מדיח כלים הוא אחד ממוצרי החשמל החשובים ביותר בבית. הוא חוסך זמן, בלאגן, מקום ובעיקר התעסקות, כי אף אחד לא באמת אוהב לשטוף כלים. אך למרות יתרונותיו הרבים, לא מדובר במוצר מושלם ולעיתים הוא עשוי לגרום לנזק של ממש לכלי מטבח.
האתר Consumer reports סקר אילו מוצרים צריכים להישאר מחוץ למדיח. סכינים חדות למשל, הופכות לקהות עם הזמן ונשחקות. מחבתות וסירים עם ציפוי נון-סטיק מועדים לפגיעה, כיוון שהשטיפה האגרסיבית יחסית עשויה לשרוט אותם. הכלל הזה תקף גם לגבי סירים ומחבתות מברזל יצוק, שיכולים להיפגע ולהחליד.
View this post on Instagram
אם אתם רוצים לשמור על הכוסות התרמיות שלכם, כמו גם הבקבוקים, הקפידו על שטיפה ידנית. בשימוש במדיח, מים יכולים לחדור בין שכבות הכוס, ולפגוע באפקטיביות של שמירת הטמפרטורה.
מוצרים שעשויים מעץ, כמו קרשי חיתוך, בוצ'רים, כפות וקערות עץ, יכולים להיסדק בעקבות השטיפה האגרסיבית של המדיח ולהתעוות מהחום. כמו גם, כלים מפח אשר עשוייים להחליד במהירות, לכן כדאי לשטוף אותם באופן ידני ולייבש מיד.
אבל היי, לא הכל שחור. המטבח מלא בכלים שדווקא ישרדו שטיפה במדיח ואפילו היטב, אם תשמרו על כמה כללים פשוטים:
- אלומיניום הוא חומר שאפשר להדיח, אולם הוא עשוי להשחיר מעט. אם זה קורה, שפשפו את הכתמים עם צמר פלדה וסבון כלים בשפע.
- פלסטיק: לכלי פלסטיק יש עמידות שונה לשטיפה במדיח, בהתאם לעובי ולצורה שלהם. כדי להיות בטוחים, כדאי לבדוק אם לפי הוראות היצרן הם זקוקים לשטיפה ידנית בלבד או לא. בכל מקרה, עדיף למקם אותם בחלק העליון של המדיח ורחוק מגוף החימום, כדי שהם לא יתעוותו.
- ניתן להדיח גם כוסות, ספלים וצלחות מזכוכית, אבל חשוב לקחת בחשבון שאם מדיחים אותם לאורך זמן, הם עלולים להצהיב. כלי קריסטל וחרסינה בטוחים גם כן לשימוש במדיח, אלא אם הם מכילים חלקים קטנים ושבירים או צבועים בעבודת יד. במקרה כזה, שטיפה ידנית ועדינה יותר תשמור עליהם משברים וקילופים.