מה אוכלים כשחם? המנות של קיץ 2024

המסעדות ברחבי הארץ התחדשו בתפריטים מרעננים שמתאימים במיוחד לעונה • אז - מספגטי עם גרגירי חומוס, דרך סלט כרובית עם משמש ועד לסאנדייז מושחתים - לרגע אולי אפילו תשכחו מהמזגן

בנורדר. צילום: אסף קרלה

סנטה

קיץ טעים בכפר סבא. מסעדת סנטה של שף אסף זרוג משיק תפריט ים תיכוני עונתי בשילוב נגיעות מהמטבח הטריפולטאי, והכל מתנקז לעיר שבשרון. קומץ דוגמאות: דבלה מלוחה (טרטר בקר, שאלוט, צלפים, איולי לימון כבוש ונגיעת פלפל צ'ומה - 63 שקלים); יקיטורי שקדי עגל (בתוך חסה פריכה, סלסה לימונית וקריספי כרישה - 63 שקלים); לברק שלם בטאבון (שלושה סוגי עגבניות, אספרגוס, יין לבן, שום וחמאה חומה - 129 שקלים); ולקינוח מלון טחון קר (כדורי סורבה וסלט פירות טרי - 49 שקלים).

סנטה, עתיר ידע 4, כפר סבא

סנטה, צילום: עוז אוחיון

בלאגו

איך אומרים באיטלקית "אל תשכחו לשים קרם הגנה"? מסעדת בלאגו שעל האגם בראשון לציון מציגה תפריט קיץ חדש בהשראת ארץ המגף, שעליו חתום השף לירן תומר. תרשמו: כרובית צלויה בטאבון (קרם יוגורט וסלסה לימונית - 59 שקלים); סביצ'ה טונה (בצל ועשבים קצוצים, על קרקר שמן זית זעתר ואבן יוגורט - 69 שקלים); פרחי זוקיני (ריזוטו כמהין, רוטב חמאה לבנה ושמן בזיליקום - 65 שקלים); ספגטי בחמאת דואה (זוקיני, חומוס גרגירים וגבינת פקורינו - 75 שקלים); ולקינוח - "Che Bono" (קרם פרלינה, טוויל שקדים, פירות טריים ורוטב אנגלז - 52 שקלים).

בלאגו, המאה ועשרים 4 ראשון לציון

פרחי זוקיני בבלאגו, צילום: עוז אוחיון

נינה ביאנכה

מסעדת נינה ביאנכה הכשרה שבמתחם ביל"ו ובניצוחו של השף ירין עמירה מציגה במיוחד לקיץ: קריספי רביולי (רביולי מטוגן במילוי גבינה ולבנה לצד סלטון עלים - 64 שקלים); סלט אבטיח וגבינת פטה (עלי טעם, ויניגרט נענע ושקדים - 71 שקלים); סשימי טונה (אבוקדו, פונזו סויה ושומשום - 78 שקלים); טרטר טונה (על לחמניית ספינג', איולי לימון כבוש, אריסה וביצה רכה - 74 שקלים); ניוקי חמאת עגבניות (יוגורט, אפונת גינה ופרמזן - 76 שקלים); פילה דג לבן (ספגטיני ירוק וצנוברים - 142 שקלים); ופילה דניס (זוקיני צרוב, סלסת עגבניות וחמאה - 142 שקלים).

נינכה ביאנכה, בוסי סנט ג'ורג' 9, מתחם ביל"ו

בנינה ביאנכה, צילום: דויד מויאל

רמבלה

רמבלה, מסעדת השף החולונית, משיקה תפריט קיצי ים תיכוני בהובלתו של צחי מלול. מה אוכלים? מיקס שמפיניונס (פטריות שימג'י ושמפיניון, קרם כרובית, שמן כמהין, אגוזי לוז וזיתים שחורים - 54 שקלים); סיגר דגים (עלי סיגר פריכים במילוי דג מוסר קצוץ, גרידת לימון, כוסברה וצ'ילי ירוק, מוגש עם איולי פחם ואריסה - 62 שקלים); בורגר אנטריקוט (200 גרם בשר, לחמניית דלי, איולי טרטר, חסה, עגבנייה, בצל סגול ומלפפון חמוץ. מוגש עם צ'יפס - 79 שקלים); לברק שלם פתוח בגריל עם סלט עגבניות (110 שקלים); ולקינוח ברולה קוקיס (קרם ברולה קלאסי בין שתי עוגיות פאדג' שוקולד, רוטב קרמל מלוח, שברי מקרון צבעוניים, קרמבל במבה וגלידת וניל - 62 שקלים).

רמבלה, הרוקמים 2, חולון

דג שלם צרוב ברמבלה, צילום: עוז אוחיון לסוכנות קרלה

לה אוטרה

השף עינב אזגורי מחזק את התפריט של בר הלה אוטרה בתל אביב במבחר מנות קיץ כמו אלוטה תירס (גילי שלם בפחם מיונז, פרמזן, צ'ילי פיקנטי וליים - 44 שקלים); ברוקולי על פחם (אחו בלנקו, שקדים קלויים - 58 שקלים); וטאקו דג טמפורה (פיקו דה גאיו, חלפיניו, סלסה סלק צ'יפוטלה, קרם פרש, כוסברה וליים - 72 שקלים לשתי יחידות). בגזרת הקינוחים: קרמו שוקולד (היביסקוס מסוכר, שמן זית ושנטילי - 48 שקלים); וארוז קון לצ'ה (חלב וניל, קרמל מלוח וגלידת בוטנים - 48 שקלים).

לה אוטרה, הירקון 66, תל אביב

שולחן קיצי בלה אוטרה, צילום: גלעד לבנת

וילה מארה

קיץ זה ים, במסעדת וילה מארה מתמחים כמובן בטעמים שמקורם בין הגלים, ולכן מתבקש שישיקו שם תפריט מעודכן לעונה החמה. במנות החדשות: ריזוטו סלמון (שמנת, יין לבן, בזיליקום ותרד - 88 שקלים); פילה דניס (ירקות צלויים וסלסה עגבניות - 115 שקלים) ופטוצ'יני ארטישוק (שמן זית, שום, סלסה עגבניות, זוקיני, ארטישוק מטוגן, תרד ופסטו - 78 שקלים).
כמו כן משיקים הקיץ בוילה מארה תפריט עם מנות בהשראת אוקראינה והים השחור, דוגמת מרק בורשט (ציר עוף וסלק, צוואר בקר ותפוח אדמה - 48 שקלים); ברוסקטה עם הרינג (שמנת, פרוסות עגבנייה, בצל סגול, צ׳ילי חריף ושמן זית - 38 שקלים); ובליני עם קוויאר אדום וקרם פרש (72 שקלים).

וילה מארה, הרברט סמואל 88 תל אביב / דרך בן גוריון 69 בת ים

הים השחור, צילום: דוד מויאל

מא פאו

לא רק שיש בהודית התל-אביבית מאו פאו תפריט ערב קיצי חדש, גם תוכלו להתפנק עליו עד 6 ביולי ב-50 אחוזי הנחה, במסגרת ההרצה שלו. מחכים לכם החל מ-18:00: נאן לוהט מהתנור עם חמאה ושום (20 שקלים); בהאג'ה בצל עם קרם גבינה כחולה וריבת ענבים (46 שקלים); סלקים ובצלי מדורה עם קרם פרש וצ'אטני (52 שקלים); ופאני פורי דגים וגספצ'ו (62 שקלים).

מא פאו, נחלת בנימין 59, תל אביב

בהודית התל-אביבית, צילום: אנטולי מיכאלו

פארוק בשוק

בפארוק בשוק התל-אביבית מציעים תפריט קיץ עם מנות מרעננות דוגמת סלט בורגול כרובית (לאבנה, בצל, קייל, משמש, מלפפון, רימון, בוטנים מסוכרים ובהרט - 59 שקלים); וטרטר דג (רוטב מלפפון ואגס, בצל, רימון ושמן צ'ילי - 67 שקלים).

פארוק בשוק, נחמן 6 תל אביב

פארוק בשוק, צילום: אסף קרלה

דלי אסייתי

קבלו טרילוגיה של מנות קיציות בעליל בדלי אסייתי שבהוד השרון: סושי בול (סשימי טונה, סלמון ודג לבן, אורז מאודה, אבוקדו, מלפפון, אצות ווקאמה, צנונית, בצל ירוק, אצה פריכה ורוטב פונזו, והכל בקערה - 78 שקלים); פאנגן דג לבן (חציל תאילנדי, שעועית ירוקה, שאלוט, בצל ירוק, ג'ינג'ר, בזיליקום תאילנדי, צ'ילי ושום, מוגש עם אורז או אטריות ביצים - 76 שקלים; וסושי בטרה אררה (סלמון, בטרה מצופה בובו אררה עם טרטר דג, איולי חלפיניו, יוזו קושו, טוביקו ופונזו יוזו - 52 שקלים).

דלי אסייתי, הבנים 15, הוד השרון

דלי אסייתי, צילום: אסף קרלה

קונטנטו

זה לא סתם תפריט קיץ - אלא לוקיישן קיצי שלם. Contento, בר הקיץ של מלון קרלטון תל אביב, נפתח מחדש ומזמין אתכם לנשנש באוויר הפתוח ובקו ראשון לים מנות כמו סשימי אינטיאס אבטיח (סלט מרענן, קשיו וגבינה בולגרית - 59 שקלים); רביולי דלעת ערמונים (רוטב חמאת מרווה, פופקורן קינואה ושמן בזיליקום - 53 שקלים); דג קונפי וקרם ארטישוק ירושלמי (77 שקלים); וקבב דג ים (רוטב פלפלים חריפים וקרם גבינת פטה - 72 שקלים). כל זאת לצד קוקטיילים צוננים ובניצוחה של השפית ליאור אוחיון.

Contento, אליעזר פרי 10, מלון קרלטון, תל אביב

מהתפריט של ליאור אוחיון, צילום: זבוב

פלאזה קפה

בין המנות הקיציות של פלאזה קפה בתל אביב תמצאו, למשל, סשימי סלמון (סלטון של אפרסמון, פקוס, בצל סגול ושמן בצל ירוק בויניגרט פסיפלורה - 58 שקלים); גבינת ברי (דבש, טימין, אגוזים וריבת שרי - 38 שקלים); וקפלטי בטטה לבנה (ציר כרישה, פקורינו ותרד - 66 שקלים).

פלאזה קפה, כיכר צינה דיזנדוף 3, תל אביב

בפלאזה קפה, צילום: אסף קרלה

נורדר

בר השף התל-אביב נורדר מציג שלוש מנות קיץ פירותיות במיוחד: קרפצ'יו משמש ופאקוס (שמן עשבים, גבינת עיזים, גרנולה ופרחי מלפפון - 48 שקלים); מחמצת ענבים מהגליל (לחם כפרי, לאבנה, ענבים טריים וחרוכים, פלפל חריף ועלי גפן קריספיים (32 שקלים ליחידה); וסשימי דג נא (אגווצ'ילה תפוח, ריגילה, סלסת סלרי ושאלוט - 74 שקלים).

נורדר, דיזנגוף 245, תל אביב

בנורדר, צילום: אסף קרלה

מקס ברנר

נתחיל הפעם (וגם נסיים) בקינוח. רשת מקס ברנר משיקה תפריט ספיישלים קיצי על טהרת השוקולד, המנגו וכל מה שביניהם, ולנו רק נותר להתפנק כאילו אין מחר (אבל דיאטה דווקא כן מחר). בהיצע: סאנדיי מנגו טרופי (שכבות גנאש שוקולד לבן, מנגו, קרמבל, גלידת מנגו וקצפת - 62 שקלים; סאנדיי בננות וקרמל מלוח (בננות מקורמלות, רוטב טופי, קרמבל, קוביות וופל בלגי, גלידת קרמל מלוח, קצפת וכדורי וופל - 62 שקלים); סאנדיי בואנו ושוקולד (גנאש שוקולד חלב, פאדג' בראוניז, קרם בואנו, גלידת שוקולד חלב, קצפת וכדורי וופל - 62 שקלים); קרם ברולה בלונדיז (פאדג' שוקולד בלונדי ברוטב וניל, עם טופינג קרם ברולה וגלידת מנגו - 64 שקלים); מילקשייק בייגלה נוצ'לה (גלידת קרמל מלוח, קרם בואנו, בייגלה וקצפת - 37 שקלים); ומילקשייק מנגו וקצפת (37 שקלים).

נסיים בקינוח, צילום: צילום סטודיו Ditales.jpg

פאפא ג'ונס

תשכחו מקערת החלב ופזרו את הקורנפלקס שלכם על... פיצה?! אמיתי לגמרי. רשת פאפא ג'ונס עושה לנו קיץ קריספי עם תפריט מיוחד בשילוב פתיתי התירס הקלויים, שמתברר שהולכים מעולה עם אקסטרה צ'יז. במהדורה המוגבלת: פיצה קראנצ'י גבינות (פיצה על בסיס רוטב ראנץ', פטריות, מוצרלה, פתיתי קורנפלקס והזלפות דבש - 90 שקלים); פיצה קראנץ' פפרוני טבעונית (בסיס רוטב שום, פרוסות פפרוני טבעוני, מוצרלה, פתיתי קורנפלקס והזלפות דבש - 90 שקלים); קראנצ' פסטו (מנת צד של ארבעה קרואסונים מלוחים במילוי אצבעות מוצרלה, רוטב פסטו, זילוף רוטב שום וציפוי שברי קורנפלקס - 35 שקלים); וקינוח קראנצ'ידליס (ארבעה קרואסונים מתוקים במילוי עוגת קינדר דליס, זילוף ממרח בואנו ופתיתי קורנפלקס - 35 שקלים).

בג'ונס, צילום: אמיר מנחם

Moses Shop

תפריט הקיץ של Moses Shop מציע שתי מנות חדשות שיסגרו לכם כל פינה אפשרית: המבורגר Chango מגה-מושחת (קציצת בקר וטלה, אסאדו מפורק, בצל מטוגן, קרם אבוקדו, חסה, עגבנייה, מלפפון חמוץ, בצל סגול ורוטב צ'יפוטלה - 66 שקלים / 82 שקלים בארוחה); וכריך עוף Shape It (רצועות חזה עוף, בצל מטוגן, קרם אבוקדו, חסה, עגבנייה, מלפפון חמוץ ובצל - 54 שקלים / 70 שקלים בארוחה). בנוסף מציגה הרשת צמד קינוחי פרווה חדשים: נוצ'לו (שכבות קרם שוקולד וקרם פרלינה אגוזים על מצע קריספי של שוקולד ונוגט (26 שקלים); ופיסטוק לימון (פירורי קרמבל, קרמו לימון, גנאש פיסטוק וקרם שנטילי וניל (26 שקלים).

מוזס שופ, צילום: גיל אבירם
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר