הכי פשוט שיש: הטריק שיגלה לכם אם תוכלו לאכול ביצים שפג תוקפן

לא בטוחים אם אתם יכולים לאכול את הביצה שיש לכם במקרר? • יש כמה דרכים לבדוק את טריותה, אבל בשיטה כל כך קלה – עוד לא נתקלנו

ביצים. מהיכן הגיע החומר קדמיום הידוע כמסרטן?. צילום: יהושע יוסף

יש ברשותכם ביצים שבא לכם להשתמש בהן כדי להכין ארוחה כלשהי, אולי איזה משהו מהיר וקליל, אבל אתם לא בטוחים אם הן מקולקלות או לא? בין אם מודפס עליהן תאריך המציין כי תוקפן פג ובין אם ההדפסה אינה קיימת, לפעמים כדאי לוודא שהן בסדר.

איך עושים את זה?

הדרך הטובה ביותר לדעת אם ביצה התקלקלה, היא פשוט לבדוק אותה בעצמכם. ראשית כל, אם הקליפה שלה סדוקה אפילו במעט, אותו סדק יגרום לביצה להתקלקל הרבה יותר מהר מאשר אם הביצה שלמה. כמובן, זו לא הדרך היחידה לזהות אם רצוי להשליך את הביצה לפח.

אם אתם רואים על קליפת הביצה מעין אגלי לחות או שהיא נראית חלקלקה, כנראה שכדאי לכם להיפטר ממנה. לביצה מקולקלת, אגב, יש בדרך כלל חלבון ורדרד, מה שמעיד על כך שהיא מקולקלת, שכן היא כבר מלאה בבקטריה. אתם יכולים להבין זאת גם באמצעות חוש הריח שלכם – ביצה מקולקלת תסריח בצורה כזו שלא תוכלו לפספס, גם אחרי ששברתם את הקליפה.

אל תסתמכו על התאריך שמודפס עליהן (אילוסטרציה), צילום: איי.אף.פי.

אבל יש גם שיטה לא שגרתית לבדיקת תקינות הביצה, והיא פשוטה ביותר: פשוט הכניסו אותה לכוס מים. ככל שהזמן חולף, לחות יוצאת מתוך הביצה דרך הקליפה, ואוויר נכנס לתוכה. כדי לבדוק אם הביצה תקינה למאכל, הכניסו אותה לכוס מלאה במים כמעט לגמרי - אם היא צפה, זו ביצה ישנה.

חושבים להשליך אותה לפח? תעצרו רגע: לפי משרד החקלאות האמריקני, ביצה ישנה היא לאו דווקא מקולקלת. כדי לוודא אם הביצה הזו תקינה, אם היא מריחה לכם לא טוב אחרי ששברתם את קליפתה, תיפטרו ממנה בלי להתלבט. היא שוקעת? איזה כיף – הביצה טרייה וניתן לאכול אותה.

כדי לשמור על איכות הביצים, השתמשו בהן לפני התאריך המודפס עליהן – וכמובן, שמרו על האחסון שלהן בצורה תקינה, והכניסו אותן מיד לתוך המקרר.

כדאי לנסות. בדיקת טריות של ביצים, צילום: Getty Images
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר