טבעונים? אם במקרה תכננתם להגיע למסעדת "Fyre" שבקונולי - פרבר של העיר האוסטרלית פרת' שבדרום-מערב המדינה - לא תוכלו להיכנס אליה. הסיבה: השף פשוט אסר זאת.
האיסור של השף הבריטי ג'ון מאונטן עורר סערה ענקית ברשת בקרב טבעונים, אוכלי בשר – וכמובן, בקרב מנהלי המסעדה עצמה. מאונטן, שמתגורר בשבע השנים האחרונות באוסטרליה, הוא שף מוכר שהשתתף בעבר בכמה תוכניות בישול בבריטניה וגם עבד בעבר לצד כמה שמות גדולים בעולם המסעדנות. הנודע בהם הוא מרקו פייר וייט, המוכר כשף הצעיר ביותר שזכה בשלושה כוכבים במדריך מישלן.
הכל החל כאשר סועדת טבעונית הודיעה מראש למאונטן כי היא מגיעה למסעדה ושאלה אילו מנות טבעוניות יש למקום להציע לה. השף ענה לה כי יש להם רק ניוקי וירקות, ואמר שהוא יפצה אותה. אלא שבהמשך התברר כי הוא שכח להודיע לסו-שף שלו כי סועדת טבעונית מגיעה למקום, מכיוון שהיה עסוק בניהול קייטרינג באירוע פרטי. הסו-שף, כמובן, דאג להביע בפני מאונטן את כעסו על הפרט שהחסיר ממנו.
View this post on Instagram
לאחר אכזבתה של הסועדת מביקורה במקום, היא פרסמה ביום שלמחרת ברשת הפייסבוק ביקורת קשה על המסעדה ועל התנהלותה. בין היתר, טענה כי שילמה 32 דולרים אוסטרליים (כ-78 שקלים) על מנת ירקות שאותה הגדירה כיקרה מאוד ביחס לגודלה וציינה שלא שבעה ממנה. "לדעתי, חשוב שבימינו מסעדות יוכלו לקבל את כולם. אם אין לך מנות טבעוניות, הרי שזה מראה על החסרונות שלך כשף", כתבה הסועדת והוסיפה: "אני מקווה מאוד שיהיה שיפור בתפריט שלך כי אני גרה באזור כבר הרבה זמן וראיתי המון מסעדות שנפתחות ונסגרות במבנה של המסעדה. לדעתי, אם לא תתגמש – גם המסעדה שלך תיסגר".
View this post on Instagram
בתגובה לביקורת, מאונטן הודיע בפייסבוק כי הוא אוסר על טבעונים להגיע למסעדה שלו: "למרבה הצער, כל הטבעונים לא רצויים יותר במסעדה שלי וזאת מטעמים של בריאות הנפש. אני מודה לכם על ההבנה".
בהמשך, הרחיב השף את תגובתו הכעוסה לביקורת של הסועדת: "באזור הזה יש מעט מאוד צמחונים וטבעונים, ואני מנסה להכיל את כולם. בכל מקרה, תודה לך על הביקורת השלילית שלך. אנא, אל תהססי לפרסם את הביקורת הזו ואני מקווה שלא לראותך שוב אצלנו. מעבר לכך, הביקורת שלך היא מאוד ילדותית. מעכשיו, את וחברייך הטבעונים יכולים ליהנות מהמנות שלכם במקומות אחרים".
בעקבות התגובה הקשה של מאונטן, צמחונים וטבעונים רבים החלו לתקוף את המסעדה בכך שהעניקו לה דירוג של כוכב אחד בלבד ברשת. רבים מהם גם טענו שבימינו כל מסעדה צריכה לדאוג להכין גם מנות טבעוניות, בייחוד לאור העלייה במספר הטבעונים ברחבי העולם. מנגד, אוהבי הבשר למיניהם החלו לדרג את המסעדה בחמישה כוכבים על מנת לחזק את השף.
View this post on Instagram
בתגובה לסערה שחולל, מאונטן אמר לאתר האוסטרלי "PerthNow" כי הביקורות השליליות שקיבלה המסעדה "פוגעות מאוד בעסק". הוא הסביר: "לצערי, אין לנו כל כך מנות טבעוניות ובכל זאת הסכמתי לתת מענה לסועדת הזו. אלא שבאותו ערב הייתי צריך לצאת למען הזמנת קייטרינג, וזה כנראה פגע במנה שהוגשה לה. למרות זאת, הסועדת לא גילתה הבנה, אלא החליטה לכתוב לי תגובה אישית וגסת רוח, למרות שאני יוצא מגדרי לשרת את כל האנשים. כשאיימו עליי שאסגר כי אני לא משרת טבעוניים, החלטתי שלא אשרת אותם יותר. זו גסות רוח, וזה רק חלק ממה שאני מרגיש".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו