ביינה
בר-מסעדה חדש עם אווירה קלילה ובו תפריט אוכל שנע בין פשוט למורכב – כיאה לתרגום של שם המקום מערבית, "בין לבין". "ביינה" היא שיתוף פעולה בין נרקיס אלפי, שלה יותר מ-15 שנות ניסיון בתחום ועבדה במיטב המסעדות בתל אביב בהן: סנתה קתרינה, פושקין, כתית ועוד, לבין שלי גרבלר, שהחלה את דרכה במלון "פלס" בפריז ובהמשך ניהלה את Zuma בניו יורק וגם פתחה את "מוצ'ו".
התפריט של "ביינה" מחולק לשלוש קטגוריות – בקטנה, בין לבין וקינוחים. ניתן למצוא בו מנות כמו: תבשיל מנגולד ואבן יוגורט, לוביה על פתילה בבישול ארוך עם טחינה ירוקה ובצל סגול, סשימי דג ים בוויניגרט מלפפון תפוח עץ, טורטליני ממולא שורש סלרי, פנקוטה כבשים ולואיזה על קונסומה של אבטיח, ועוד.
טשרניחובסקי 4, תל אביב

מסעדת ביינה // צילום: מיטל חדד
מיליו
חזית בר היין הפריזאי החדש מזכירה מעט בר בבירת צרפת עם שולחנות קטנים ועגולים, סכך מפוספס בצבע אדמדם ותאורת ערב רכה. ההיצע במסעדה, שמשמעות שמה בצרפתית הוא "קבוצה", כולל 60 בקבוקי יין שונים בטווח מחירים רחב (החל מ-99 שקלים ועד 610 שקלים לבקבוק) שנאצרו מעשרות מדינות מרחבי העולם.
תפריט האוכל במקום אקלקטי, עונתי ומשתנה. בין המנות: כרוב צלוי עם חמאה חומה, יוגורט חם, אורגנו ופירורי מחמצת; ברוסקטה רוסטביף תוצרת בית עם איולי, זרעי עגבנייה, עלי חרדל, שאלוט מוחמץ על ברוסקטה; פלטת גבינות עם טום, בושה וגבינה כחולה, מנצ'גו כמהין עם תערובת אגוז מלך, קשיו ושקדים בתערובת תבלינים, ריבה עונתית ודבש טימין בליווי טוסטונים, ועוד.
דיזינגוף 141, תל אביב
קפה נאפו
מקום איטלקי חדש מקבוצת פומו בבעלות המסעדן הוותיק שימי שוורץ ובראשותו של השף המוערך שחר ברנע, שהוא בין מסעדה לבר קוקטיילים ומגיש מבחר מנות ראשונות, סלטים, מנות דגים, פיצות, פסטות ושלל קינוחים. מעצב המסעדה, ירון טל, יצר במקום פינות שקטות שמתאימות לזוגות, שולחנות עץ לארוחות משפחתיות או למספר חברים, ועוד.
בתפריט ניתן למצוא שלל מנות, בהן טרטר בקר צלפים שאלוט, כוסברה, פאף ריזוטו, צ'ילי ואיולי כמהין; טונה ים-תיכוני עם יוגורט, עשבי תיבול, צ'ילי, שקדים ולימון; סלמון בחמאת לימונים כבושים, אספרגוס ובייבי ג'אם צלויה בגריל; שלל סוגי פיצות וסלטים, קוקטיילים מגוונים וכמובן שגם לא מעט קינוחים.
הדובדבן 7, קריית אונו
קיקו
בר היין החדש של שף אוהד לוי (מתמודד תוכנית "המסעדה הבאה של ישראל"), שנפתח בסמוך למסעדת "מאמו" שלו, מציע למבלים חוויה שמשתנה לאורך שעות היום: מחנות יין ומעדנייה עם דליקטסים ומבחר יינות בשעות הבוקר והצהריים, לבר יין עם תפריט בעל מנות קטנות בשעות הערב. בין לבין החצר שבמקום פתוחה לאורך כל שעות היום.
למעט מבחר יינות רחב מישראל ומהעולם, בין המנות ניתן למצוא ברוסקטות עם טופינג שונים, נקניק ואיולי מעושן, בראוזלה ושקדים מטוגנים, ועוד.
אגמונים 10, אילת
פיצה רג'ינה
האנשים של פיצה רג'ינה, בית אוכל איטלקי חדש בגדרה, למדו עם הידיים את סודות הבצק הנפוליטני, פתחו תנור על החום הכי גבוה שיש והקימו תחנת עצירה מושלמת לתדלוק פחמימות על כביש 40. במקום - שהוא חלק מקבוצת מלון ליר, אברטו ו-HBB - אפשר להנות גם מפסטות שנעשות בעבודת יד, קינוחים שמכינים במקום ועוד, אבל עיקר התפריט מתמקד בשבע פיצות גדולות מהמקובל, בקוטר 40 ס"מ, בהן: מרגריטה קלאסית עם קרעי מוצרלה (68 שקלים), "המלכה לובשת לבן" - רוטב ביאנקה, פטריות טריות, פרמזן ועלי רוקט (82 שקלים), "העז המלכותית" -רוטב עגבניות, מוצרלה, זיתי קלמטה, גבינת עיזים בשלה ופסטו (86 שקלים). כיף לאכול אותן לצד יין הבית, אפרול שפריץ נדיב או עם ערבובי קמפרי כמו באיטליה.
הרצל 3 (תחנת דלק סד"ש), גדרה
ברגר
בורגר שכונתי חדש נפתח זה עתה במכרז שוסטר ברמת אביב ושמו "ברגר". ההמבורגר במקום עשוי מבשר פרימיום מובחר שמגיע מחוות בוטיק בהר תבור ונעשה לפי מתכון מיוחד. בתפריט תמצאו חמישה סוגי המבורגר שונים שאפשר להזמין גם כחלק מארוחה הכוללת צ׳יפס ושתייה. בהם: "קלאסיק ברגר" עם 200 גרם בקר, איולי צ׳יפוטלה, חסה, עגבניה, חמוצים ובצל סגול (52-70 ₪); "דה ברגר" עם 200 גרם בקר ותוספות מיוחדות כמו אננס צלוי ואווז מעושן ואיולי צ׳יפוטלה ( 66-84 ₪) או "רידיפיין ברגר" טבעוני (66-84).
בגזרת התוספות יש כמה מיוחדות, כמו: צ׳יפס ארטישוק (31 ₪). מלבד המבורגר המקום מציע מנות נוספות של סטייק אנד צ׳יפס עם 180 גרם אנטריקוט או סינטה מוגש על צ׳יפס פרוס עם קונפי שום, צ׳ימיצ׳ורי, ומלח גס ושתיה לבחירה (98 ₪). בברגר תקבלו גם כרטיסי גירוד מעוצבים לזכייה בפרסים שונים בכל ארוחה ותוכלו לרכוש חולצות שמתכתבות עם הקו העיצובי של המקום ועוד הפתעות שיתאימו לקהל מגוון, משפחתי וצעיר כאחד.
המקום הוא פרי מוחו הפורה של גל רווה, המסעדן התל אביבי שהקים לפני 20 שנה את קפה זוריק בתל אביב ומאז מגוון מקומות, מביניהם בר היין החדש "תל א וין".
אבא אחימאיר 21 מרכז שוסטר, תל אביב
קונטנטו
ליאור אוחיון, בוגרת העונה השמינית של מאסטר שף, פתחה בר אוכל תוסס על קו החוף של תל אביב בשם Contento. המקום החדש כשר ונמצא מתחת למלון קרלטון תל אביב. מגוון הקוקטיילים והאלכוהול במקום רחב והתפריט שיצרה אוחיון כולל מנות קטנות ובינוניות שכיף לאכול לידו כמו: ביס טרטר טונה וסלסה של מנגו בוסר בקולורבי פריך, סירופ קלמנטינה ושמן בזיליקום (56 שקלים); סלט בורטה עם גבינת בורטה על ריבת עגבניות שרי, סלט עגבניות צבעוני, ספרות בלסמי ופופקורן קינואה (62 שקלים) או מנת שלושה ביסים של פולנטה קריספית ודוקסל פטריות (44 שקלים).
אליעזר פרי 10, תל אביב
מקום בלב
בלב רעננה נפתח מקום חדש וירוק במיוחד בשם "מקום בלב" - נשמע מוכר ולא בכדי, המקום עבר בעלות ונפתח בקונספט חדש על שם בית האוכל והאירועים הוותיק שפעל באותו מיקום בדיוק במשך 30 שנה.
מקום בלב הוא ממש גן קסום ששוכן בתוך מרחבים פסטורליים ירוקים. בסמוך למקום מגדלים ירקות ותבלינים אורגניים המשמשים חומרי הגלם למנות במסעדה. על תפריט מופקד השף הוותיק, קובי כץ. הוא יצר תפריט שמתחלף לאורך היום עם דגש על אוכל בריא, ירקות מטופחים ללא ריסוס או חומרים משמרים. במקום מייצרים גם ממרחים וריבות. בבקרים מוגשים בו בראנצ'ים ובערב הוא הופך גן יין ומסעדה.
קבוצת "מי קאסה" של המסעדנים תומר מוזס ואופיר אלקלעי זיהתה את הפוטנציאל של המוסד הוותיק הזה בשרון והחליטה לשנות את הדנ"א שלו, כך שיתאים לרוח הזמן. בין מנות הבוקר במקום, אפשר להנות מארוחת בוקר זוגית (179 שקלים) עם מגוון גבינות, ממרחים, עלי גפן, לחמים וחביתות לבחירה; מנות מרכז שולחן כמו סביצ'ה דג לבן (68 שקלים) או מנות מחבת כמו ריזוטו קבב דג עם 120 עגבניות, שום וטימין (88 שקלים).
פרדס משותף 5, רעננה