מתכון לכנאפה מלוחה. צילום: אסף קרלה

מתכון לכנאפה מלוחה עם ג'יבנה, תרד ופטריות

במיוחד לחג שבועות, קבלו מתכון של קרן ואיציק קדוש, השף קונדיטורים בעלי ״קפה קדוש״ בירושלים, לכנאפה מלוחה

אם עד היום עוד לא טעמתם מנת כנאפה מלוחה, כדאי לכם מאוד להכין אחת כזאת בחג הקרוב. המנה קלה להכנה ומלאה בטעמים. אם אין ג'יבנה (שאפשר למצוא כמעט בכל המרכולים), החליפו אותה בתערובת של 150 גרם ריקוטה ו- 150 גרם מוצרלה מגוררת.

השף קונדיטורים קרן ואיציק קדוש, בעלי "קפה קדוש" בירושלים, הפיקו לקראת חג השבועות בשיתוף המותג DAVO PRO חוברת מתכונים דיגיטלית בשם: "שבועות של חברים". כל ההכנסות ממכירתה מועברות כתרומה לעמותת ״האגודה לבריאות הציבור״, המעניקה בין השאר שירותי חונכות לילדים והורים נכי צה״ל המתמודדים עם פוסט טראומה, פגיעה נפשית או פגיעת ראש. לפניכם המתכון המצוין למנת כנאפה מלוחה עם ג'יבנה, תרד ופטריות, שפרסם הזוג בחוברת.

קדוש והכנאפה, צילום: אסף קרלה

מתכון לכנאפה ג'יבנה, תרד ופטריות של השף קונדיטורים קרן ואיציק קדוש

טיפים לעבודה עם שערות קדאיף

1. אחסון: את אטריות הקדאיף שקונים יש לשמור בקופסא אטומה בהקפאה. לפני השימוש מפשירים לטמפרטורת החדר.

2. בצק האטריות נטול שומן, אבל האטריות זקוקות לו כדי להזהיב ולקבל פריכות. ניתן להשתמש בכל סוג של שומן: חמאה, שמן, סמנה ועוד במצבם הנוזלי.

3. את שערות הקדאיף מפרידים בעזרת הידיים ומוסיפים את השומן בהדרגה.

4.אחרי השימון, השערות גמישות וניתן לעצב אותן לצורה הנדרשת.

5. את שערות הקדאיף ניתן לטגן או לאפות.

רכיבים
למחבת בקוטר של כ-30 ס"מ

400 גרם שערות קדאיף
200 גרם חמאה מומסת

למלית:
1 כף גדושה חמאה
1 סלסלה (250 גרם) פטריות שמפניון פרוסות
300 גרם תרד חלוט סחוט וקצוץ (אפשר קפוא מופשר ומסונן)
300 גרם ג׳יבנה (גבינה ערבית)
1/2 כוס (50 גרם) גבינת פרמזן
1/4 כפית צ'ילי מיובש
מלח ופלפל שחור

לסירופ:
1/2 כוס (120 מ"ל) מים
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1 כף דבש
1/3 כוס עלי טימין ו/או זעתר טריים ו/או מרווה וטימין לימוני
2 כפות פיסטוקים קצוצים

כנאפה מלוחה, צילום: אסף קרלה

אופן ההכנה


1. למלית: במחבת בינונית מחממים חמאה, מוסיפים את הפטריות ומטגנים אותן עד הזהבה. מוסיפים תרד חלוט וקצוץ, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומורידים. מעבירים לקערה לצינון, מוסיפים את הגבינות והתבלינים, מערבבים, טועמים ומתקנים את התיבול.
2. לסירופ סוכר: בסיר קטן מחממים את מרכיבי הסירופ לרתיחה ומערבבים. מבשלים כ-2 דקות ומורידים מהאש. משהים בטמפרטורת החדר.
3. מרכיבים את הכנאפה: מפרידים מעט את שערות הקדאיף בעזרת הידיים, יוצקים חמאה מומסת, מעסים ועוטפים את שערות הקדאיף בחמאה מכל הצדדים. מרפדים את תחתית המחבת בחצי מכמות הקדאיף ומסדרים בשכבה הדוקה. מורחים את המלית באופן אחיד ומפזרים את יתרת הקדאיף לכיסוי מלא של המלית.
4. מחממים את המחבת על אש בינונית ומטגנים 4-5 דקות עד שהקדאיף מזהיב בתחתית. בעזרת מכסה או צלחת הופכים את הכנאפה ואז מחזירים אותה חזרה למחבת ומטגנים עוד 4 דקות מהצד השני.
5. מברישים בסירופ סוכר, מפזרים פיסטוק ומגישים חם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...