הורים יקרים, האייטם הזה הוא אמיתי לחלוטין ואינו חלק מסדרת אודישנים לעונה הבאה של "מבחן ההורים הגדול". אפילו לא לעונה הבאה של "הישרדות" - זאת למרות תכולת החרקים הגבוהה שהוא מכיל.
בפעם הבאה שהילדים שלכם יבואו אליכם בטענות על הכריך שהכנתם עבורם לבית הספר או יעשו פרצוף בארוחת הצהריים, תבהירו להם כי הם צריכים להודות לכם בכל יום על שלא שלחתם אותם במטוס לשוויץ. מתברר ששם, מה שהילדים עומדים לקבל לארוחה בבית הספר, הרבה פחות מעורר תיאבון מחומוס או נוטלה.
בכתבה, שפורסמה לאחרונה ב"וול סטריט ג'ורנל", חשף הכתב מת'יו דלטון מאמצים לשיתופי פעולה הנעשים מצד ממשלת שוויץ, שידועה באיכות הגבוהה של מוצרי השוקולד והגבינות שלה, לבין חברות מזון, במטרה לשלב חרקים מסוגים שונים כחלק אינטגרלי בתפריט, בין השאר, בארוחות הניתנות לתלמידים בבתי הספר.
בתפריט מעורר התיאבון, במקרה ותהיתם, תוכלו למצוא בין היתר: תולעי קמח, צרצרים בציפוי פפריקה וקרקרים עשויים מקמח צרצרים (כן, מסתבר שיש דבר כזה).
הניסיון לשלב חרקים בתפריט הוא חלק ממהלך שנעשה להפחתת כמויות הסוכר הנצרכות בקרב ילדים. במסגרת זו, חברות המזון מחפשות דרכים לשכנע ילדים להחליף את חטיפי השוקולד שלהם בצרצרים, תולעים ואפילו ארבה.
בשנת 2017, שוויץ הפכה למדינה הראשונה באירופה בה ניתן אישור למכירת חרקים בסופרמרקטים עבור צריכה של בני אדם. זאת למרות שרק כ-9% מהאוכלוסייה בה הייתה בעד המהלך. למרות הצעד, החברות כשלו עד כה באופן נחרץ במשימה להתגבר על מה שמכונה "אפקט האיכס" - אותה תחושת סלידה או גועל שרוב האנשים חשים כשהם נאלצים לאכול חרקים כחלק מהתפריט. "אנשים, בעיקר ממדינות המערב, עדיין רואים בחרקים סימן לריקבון או מגיפה", נכתב במאמר.
"בניסיון להשפיע על דעת הקהל ולנסות להטות את הכף לחיוב בנושא, חברות בשוויץ מארגנות בארבע השנים האחרונות טעימות בבתי ספר", מוסבר בכתבה. עובד באחת החברות השוויצריות שעומדות מאחורי חטיפי החרקים פירט: "מכיוון שהתלמידים צעירים, הם פתוחים יותר לחדשנות. לכן בשלב זה או אחר, המוסדות יכללו חרקים בתפריט שלהם".
התומכים בשילוב חרקים בתפריט טוענים כי מדובר במקור טוב לחלבון. בנוסף, חרקים פולטים לאוויר אחוז קטן בהרבה מגזי החממה המזיקים, אותם פולטות חיות המשמשות למאכל, דוגמת פרות. יתר על כן, לטענת התומכים במהלך, מדובר במרכיב נורמלי ומקובל לחלוטין בדיאטה של יותר משני מיליארד אנשים באסיה, אפריקה ודרום אמריקה. אז בתיאבון.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו