כשאנחנו שותים בירה מפחיות שתייה, אנו רוצים שהמזיגה לתוך כוס תהיה מושלמת – עם כמות הקצף המדויקת. ביפן, למשל, הקצף הזה נחשב להכרחי כדי להעניק למשקה האלכוהולי את הטעם הטוב ביותר – ולכן, חברת עיצוב מקומית יצרה עיצוב חדש לפחיות שתייה, שאמורות לתת את היחס המושלם של המשקה.
"שכבה של קצף עם יחס עובי נאה מהווה מעין מכסה, שמונע מהבירה מלחבור לאוויר – מה ששומר עליה מלשחרר ארומה, טעם והגזה (תהליך שבו מוסף פחמן דו-חמצני למשקה כדי לגרום לו להיות מוגז, ע"א)", נמסר מחברת "ננדו" היפנית.
פורצת דרך? הפחית החדשה:
Japanese design studio nendo has developed a new can that solves a longstanding problem with canned beer; lack of proper head. The new design, dubbed the “foam-can,” incorporates two stay-tabs similar to conventional aluminum cans at different angles. https://t.co/SrOkRx3wBQ? pic.twitter.com/dXiIdeHrH4
— Dieline (@TheDieline) May 8, 2023
מחקר שבוצע בחברה העלה כי אחד הדברים החשובים ביותר למזיגה טובה היה פחית השתייה עצמה, וספציפית – במיוחד הפתח שלה. כשב"ננדו" עיצבו את הפחית החדשה, הם הבינו שחלה ירידה בלחץ האוויר בתוך הפחית וגם שמה שגורם לבועות במשקה נוצר כשהנוזל בא במגע עם קצה הפחית. בהסתמך על ההבחנות האלו, הם עיצבו את הפחית החדשה שיש לה שתי לשוניות סמוכות אחת לשנייה במקום אחת בלבד.
למרות הסמיכות בין שתי הלשוניות, המטרה של כל אחד מהם שונה מאוד. כשמושכים את הלשונית הראשונה, המכסה נפתח רק באופן חלקי, כך שהוא יוצר קצף מבעבע, שאז נמזג לכוס. כשהכוס מתמלאת בחצי מהמשקה וכשהקצף התייצב מעט, מושכים את הלשונית השנייה כדי לשפוך לתוך הכוס את שאר המשקה שנשאר.
"בצורה הזו, נוצר בכוס יחס נוזל-קצף של 7:3, שנחשב ליחס הזהב, וכעת אפשר להגיע אליו בקלות גם במזיגה מתוך פחית בירה", הוסיפו בחברה.