פילה מוסר ים ואפונה של אידי ישראלוביץ | צילום: יוסי זליגר

אל תחששו מדגים - זה ממש מתאים לעונה: מתכון למוסר של אידי

אם מתחשק לכם ולכן להתפנק על מנה קלילה, אביבית ומהירת הכנה - אל תחששו לבשל דגים • כך תכינו תבשיל פילה מוסר ים ואפונה של אידי ישראלוביץ' (אידי דגים) • מתכון שני של השף המתפרסם ב"ישראל היום" לרגל חגיגות 28 למסעדה הוותיקה

מתכון לתבשיל פילה מוסר ואפונה ירוקה של "אידי דגים"

רכיבים
ל-2 מנות עיקריות

מחבת עמוקה עם מכסה
שני נתחי פילה של דג מוסר ים נקיים מעור ועצמות
1 בצל לבן בינוני, קצוץ דק
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
1 שן שום, קצוצה
4 כפות שמן זית
עלים מ-4 ענפי נענע
1 כוס אפונה ירוקה
½ כוס ציר ירקות או מים
חצי כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
מלח
פלפל שחור

ראשית ממליחים את הדגים - אידי במטבח,

אופן ההכנה

ממליחים ומפלפלים את פילה הדג משני צדדיו.
מחממים שמן זית במחבת עמוקה כשהיא פתוחה ומזהיבים בצל. לאחר מכן מוסיפים גם פלפל אדום ושום, ומזהיבים.

מניחים את נתחי הפילה (לא משנה מאיזה צד) ומטגנים למשך דקה. לא הופכים לצד השני.

מניחים את פילה הדג אחרי הזהבת הירקות, צילום: יוסי זליגר


מוסיפים למחבת אפונה, פפריקה מתוקה, כורכום ועלי דפנה. מוסיפים כוס ציר ירקות ומתקנים תיבול.

מנמיכים את הלהבה, מכסים את המחבת ומבשלים למשך 7 דקות.

מוסיפים את האפונה, צילום: יוסי זליגר

בתאבון.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...