לאכול מהחממה לצלחת: הפסטיבל בערבה שאסור לפספס

ארוחה מקטיף בגן הירק, בישול תאילנדי בתוך חממה או בראנץ' היישר מאדמה חקלאית • פסטיבל "מהחממה לצלחת" שנערך בסוף השבוע חושף את השפע החקלאי והקולינרי שיש לאזור הערבה להציע • ריכזנו עבורכם שלושה מפגשים מרתקים וטעימים במיוחד

השפים נדב ודניאל בפסטיבל "מהחממה לצלחת" , צילום: יאיר ולר

משני צידיו של כביש הערבה מתקיים מפעל ציוני עכשווי מרתק - חקלאות, יזמות, יצירה ושפע קולינרי. עתה, טרום אביב וקיץ, זוהי עונה נהדרת לבקר באזור הערבה התיכונה וליהנות מיוזמה מקומית ענפה, המשלבת חקלאות וקולינריה עכשווית.

בראנץ' של מירית קירשבום בערבה, צילום: אפרת פרנקנשטיין

בדיוק בזכות שילוב מתבקש זה, נוצר פסטיבל ״מהחממה לצלחת״ שמשלב את פועלם של חקלאי האזור יחד עם שפים מקומיים, בשלנים ומארחים ותיקים. הפסטיבל מתקיים בין התאריכים 16-18 במרץ במסגרת פעילות המועצה המקומית ערבה תיכונה ועל התוכן הקולינרי בו אמון יו"ר העמותה הישראלית לתרבות קולינרית, דוד קישקה. 

ריכזנו עבורכם כמה מאירועי סוף השבוע הקרוב

השפית מירית קירשבום, מעין יהב, תקיים סדנת בראנץ' בתאריך 17 במרץ בשעה 09:00

מתי לאחרונה בישלתם והכנתם בראנץ׳ עונתי מירקות שזה עתה נקטפו מחממות הערבה? דמיינו לעצמכם את הצבע והטריות. קירשבום תבשל, תדגים ותיתן טיפים לעיצוב המנה. "הארוחות שלי מאופיינות בעיקר בשפע, בטריות, בצבעוניות וכמובן, בשילוב של ירקות חקלאי הערבה התיכונה המגיעים אליי ישר מהחממה ובמוצרים של יצרנים מקומיים", היא מפרטת. המשתתפים בסדנה יכינו מטעמים עונתיים, יבשלו ויאפו בטאבון. בסיום הם יהנו יחדיו מהמנות שהוכנו - פוקצ’ות, אנטיפסטי, קרפצ'יו סלק, סלט קפרזה, כרובית צלויה, גלילות חצילים במילוי ריקוטה וצנוברים, ועוד.

סדנת בראנץ', צילום: אפרת פרנקנשטיין

קירשבום, תושבת מושב עים יהב בערבה התיכונה, עשתה שינוי בחייה בגיל 40 כאשר עזבה את העבודה המשרדית והחלה לעסוק בעולם המטבח אליו היא מחוברת מגיל צעיר. "יצאתי אז ללמוד בישול באופן מקצועי במכללת השף, העשרתי את הידע שלי בהמון סדנאות בישול ברחבי הארץ, מאז הכל התפתח תוך כדי תנועה ומפה לאוזן", היא מספרת. תחילה היא הגישה ארוחות בוקר מפנקות לאורחי הצימרים שלה, ובהמשך קיימה ארוחות פרטיות במרפסת ביתה ואירועים פרטיים עד 100 איש. 

השפים נדב ודניאל "מבשלים תאילנד בערבה" במושב חצבה בתאריכים 16-17 במרץ 

את השפים נדב ודניאל אין צורך להציג, השניים בנו לעצמם שם וקו קולינרי תאילנדי מובהק בתוכנית ״המטבח המנצח״. בשנתיים שחלפו מאז כיכבו על המסך, הזוג הנשוי ממשיך לבשל במסגרות שונות. בסוף השבוע הקרוב הם חוזרים אל הערבה, בה ירקחו השניים מנות מהמטבח התאילנדי על טהרת התוצרת הטרייה באזור לעיני הסועדים. במהלך הארוחה, שתתקיים בלב חממת חוות "בין השיטין" במושב, הם יספרו על החיבור שלהם לערבה, לחקלאות, לחקלאים ועל היבול המשובח. נדב נולד במושב פארן, למשפחת חקלאים מגדלי פלפל ולצד העובדים התאילנדיים. דניאל טיילה במזרח הרחוק ובתאילנד במשך שנתיים, שם למדה על הקסם הקיים במטבח התאילנדי. יחד הם מבשלים אוכל בר קיימא ישירות מהקטיף לצלחת.

השפים נדב ודניאל, צילום: תיירות הערבה התיכונה

"גן הירק" של משפחת אלעזרי - בישול ביתי בשיטות אורגניות במושב צופר

הרבה קסם יש בפיסת גן העדן של בני הזוג רונית ומוטי אלעזרי, בוגרי הפקולטה לחקלאות ברחובות בתחום צמחי חממה. השניים הקימו את ביתם במושב צופר בו הם מטפחים את גן הירק, המשתרע על פני שטח של דונם חקלאי ובו גדלים מעל ל- 150 סוגי עצי פרי, ירקות וצמחי תבלין בשיטות אורגניות, מתוך רצון לחנך את הדור הצעיר לצריכת מזון בריא וחיבור בין אדם לאדמה.

ארוחת בוקר בגן הירק האורגני של רונית אלעזרי, צילום: רונית אלעזרי

הביקור בגן הירק מתחיל עם מוטי בסיור מודרך, שכולל הסבר על הגן והגידולים האורגניים אותם ניתן לקטוף וללקט לצלחת - כרוב, ברוקולי, חסה, גזר, ארטישוק, שום, סלק, אספרגוס, צמחי תבלין, צמחי תה ועוד. בסיום מתיישבים סביב שולחנות העץ בגינת הירק המקורה, עטופים בכל הטוב של הטבע והסביבה.

רונית מבשלת מנות מחומרי הגלם שגדלים בגן הירק על פי עונות ההבשלה של הפירות, הירקות והתבלינים, ומגישה אותן בלב הגינה. התפריט כולל, בין השאר, חביתת ירק עשירה, אנטי-פסטי, עגבניות שרי מיובשות בתימין, עוגיות שקדים שנאפות במקום ועוד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר