הבלוגרית שהדהימה את הרשת: כך תכינו דונאטס ללא שמן בשמונה דקות

בשלנית אוסטרלית שיתפה ברשת טיק טוק את המתכון הפשוט שלה להכנת הקינוח עם קינמון וללא שמן • היא זכתה במהרה למאות אלפי צפיות ותגובות • המתכון כולל חמישה מרכיבים בלבד

דונאטס, צילום: איתיאל ציון

בלוגרית ובשלנית אוסטרלית בשם מל (@melmelbourne_), המתגוררת בעיר מלבורן שבאוסטרליה, שיתפה לאחרונה ברשת טיק טוק סרטון בו היא מסבירה כיצד ניתן להכין בשמונה דקות בלבד מיני דונאטס. את הקינוח היא מכינה עם קינמון רק מחמישה פריטים מבלי להשתמש בשמן כלל - היא עושה זאת באמצעות מכשיר טיגון ללא שמן. הסרטון גרף עשרות אלפי לייקים, מאות אלפי צפיות ומאות תגובות מבשלנים ובשלניות שנדהמו לגלות את הפתרונות הקלים שלה לאפייה.

המתכון להכנת דונאטס ללא שמן שהדהים את הרשת // קרדיט: melmelbourne

מל מסבירה בווידאו כי מדובר בדונאטס מופחת קלוריות ביחס למוצר הנמכר בסופרים או במאפיות, דונאטס שלבטח עדיפים על החלופות התעשייתיות. המצרכים הדרושים להכנתם בסיסיים ביותר וכוללים תערובת מוכנה להכנת פנקייקים, שוקולד נוטלה, קינמון טחון, אבקת סוכר ותותים טריים.

בסרטון מסבירה מל כיצד להשתמש במצרכים ומעידה שהתוצאה הסופית טעימה מאוד.
לדבריה, ליצירת מיני דונאטס, היא מכינה את תערובת הפנקייק ומכניסה אותה לתבניות  סיליקון משומנות מעט המיועדות לקאפקייקס. מל גם מציינת כי היא מכניסה לכל תבנית כמות שמאפשרת לדונאט לתפוח בתוך הסיר. לאחר מכן היא מכניסה את תבנית הסיליקון אל הסיר, מחממת לחום של 180 מעלות ואופה במשך שמונה דקות.

הדונאטס של מל, צילום: מתוך עמוד הטיקטוק

במהלך שמונה הדקות האלה היא מערבבת את אבקת קינמון עם אבקת סוכר בקערה (שילוב של שתי כפות סוכר עם כפית וחצי של קינמון). אחרי שהדונאטס מוכנים, היא מגלגלת אותם באבקה שהכינה. "את הדונאטס המצופים האלו אני מגישה עם תותים טריים ושוקולד נוטלה" מסכמת הבשלנית.

המכשיר בו השתמשה מל להכנה, צילום: מתוך עמוד הטיקטוק

הסרטון הקצר שהעלתה מל לרשת טיק טוק זכה, כאמור, במהירות ליותר מ- 800 אלף צפיות. בשלני אוכל מכל רחבי העולם הגיבו לה וציינו כי אהבו את הרעיון הפשוט. אחרים הוסיפו רעיונות לשדרוג המתכון.
"זה נראה כל כך טוב. אני בהחלט אנסה את זה!", כתב אחד המגיבים. אחרת הוסיפה: "אני רוצה להכין את זה בסוף השבוע". בשלן אחר כתב ש"ניתן לשים במרכז כל דונאט שכבת נוטלה ובכך ליצור ביס מענג". אחר תהה אם הוספת פרוסת בננה באמצע תתאים גם היא למתכון.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר