אני עומדת מותשת במרכזו של מעבר 3 בסופרמרקט השכונתי. דקות רבות אני בוהה במדפים המלאים בשקיות מרשרשות וצבעוניות, עד כי נדמה שאבדה דרכי. ואולי באמת כך. אני אבודה במחשבותיי חסרות ההשראה. יום רודף יום. בנאליות של ימי חול.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
שיגרה של בישול ואפייה ואני ריקה מיצירתיות. והנה אריזת שוקולד צ'יפס לבן, מאוירת בקווים של זהב, לוחשת לי רעיונות מתוקים. אני מדמיינת מאפינס רכים משובצים אדום ולבן, הם יהיו פינוק מושלם לשעות אחר הצהריים בדרכנו מחוג לחוג. וגם פנקייקס ריבת חלב ושוקולד לבן, שאותם אטגן בזריזות בבוקר שבת נינוח, אגיש חמים ורכים אל השולחן הצופה אל המרפסת לקול תשואות הילדים. וגם שבלולי שמרים ריחניים שאאפה לכבודי, שהרי איני עומדת בפני ניחוח בצק תפוח ומתוק. ואם יישארו פצפוץ או שניים בשקית, אטמון בכף ידם הקטנה והדביקה של ילדיי, פינוק מסעיר של יום רגיל.
פנקייקס שוקולד צ'יפס לבן וריבת חלב
החומרים (לכ־20 חביתיות):
• 50 גרם חמאה מומסת
• 1 כוס חלב פושר
• 2 ביצים טרופות
• 1 כף אבקת סוכר
• 2 כפות גדושות ריבת חלב
• 1/3 1 כוס קמח תופח
• קמצוץ מלח
• 1 כוס שוקולד צ'יפס לבן
אופן ההכנה:
1. מערבבים נמרצות חמאה, חלב וביצים, מוסיפים את שאר החומרים, למעט פצפוצי השוקולד, ומערבבים היטב לבלילה סמיכה ואחידה.
2. מוסיפים את פצפוצי השוקולד ומערבבים.
3. מחממים על אש בינונית מחבת פנקייקס או מחבת רגילה עם ציפוי נונסטיק. משמנים במעט חמאה.
4. יוצקים מהבלילה עד 1/2 גובה השקעים במחבת או עיגולים במרווחים גדולים במחבת רגילה.
5. מניחים לפנקייקס להתבשל על צד אחד עד אשר פניהם מתמלאים בבועות רבות.
6. הופכים לצד האחר למשך כמה רגעים, מסירים מעל האש ומגישים את הפנקייקס מייד.
מאפינס פטל ושוקולד לבן

כלים באדיבות "הכלבו" - כלבו עידית החדשה ברמת אביב
החומרים (לכ־15 מאפינס):
• 150 גרם חמאה
• 1/2 1 כוסות סוכר
• 2 ביצים
• 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה
• 1 מיכל (250 גרם) שמנת מתוקה לבישול
• 2 כוסות קמח
• 1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
• 1 כוס שוקולד צ'יפס לבן
• 2 כוסות פטל טרי או קפוא
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל־180 מעלות.
2. במערבל מזון עם וו גיטרה מערבלים חמאה וסוכר עד שנוצר קרם חלק.
3. מוסיפים ביצה אחר ביצה תוך כדי ערבול נמרץ.
4. מוסיפים לסירוגין שמנת חמוצה, שמנת לבישול, קמח ואבקת אפייה.
5. מערבבים רק עד שהתערובת אחידה. מוסיפים בתנועות קיפול את פצפוצי השוקולד והפטל (אם משתמשים בקפוא, משתמשים היישר מן המקפיא).
6. ממלאים עטרות נייר המתאימות לאפייה עד 3/4 מגובהן ואופים במשך כ־15 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס נחלץ עטוף בפירורים לחים.
שבלולי שמרים עם שוקולד צ'יפס לבן ואגוזים

מתכון בשיתוף "ממתקי כרמית"
לבצק:
• 500 גרם קמח שמרים
• 1 מיכל (250 גרם) שמנת מתוקה לבישול
• 75 גרם חמאה
• 1/4 כוס סוכר דמררה
• 1 ביצה טרופה
למילוי:
• 1 כוס ממרח אגוזים או שקדים טבעי לא ממותק
• 1 כוס פצפוצי שוקולד לבן של כרמית
• 1 כוס אגוזים טחונים גס (לוז, פקאן, מלך)
• 6 כפות סוכר דמררה
• קמצוץ קינמון טחון
אופן ההכנה:
1. מחממים מעט את השמנת ואת החמאה עד שהנוזלים פושרים.
2. במערבל מזון עם וו לישה לשים את כל מרכיבי הבצק במשך כ־3 דקות עד לקבלת בצק רך ואחיד .
3. עוטפים במגבת לחה ומתפיחים במשך כשעה וחצי.
4. מחלקים את הבצק לשניים.
5. על משטח מקומח מרדדים כל חלק קלות ליריעה מלבנית, ארוכה וצרה בעובי כחצי ס"מ.
6. מורחים שיכבה נדיבה של ממרח אגוזים או שקדים (כחצי כוס). מפזרים מעל את שאר מרכיבי המילוי באופן אחיד.
7. מגלגלים לגליל ארוך ומהודק.
8. בעזרת סכין חדה מאוד חותכים כ־12 פרוסות עגולות ברוחב כ־2 ס"מ.
9. מסדרים את הפרוסות בתוך תבנית שקעים או קוקוטים אישיים.
10. חוזרים על אותה פעולה גם בחלק השני של הבצק.
11. מכסים ומתפיחים שוב במשך כחצי שעה.
12. מחממים תנור ל־180 מעלות.
13. אופים בתנור במשך כ־20 דקות עד שמזהיב.
maya.darin.tlv@gmail.comטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו