לצאת החוצה כדי לאכול בבית

בבקתת אבן ציורית בראש גבעה ליד יקב בזכרון יעקב שוכנת לה "אדמה" מסעדת שף רומנטית וקסומה - חוויה כפרית. אנרגיות אורבניות. טעם מעולה • וגם: המלצת השף - מתכון חורפי לאוסבקו

מסעדת "אדמה" מבחוץ. בקתה מוארת בקצה הגבעה // מסעדת "אדמה" מבחוץ. בקתה מוארת בקצה הגבעה

בסוף שבוע חורפי וגשום אין שום סיכוי שתמצאו אותי מוציאה את האף שלי מחוץ לדלת הבית. ממעמקי הפוך הבטן מקרקרת ומאלצת אותי לחשוב על מזון שיהלום את הטמפרטורות בחוץ. 

הטלפון מצלצל, אני עונה.

הוא: רוצה לאכול?

אני: רוצה לשחות בתוך מרק

הוא: בואי נצא לאכול בחוץ

אני: אין סיכוי

הוא: בזכרון יעקב

אני: אין סיכוי בעולם.

רבע שעה מאוחר יותר, לבושה בארבעים שכבות וכובע צמר מחכה מתחת לבית שלי עם מטריה וכפפות. נוסעים לזיכרון יעקב לאכול במסעדת אדמה.

מסעדת אדמה שוכנת במבנה אבן משוחזר מהמאה הקודמת, בגבעת זמארין בעיירה הציורית זיכרון יעקב. 

המסעדה מבפנים 

הגשם מכה על שמשת הרכב והרדיו בריטואל רגוע של סופשבוע ואני חושבת לעצמי שיציאה מגוש הבטון של מרחב דן, דווקא לא תזיק לי. כאשר הנחתי את שני העקבים שלי בחניה, השמש כבר שקעה ותאורת ערב זה לא הצד החזק של זכרון, חושך מצרים. ואז, בקצה השביל אני רואה בקתה קטנה וחלונות מוארים, עם כניסתי למסעדה הפשירו פני וריח נפלא של התבשילים מזכיר לי ארוחת ערב ביום שישי בבית הציף את אפי.

הגשם בחוץ מצליף בחלונות הזכוכית הגדולים של המסעדה ואני יושבת בפנים ולוגמת מרק ערמונים עם שמן כמהין חמים וטעים. תמיד חשבתי שמרק ערמונים צריך להיות מוגש בספלים קטנים כמעט כמו של אספרסו בגלל הטעם הדומיננטי והמרוכז שלו.אבל מרק הערמונים היה עדין ביותר, עם נגיעות כמהין שלא השתלטו על טעמו של המרק. 

לאחר שסיימתי את המרק והשארתי צלחת מבריקה. פניתי לנשנש ממנת הקרפצ'יו שהבחור כבר הספיק כמעט לחסל. מנה עשירה ביותר עם נגיעות סילאן, גבינה וקוביות קטנות של עגבניות טריות ומתוקות.

בהמלצת המלצרית המקסימה שכבר קידמה את פנינו בכניסה הזמנו את מנת הדג וקדירת העגל. פילה מוסר עסיסי ומהביל הגיע על מצע של פירה תפוחי אדמה וחרדל וקרם פטריות כשלוש שכבות שהופרדו בלידתן נמסו לי בתוך הפה והתענגתי עליהן עד הביס האחרון. מדי פעם תקעתי מזלג במנת הקדירה שנקראה "עגל נימוח" והצדיקה את התואר. הבשר הטעים בושל כהלכה את מספר השעות שנדרשו לו, הירקות היו אל דנטה ומתחת לכל הטוב הזה התחבאו קוביות ניוקי צרובים שליוו את הבשר בצורה מושלמת. 

וכאילו שלמישהו יש כוח לאכול קינוח, הזמנו את קינוח הברולה, אשר הגיעה לשולחננו שלא בדרכו הקלאסית והחמימה, אלא כשלוש יחידות קפואות של קרם עם קרם שמנת אספרסו מעל, מנה קינוח קטנה ומושלמת לארוחה גדולה. 

אז כן, נאלצתי לצאת מהפוך, נסעתי כארבעים דקות מחוץ לתל אביב, התבכיינתי כל הדרך שאפשר היה למצוא משהו קרוב מתחת לבית. אבל הרווח הנקי של ארוחה טעימה במסעדה כל כך מתוקה ומוקפדת, הוא שלי. החורף מתחיל ויש אלף תירוצים להישאר בבית, אבל הנסיעה שווה את זה והמרחק הוא כלום כשהבטן מלאה. 

חשבון בבקשה:

מרק ערמונים קרמי עם שמן כמהין ושמנת 42

קרפצ'יו סינטה – בסגנון טרטר עם גבינה כחולה, בצל סגול, עלים פרמז'ן ושמן זית 44

לחם הבית בליווי טפנד 12

פילה מוסר ים עם דלעת צלויה בסילאן, פירה תפו"א וחרדל, עם קרם פטריות 116

קדירת עגל נימוח עם ניוקי צרוב וירקות 95

קרם ברולה 32

כוס יין הבית 28

סטלה 34

טיפ – 50

סה"כ: 403 

 

•   •   •

המלצת השף - מתכון לאוסבוקו

חומרים:

15 יח' אוסובוקו 

6 בצלים  חתוכים לרבעים

4 גזרים באמנסה

7 כוכבי אניס

5 מקלות קינמון

7 תרמילי הל

6 יח' פלפל אנגלי

8עלי דפנה

בקבוק יין אדום

קמח לבן

שמן עמוק

הכנה:

1. מחממים את השמן ומקמחים את האוסובוקו ברגע שהשמן רותח מתחילים לסגור אותו ומוציאים לתבנית

2. מחממים סיר רחב ומטגנים את הירקות והתבלינים

3. מוסיפים את היין ומצמצמים ב2/3

4. מכניסים את האוסובוקו מכסים במים ומביאים לרתיחה

5. מנמיכים את האש ומבשלים כ 2.5 שעות בודקים אם רך מספיק ומסננים 

6. ממשיכים לבשל את הציר המסונן עד שנותר 1/3

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר