ים כחול כהה ורגוע ניבט אליי מהמרפסת, רוח יבשה מלטפת את פניי ושמש חמה שולחת אליי קרניים נעימות. אני באילת, תרה אחר היעד הקולינארי שימלא את הערב. מהמרפסת השקטה של חדרינו הלבן והגבוה במלון רויאל ביץ' נדמה כי העיר רגועה, נחה לה. אך חופיה העמוסים, מסעדותיה הגדושות, הטיילת ההומה - מספרים סיפור אחר.
לעוד כתבות אוכל והמלצות הכנסו לעמוד האוכל שלנו
הליכה בשדרה ארוכה וססגונית של חנויות בגדים מעוצבות מובילה אותנו אל מסעדה איטלקית משפחתית וכמעט צנועה, הממוקמת בטיילת המלך שלמה המתחדשת.

עם הביס הראשון בפוקצ'ה הממכרת אני יודעת - בחרנו נכון. התפריט מציע מגוון של פסטות ופיצות, ומטבח איטלקי במיטבו אשר מתאים לחיך הישראלי. המחירים נוחים עד מאוד, המנות גדולות ונדיבות והכל טעים.
בתוך שפע הבצק האיטלקי בלטה במיוחד מנה מסקרנת של פילה דניס על מצע ריזוטו. נעצתי מזלג בפילה הדג העשוי בדיוק כמו שצריך. עורו של הדג היה פריך ממגע ממושך עם מחבת לוהטת ובשרו רך ועדין. הריזוטו מלא טעם עז של פטריות, גרגירי האורז עמילניים במידה ותוכם אל דנטה. הדניס המופלא הפך את הארוחה למעניינת ומורכבת.
את הקלאסיקה הזו לא היה ניתן לסיים בלי טירמיסו אוורירי וטעים, אך ההרפתקנים שבינינו יוכלו לקנח בקרם שוקולד מריר ועמוק מתובל בצ'ילי פיקנטי מפתיע.
כתובת: טיילת המלך שלמה, החוף הצפוני, אילת
טלפון: 053-8094348
שעות פעילות:
יום א' - יום ה' 23:00 - 19:00
שבת צאת השבת - 23:00
• • •
המלצת השף מישל בן שטרית, מסעדת אנג'לינה - פסטה ספינוצ'ה
פסטה פנה עם רוטב שמנת, שום, תרד וגבינת גורגונזולה

חומרים:
500 גרם פסטה פנה (קילו לאחר בישול )
100 גרם חמאה
100 גרם בצל קצוץ
50 גרם שום קצוץ
30 מ"ל יין לבן
ליטר שמנת
50 גרם גבינת רוקפור או גרוגונזולה
100 גרם מחית תרד
מלח
פלפל
פרמז'ן וצנוברים קלויים-לקישוט
אופן הכנה:
1. מרתיחים את הפסטה כ-8 דקות, מסננים ומניחים בצד.
2. ממיסים חמאה בסיר ומוסיפים את הבצל והשום הקצוץ. מטגנים עד להזהבה.
3. מוסיפים 30 מ"ל יין לבן ומצמצמים.
4. מוספים את השמנת, מביאים לרתיחה.
5. מסננים את השום והבצל, לקבלת שמנת נקייה.
6. לשמנת המסוננת מוסיפים כ-50 גרם גבינת רוקפור או גרוגונזולה ואת מחית התרד.
7. מבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות ומוספים את הפסטה.
8. מוספים מלח ופלפל לפי הטעם.
הגשה: מוזגים לצלחות ומקשטים בפרמז'ן וצנוברים קלויים.
למיטיבי לכת אשר מעוניינים להכין את מחית התרד בעצמם:
חומרים:
2 שיני שום
100 גרם תרד קפוא לאחר הפשרה
50 מ"ל שמנת
מלח ופלפל
אופן הכנה:
שמים את כל הרכיבים בבלנדר כ-5 דקות על עוצמה בינונית עד לקבלת ממרח בעל מרקם אחיד.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו