פעם אמרו חכמים כי מיליארד סינים לא טועים, אז אם מדענים סינים חקרו ומצאו שיטה שאמורה לעזור לכם לאכול פחות ולרדת במשקל, לא תנסו אותה? מסתבר שהטריק אמור לתעתע ביצר הרעב ולגרום לנו לאכול פחות בהרבה ממה שהיינו מצפים.
מחקר שנערך באוניברסיטת Shaanxi בסין מצא כי האופן בו המזון שאנו אוכלים מסודר על הצלחת, משפיע על האופן בו המוח שלנו מעבד את המידע לגבי כמותו. הכמות שאנחנו מאמינים כי צרכנו, יכולה, הלכה למעשה, להשפיע על הכמות שנבחר לאכול. למשל, אם אנחנו מאמינים שצרכנו כמות גדולה רק מאחר שכך זה היה נראה בצלחת, נרגיש שבעים ולא נרצה לאכול עוד.
בין הממצאים שעלו מהמחקר עלה, כי חיתוך המזון למנות קטנות יותר מתעתע במוח שלנו לחשוב כי אנחנו אוכלים הרבה יותר ממה שאנחנו למעשה מכניסים לגוף שלנו בפועל. החוקרים מצאו גם כי סידור המזון בתצורת "ביסים קטנים" על גבי הצלחת כשביניהם רווחים, מסייע לאדם לקבל החלטות מושכלות יותר לגבי צריכת המון וגודל המנה שיבחר לאכול. הסיבה לכך, לפי המחקר, היא שרוב הארוחות שלנו מוכתבות על ידי גודל המנה הנראית לעין ולא מתחושת שובע או מכמה מלאים אנחנו חשים באמת.
במסגרת המחקר נבדקו 34 משתתפים. החוקרים הציגו בפניהם, בין היתר, 60 תמונות של חטיף שוקולד במשקל שנע בין 20-60 גרם ונחתך לגדלים שונים. לנחקרים הוצגה גם שורת תמונות של חטיף שוקולד נוסף במשקל 100 גרם שנחתך לבין 9-16 חתיכות. חלק מהתמונות הציגו את השוקולד כגוש אחד שמונח על הצלחת. בחלק אחר החתיכות סודרו על הצלחת עם רווחים ביניהן. למרות שכמות השוקולד הייתה זהה, עלה כי המשתתפים חשבו ש-16 חתיכות השוקולד היו מנה גדולה יותר מ-9 החתיכות.
עוד גילה המחקר, כי המשתתפים הניחו שהיה יותר שוקולד על הצלחת בה החתיכות סודרו עם רווחים ביניהן, וזאת למרות שמשקל החתיכות היה זהה. "כשהמזון המוגש מסודר על הצלחת באופן בו יש רווחים בין החתיכות, המוח מניח כי הכמות גדולה יותר", כך נקבע במחקר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו