יש לא מעט מזונות שיש להם יתרונות בריאותיים, כל אחד מהם יכול לעזור בנושא אחר – אבל איך תדעו אילו מזונות הם הטובים ביותר?
בסרטון שהדיאטנית האוסטרלית רבקה גאות'ורן פרסמה בחשבון האינסטגרם שלה, היא יצאה למסע בו היא מצלמת את עצמה אוספת מזונות שטובים לבריאות מערכת העיכול שלנו: כרישה, שום, חומוס, אספרגוס, בצל, עדשים, אגוזים, שיבולת שועל, שעועית ובמפתיע – גם בננות ירוקות, ולא בננות צהובות.
• אל תזרקו לפח: הטעות שאתם עושים עם לחם ישן
• תפל ואפור? רותי ברודו מכינה לכם אוכל פולני שעוד לא הכרתם
• המתכון של בנדיקט נחשף: קרפ עם ריבת חלב שחייבים לטעום
לדבריה, הבחירה הלא צפויה בבננות ירוקות נובעת מכך שהן בריאות יותר למערכת העיכול, שכן הן עשירות יותר בעמילן עמיד, שמזין את חיידקי המעי ואף יכול להגן עליו מפני מחלת הסרטן. היא התייחסה גם לשאר המאכלים שקנתה, ואמרה כי אלה עשירים בסיבים פרה-ביוטיים עשירים, שמהווים מזון לחיידקים הטובים במעיים.
גאות'ורן אמרה כי חשיבות החיידקים היא בכך ש"חיידקי מעיים בריאים מחזקים את המערכת החיסונית של הגוף, מביאים לשיפור במצב הרוח, גורמים לעור להיות בריא יותר, מקטינים את הסיכוי להשמנת יתר ומפחיתים את הסיכון לחלות בסוכרת".
בעבר פרסמה הדיאטנית סרטון שבו חשפה תשעה סוגי מאכלים שהם בריאים יותר ממה שאנשים חושבים עליהם במציאות, בין השאר תפוחי אדמה לבנים, ירקות משומרים ופירות יבשים. "יש מזונות שזכו למוניטין שלילי, כשלמעשה הם מאוד מזינים" אמרה.
היא ציינה לחיוב גם את הטופו ("מקור מצוין לחלבון ועשיר מאוד בסדין"), דגנים מלאים ("מלאים בחומרים תזונתיים טובים ובסיבים תזונתיים שמועילים למערכת העיכול") – ואפילו פירות יבשים ("לעיתים קרובות, אין בהם תוספת סוכר והם עשירים בחומרים מזינים בבית), ולכן הם מהווים חלופה נוחה לפירות טריים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנוView this post on Instagram