כבר כמה שנים טובות שהמטבח האסייתי הוא אחד האהובים ביותר בישראל, וכל מי שמנסה להכין מנה אסייתית בביתו תמיד יעשה את המיטב כדי שהיא תהיה טובה ככל האפשר. אבל מהו בעצם סוד הקדם להכנת המנה האולטימטיבית?
• טיפים של אלופים: כך תכינו את מנת החומוס המושלמת
• מטורפים על סושי? פשוט אסור לכם להזמין את המנות האלה
• מחממים ביצה קשה במיקרוגל? זו הסיבה שכדאי לכם להפסיק – ומיד
בנג'מין טאן, שף אוסטרלי ידוע ממוצא מלזי, הסביר כי הסוד נמצא במקום שכולנו מגיעים אליו כשאנחנו מבשלים: המזווה, או יותר נכון בתבלינים מסוימים שנמצאים בו ושניתן להוסיף אותם לחומרי הגלם המוכרים של המנה. לדבריו, מדובר בעיקר בתבלינים צ'ילי, לימון, ליים, סוכר דקלים וג'ינג'ר. "המפתח לבישול אסייתי הוא איזון", הוא אמר. "רוב המנות משלבות בתוכן מספר טעמים שונים, טעמים חריפים, מלוחים, מתוקים או חמוצים".
בהקשר להוספת התבלינים והטעמים האלו לכל מנה, הסביר השף: "מאזנים את הטעמים במנה לא לפי מדד או כמות, אלא לפי הטעם. מהבחינה הזו, חיך עם טעם מוגדר היטב הוא יתרון עצום עבור בשלן. אין דבר כזה מנה אסייתית מושלמת לחלוטין שלא צריך לגעת בכמויות המצריכים שלה, תמיד יש מקום לקצת יותר – קצת יותר חריף, מלוח, מתוק או חמוץ".
ומה עם האומאמי?
בכל הנוגע ליצירת טעם חמוץ במנות אוכל חריפות, הסביר טאן כי "לימון או ליים הם הדרך הכי טובה להוסיף טעם חמוץ למנה חריפה, והם עדיפים על כל סוג אחר של חומץ. באופן דומה, כאשר יש צורך במתיקות, הדרך הכי טובה היא להוסיף סוכר דקלים". הוא הוסיף: "ג'ינג'ר הוא תבלין שצריך להיות בכל מטבח שמבשל מנות אסייתיות, כי הוא מוסיף טעם והוא גם מצוין למערכת החיסונית של הגוף".
השף דיבר גם על תבלינים מעודד טעם שהוא משתמש בהם כדי לשחזר מנות אסייתיות בבית: "אני משתמש בפטריות כחיזוק טבעי, במיוחד בפטריות שיטאקי מיובשות. ניתן לטחון אותן לאבקה, וכך להוסיף תיבול בטעם אומאמי טבעי למנה".