סכנה בריאותית? ברוקלין בקהאם הכין צלי בקר – והגולשים לא התלהבו

אושיית הרשת והטבח החובב שיתף את מיליוני עוקביו באינסטגרם בדרך שלו להכין במנה המסורתית • הוא השתמש בכמות גדולה מאוד של חמאה ושמן, והתגובות ההמומות בהתאם: "מדובר בהתקף לב בצלחת"

ברוקלין בקהאם, ב-2019, צילום: Getty Images

בארצות הברית מאוד אוהבים לאכול צלי בשר בימי ראשון, שמהווה את יום המנוחה שלהם. הסלבריטאי, הטבח החובב ואושיית הרשת ברוקלין פרסם בשבוע שעבר סרטון שבו הציג את המתכון שלו לארוחה המסורתית, אך באופן לא מפתיע במיוחד – הגולשים לא בדיוק פרגנו לו.

• "זה נראה מגעיל": ברוקלין בקהאם ניסה ללמד את עוקביו לבשל – והם לא התרשמו

• אחרי 8 חודשים בלבד: ברוקלין בקהאם פוטר מתפקידו כפרזנטור

בקהאם פרסם את הסרטון, שבו משתתף אושיית האוכל קווין לי, בחשבון האינסטגרם שלו, שם יש לו 14.7 מיליון עוקבים. ההדרכה מתחילה בכך שבקהאם בן ה-23 לוקח גוש בשר בקר גדול, עוטף אותו בכמות נדיבה מאד של חמאה, שום ועשבי תיבול – ואז מכניס אותו לצלייה בתנור.

כמות החמאה שמורח בקהאם על הבשר גרמה להלם בקרב חלק מהגולשים, שכתבו כי מדובר בכמות פזיזה שיכולה "לגרום להתקף לב". מנגד, אחרים ביקרו את בקהאם על התוצאה הסופית – וציינו כי הבשר עדיין נראה נע בחלקו, וכי "עדיף כבר לתת ביס בפרה שרועה באחו".

     

View this post on Instagram

           

A post shared by @brooklynpeltzbeckham


כך או כך, אחרי שלב הכנת הבשר, ניגש בקהאם הצעיר להכנת תפוחי אדמה פריכים. לשם כך הוא מכסה אותם בשמן ובשומן בקר, וזאת כדי שבאפייה הם יהפכו לפריכים באמת. הוא הכין באופן דומה גם לחמניות בריטיות מסורתיות, פודינג יורקשייר, שנאכלות יחד עם מאכלי בשר. הטבח הנלהב הוסיף כמות גדולה של שמן גם אל בלילת הלחמניות.

השימוש הנרחב בשמן לא נפסק, אלא נמשך גם בהכנת הגזרים שמלווים את המנה. זוג הטבחים הוסיף חמאה רבה לגזרים בעת הבישול שלהם, וערבב את הגזרים גם עם מיץ גזר על מנת ליצור זיגוג על הירקות.

הבשר המדובר. ברוקלין בקהאם וקווין לי // צילום מסך מתוך אינסטגרם

אחרי שהוא אירגן את המנה, בקהאם נגס בבשר ואמר: "זה בדיוק כמו הצלי שיש לי בבריטניה, זה צלי יום ראשון הכי טוב שיש". אולם בעוד הוא נהנה ממעשה ידיו, הגולשים ברשת חלוקים בשאלה האם מדובר בארוחה ראויה או במשהו שהם בחיים לא היו מעזים להגיש למשפחה שלהם.

בהקשר לכך, כתב אחד הגולשים כי הוא "לא חושב שאוכל בשר כזה". גולשים אחרים נדהמו מכמות החמאה העצומה שמשמשת את המנה, וכתבו ש"מדובר בסכנה בריאותית של ממש", כשאחד מהם כותב בהקשר לכך כי "מדובר בהתקף לב בצלחת".

למרות הביקורת שספגה המנה, היו כאלו שכן אהבו את המראה שלה, כשאחד הגולשים כתב: "מדהים! שתפו את המתכון".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר