כשמקלפים בננה, אז מיד זורקים אותך לפח האשפה, נכון? נכון. אבל מה מתברר? שכל הזמן הזה נפטרנו ממה שיכול להפוך לחטיף טעים ומזין מאוד.
• עם שמנת, צ'ילי חריף ואפילו עם גבינה: איך שותים שוקו ברחבי העולם?
• ההכרעה התקבלה: זו הפיצרייה הטובה ביותר בעולם
• הגביע הקדוש: כך תדעו אם האבוקדו שלכם מוכן לאכילה
על פי מחקר חדש, קליפות בננה שעוברות הלבנה וייבוש ושבהמשך נטחנות עד שהן הופכות לקמח, יכולות להפוך גם למאפים טעימים בעלי טעם דומה (ואף יותר) ממוצרי קמח חיטה. עוד עולה מהמחקר כי בטעימה עיוורת של עוגיות שנוצרו מקמח של קליפת בננה, הנבדקים דיווחו כי הם היו מרוצים מהטעמים בדיוק כפי שהתרצו מעוגיות שנוצרו מקמח רגיל.
אם הסקרנות עוד לא גרמה לכם ללכת להכין מאפה המבוסס על קמח קליפת בננה, אז דעו שהקליפה מלאה במינרלים ובחומרים אנטי-אוקסידנטים שידועים ככאלה שמעקבים התפתחות רדיקלים חופשיים בגוף שיכולים להפוך לתאים סרטניים – והן אפילו יכולות להישאר על המדפים למשך שלושה חודשים (בטמפרטורת החדר). עם זאת, ראוי לציין כי הוספה של יותר מדי קמח קליפות בננה גרמו לעוגיות להיות קשות יותר ולקבל צבע חום מעט, ככל הנראה בעקבות הסיבים התזונתיים הרבים שבה.
המחקר אמנם בדק את השפעת קמח קליפות הבננה על עוגיות אפויות, אך הוא מציע את האפשרות שהדבר טוב גם ללחמים, עוגות – ואפילו פסטות. דוגמה לכך ניתן למצוא בכך שבשנה שעברה פורסם מחקר, שלפיו קליפת הבננה משמשת כצבע מאכל טבעי למוצר האפוי, זאת בנוסף לערך התזונתי הגבוה שבה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו