בריא? לא בטוח: אלה החומרים המסוכנים שנמצאים בשוקולד המריר

לפי מחקר חדש, ב-28 חטיפי שוקולד פופולריים נמצאו רמות גבוהות מאוד של עופרת וקדמיום • בין הבעיות הבריאותיות שעלולות להיגרם מצריכת המתכות הכבדות האלו: פגיעה במערכת העצבים, פגיעה בכליות ובעיות התפתחות – גם בקרב ילדים

שוקולד מריר, צילום: Thinkstock Photos

שוקולד מריר נחשב לשוקולד בעל יתרונות בריאותיים רבים, אך מחקר חדש שפורסם לאחרונה חושף כי חטיפי שוקולד מריר של חברות רבות כוללות ריכוז עופרת וקדמיום (יסודות כימיים מתכתיים) גבוה עד כדי פגיעה בבריאותם של אלו הצורכים אותם, ילדים ומבוגרים כאחד.

על פי המחקר של אתר "Consumer Reports", תעשיית ייצור השוקולד פועלת להורדת המינון של שתי המתכות הכבדות. עם זאת, בכל 28 החטיפים שנבדקו נמצאו מתכות כבדות – כשאכילה של כ-28 גרם מהם ביום עלולה לגרום לנזק לאדם מבוגר, לפי רשויות הבריאות בארצות הברית. חמישה מהחטיפים היו בעלי רמות גבוהות מאוד של עופרת וקדמיום.

מכיל המון מתכות כבדות, צילום: Getty Images

חשיפה אפילו לכמויות קטנות של מתכות כבדות עלולה לגרום לשלל בעיות בריאותיות, במיוחד בקרב נשים בהיריון וילדים קטנים. זאת מכיוון שאותן מתכות גורמות בעיות התפתחות ומשפיעות על התפתחות המוח. בקרב בוגרים, היחשפות לכמויות כאלו עלולה לגרום לבעיות במערכת העצבים, ללחץ דם גבוה, בעיות במערכת החיסונית, פגיעה בכליות ופגיעה בפוריות.

עם זאת, בקרב 5 מ-28 החטיפים שנבדקו נמצאו רמות נמוכות של עופרת, קדמיום או של שתיהן – מה שמעיד על כך שהחברות המייצרות אותן יכולות להפחית את רמות המתכות הכבדות בשוקולדים שלהן.

בין השוקולדים שנבדקו ושנמצאו בהן רמות גבוהות של עופרת וקדמיום ניתן למצוא מותגים כמו Tony's, גודייבה, לינדט והרשי'ז.

מסוכן לכל גיל. ילד אוכל שוקולד (אילוסטרציה)

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר