מה נראה כמו המבורגר בשרי, מריח כמו המבורגר בשרי, מרגיש כמו המבורגר בשרי ואפילו יש לו טעם של המבורגר בשרי, אבל הוא לא המבורגר בשרי? ניחשתם נכון: ה-Veggie Whopper החדש של ברגר קינג - קציצה מן הצומח צלויה על הגריל, שמגיעה בלחמנייה עם ירקות ממש כמו הוופר הרגיל.
המנה פותחה על ידי חברת הפודטק הישראלית Meat. The End, ותוצע בקרוב בכל סניפי ברגר קינג במחיר זהה למוצרים המקבילים מן החי, כפריט בודד (29 שקלים) או כחלק מארוחה עם תוספת ושתייה (48 שקלים).
ואיך הטעם? שלושה נסיינים רעבים מטעמנו שדגמו את הכריך החדש, גברת צמחונית אחת אנינת טעם וצמד אוכלי-כל חובבי מזון מהיר, קבעו כי הוופר הטבעוני הוא שיחוק של ממש, שכן היה קשה מאוד להבדיל בין הוופר הבשרי הרגיל לבין זה של Meat. The End. אז נכון שהקציצה הטבעונית הייתה משוחה ברטבים, מוקפת בירקות ונחה לה בין שתי פרוסות לחמנייה שסייעו בהסוואת הטעם, אבל את מבחן התוצאה היא עברה בגדול, וזה מה שחשוב.
נוסף על הוופר, ברגר קינג משיקה גם את ה-Veggie Nuggets - נגיסים קריספיים מהצומח שהולכים מעולה עם רוטב צ'ילי מתוק ורוטב ברביקיו (6 יחידות יעלו לכם 22 שקלים, 9 יחידות - 30 שקלים, 12 יחידות - 36 שקלים). הם אכן היו קריספיים וסבירים למדי, אבל במקרה שלהם - בניגוד להמבורגר - היה ברור כי מדובר בתחליף מהצומח ולא במוצר עוף, ולכן לא עפנו עליהם עד הסוף, בטח לא כמו על הוופר המעולה.
כך או כך, שני המוצרים יימכרו בשלב זה באופן בלעדי בישראל, כמעין פיילוט. כדי לחגוג את המאורע, רגע לפני יום הטבעונות שחל ב-1 בנובמבר, הפך סניף דיזנגוף סנטר בתל אביב של ברגר קינג לפופ-אפ הטבעוני הראשון של הרשת בארץ. עד 30 באוקטובר, הסניף יגיש מנות טבעוניות בלבד, ונוסף על הוופר ועל הנאגטס החדשים תוכלו לרדת גם על צ'יפס, צ'יפס בטטה, טבעות בצל וקינוחי רול טופי-קרמל ורול תפוחים-קינמון. תבואו, יהיה ירוק.
החל מ-31 באוקטובר, לאחר סגירת חנות הפופ-אפ בתל אביב, יהיו המנות הטבעוניות החדשות זמינות בכל סניפי ברגר קינג ברחבי הארץ.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו