אנחנו בטוחים שאף פעם לא יצא לכם לטעום פיצה כזו

חשבתם שאי אפשר להמציא את הפיצה מחדש? ובכן, "פיצה האט" תוכיח לכם אחרת • בסניפי הרשת ביפן החלו להגיש את הפיצה עם תחתית חדשה – עשויה מאורז • האם נראה את המנה בישראל?

אין ספק שזו מנה מעניינת

זו פיצה? זה סושי? אולי פשוט נקרא להכלאה המשונה הזו "פיצושי" ונסגור עניין? ביפן, כידוע, אוהבים אורז, והשלוחה המקומית של רשת "פיצה האט" החליטה להרים את הכפפה ולשלב בין שני המאכלים האייקוניים. התוצאה: "גוהאן פיצה" – פיצה לכל דבר, רק שבמקום תחתית בצק מקבלים הסועדים תחתית של, ניחשתם נכון, סוג של לביבת אורז (משמעות המילה "גוהאן" ביפנית היא אורז מבושל).

סניפי ארץ השמש העולה של "פיצה האט" מציעים את דיסקיות האורז במארזים אישיים, שבהם תמצאו שלוש פיצות אורז בקוטר 7.5 סנטימטרים כל אחת, העשויות מ"100% אורז יפני" ומחוזקות בגבינת גאודה, ברטבים ייחודיים (דוגמת מיונז-סויה) ובתוספות שבדרך כלל לא נהוג למצוא על פיצות מן המניין (ביצי דגים, מישהו?). תוסיפו להכל מנת צ'יפס וצמד נאגטס, ותקבלו ארוחה מלאה שעולה 1,000 ין (כ-24 שקלים).

הפיצה החדשה,

 

ב"פיצה האט" יפן טוענים שאחת הסיבות ליצירת פיצות האורז היא העלייה המתמדת במחירי החיטה עקב המשברים השונים שפוקדים את העולם (רוסיה ואוקראינה לבדן אחראיות ל-30% מאספקת החיטה העולמית), ורצונה של הרשת לתמוך בתעשיית האורז המקומית, שאינה מושפעת מהאינפלציה הגואה.

למעשה, "פיצה האט" היא אינה רשת המזון המהיר הראשונה שמחליפה את הבצק באורז במנות שלה ביפן, והאמת היא שהצעד הזה מגיע די באיחור מצידה. מקדונלדס, למשל, מציעה זה כשנתיים המבורגרים שבהם הקציצה מונחת בין שתי דיסקיות אורז שטוחות במקום פרוסות לחמנייה, ואילו רשת המזון המהיר היפנית MOS Burger, המונה יותר מ-1,700 מסעדות ברחבי העולם, מפורסמת בעיקר בזכות כריכי האורז שלה, שאותם היא התחילה לשווק עוד בשנת 1987, ומאז לא עוצרת.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר