היכנסו כבר לאוטו ותסעו: המקומות החדשים שאתם חייבים לנסות

שגב משה פותח בר חדש בצמוד למסעדה יפנית שלו, הפיצה הנפוליטנית הגיעה לחולון, מסעדת בשרים אהובה פותחת סניף חדש עמק יזרעאל – ואם תגיעו לגליל התחתון, תמצאו שם בית קפה מסקרן • אל תפספסו את ההזדמנות לבקר במקומות האלו

פיצות ב"פיצה סנטרל", צילום: בועז לביא

"פיצה סנטרל"

היזם הקולינרי ערן הרשקוביץ ("פיאצה גרנדה" בשרונה מרקט) והפיציולו רועי קדוש משתפים פעולה בפיצה-בר חדש שפתחו במרכז עזריאלי בחולון, שמביא את בשורה הפיצה הנפוליטנית לראשונה לעיר – והיא אפילו כשרה.

הסגנון העיצובי של המקום, שהפיצה שבו מבוססת על חוקי הבצק הנפוליטני, מבוסס על זה של "פיצה יוניון" בלונדון, ומציע גם בר ישיבה. בין המנות: פיצה עם צ'דר וטבעות בצל, פיצה שחורה עם ביצת עין ותפוחי אדמה, מיונז וצנוברים, מנות פסטה ועוד.

הרוקמים 26, מרכז עזריאלי חולון

פיצות ב"פיצה סנטרל", צילום: בועז לביא

"נוקאאוט"

בעלי קבוצת "רפאלו" האיטלקית ובעלי פאב "הסליק" בחיפה משתפים פעולה בסמאש בורגר חדש בנפתח בעיר שנקרא "נוקאאוט", שמגיש המבורגרים קלאסיים לצד המבורגרים מיוחדים – והכל באווירה אמריקנית, בין היתר בזכות עיצוב לסטריט ג'וינט אמריקני כאילו אנחנו בשנות ה-70.

מה שמיוחד בסמאש בורגר הוא שיטת העשייה שלו: מכדור בשר הוא נמעך עם משקולת על פלנצ'ה רותחת, שהופך את הקציצה שנוצרת לקראנצ'ית במיוחד. תוכלו למצוא במסעדה כמה וכמה תוספות מסקרנות, מהמבורגר קלאסי ועד מנה מושחתת עם חמאת בוטנים, בייקון טלה ופירות יער. תוכלו למצוא גם צ'יפס בטטה עם גרידת לימון, צ'יקן בייטס מפתה במיוחד – וכמובן שגם קינוחים משמחים.

שדרות הנשיא 121, חיפה

המבורגר עם חמאת בוטנים, בייקון טלה ופירות יער ב"נוקאאוט", צילום: אסף קרלה

"C/W"

יותר מ-350 סוגי יינות מרחבי העולם ומישראל תוכלו למצוא בבר היין הזה, שמארח יקבים כחול-לבן מרחבי העולם. בכל תקופה ישנו במקום את סוגי מסלולי היין השונים המוצעים לרכישה, בהתאם לנושא שייבחר.

בבר, שממוקם בשוק הפשפשים בתל אביב, תוכלו גם למצוא מנות שישלימו לכם את החוויה, בהן טרטר מוסר ים, ברוסקטת סלמון, פיצת כמהין, פלטת גבינות משתנה, סלט סלק וגבינת שברה – וכמובן את מנת לחם הבית הקלאסית.

יהודה מרגוזה 10, תל אביב-יפו

יין ופלטת גבינות במסעדת "C/W", צילום: Studio Pepi

"Segev Bar & Lounge"

השף הפופולרי שגב משה השיק בפתח תקווה בר חדש וכשר, שמציע שילוב של עולמות קולינריים שונים עם אווירת בר קלאסית. המקום נמצא בסמוך למסעדת "ניהון נו-בה" היפנית, גם היא של משה, שמהווה מקום בילוי נפרד שמציע גרסאות מתאימות לבר של המסעדה, לצד מנות חדשות ומסקרנות.

בין המנות: באן ספיישל, המבורגר קלאסי, טונה גולד, פרעצל ומטבלים, סלט נבטים ועוד.

תוצרת הארץ 3, פתח תקווה

באן ספיישל במסעדת Segev Bar & Lounge, צילום: אסף קרלה

"אבטליון"

בית הקפה החדש, שנקרא על שם היישוב שבו הוא נמצא במועצה האזורית משגב שבגליל התחתון, מציע לא רק מנות קלאסיות של בתי קפה, אלא גם פיצות מהטאבון, פסטות, מבחר יינות ופלטת גבינות. העובדה שהכל מוגש כשברקע הנוף הירוק והפסטורלי של הגליל רק מעלה את החשק להגיע לשם.

בין המנות במסעדה הכשרה, שהוקמה על ידי לוטם דרעי מכרמיאל שיש לו ניסיון לא קטן בבתי ספר לבישול ולקונדיטוריה, תמצאו בלינצ'ס מנגולד תרד וגבינות, קרפצ'יו חצילים, פיצה כתומה, קובנה ועוד.

מתחם בית הבד, אבטליון

מסעדת "אבטליון", צילום: סופגי

"פיטמאסטר"

המסעדה הפתח תקוואית המוכרת פותחת סניף חדש, שני במספר, בקניון חוצות אלונים בעמק יזרעאל – וגם שם היא תציע את הבשרים המעושנים והצלויים שהפכו אותה לשם דבר בתחום.

הקונספט של המסעדה יעבור גם לסניף החדש, ובמסגרתו הבשרים יוכנו ממש מול עיני הסועדים, שבעצמם יישבו סביב שולחן אבירים גדול הצופה אל המטבח הפתוח. גם פה אין תפריט מוגדר מראש, ואף אחד לא יודע מה יוגש לו ספציפית באותו ערב.

בארוחה תמצאו שני סלטי פתיחה משתנים, לחם ומטבלים, וגם שבעה סוגי נתחי בשר מיוחדים מהמעשנה ומהגריל של המקום, שיתחלפו מארוחה לארוחה, בהם אסאדו, אונטריב, פיקנייה, דנבר סטייק, אנטריקוט ועוד.

קניון חוצות אלונים, עמק יזרעאל

מסעדת "פיטמאסטר", צילום: אפיק גבאי
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר