"טש וטשה" של המסעדן והשף מיקי מיראל הוא אחד המקומות הוותיקים במתחם התחנה בתל אביב, שלטובה או לרעה, הסטיגמות עליו די ידועות. מצד שני, המיקום שלו הוא משהו שקשה להתעלם ממנו, מטר מהים, נוף ישיר לשקיעה ומה לא?
הבר-מסעדה החדש, "טש סולטן" נפתח ממש בימים האחרונים להרצה בסמוך למסעדת האם ולבית הקפה הסמוך "קפה טשה". מדובר, כאמור, בלאונג' בר רומנטי שבגדול המטרה שלו היא שתשבו מול נוף הים התל אביבי ומסילות הרכבת הישנות של מתחם התחנה, ביד אחת קוקטייל וביד שניה אוכל, ויש פה תפריט די מעניין שאמור לענות על הצורך הזה.
מדובר בתפריט "פינגר פוד" מותאם לברים ולמרבה השמחה גם במחירים די מונגשים ומוזלים. את ההשראה שאב מיראל מהבשלניות עליהן גדל בילדותו עם התאמה לקונספט של המקום ולעולם הברים כמובן, ואם כבר ברים, יש פה גם תפריט קוקטיילים ואלכוהול נרחב, שגם הוא לא לגמרי שגרתי.
עוד שינוי מרנין פה הוא אופן ההזמנה. גם מיראל, כמו מסעדנים ובעלי עסקים אחרים, סובל ממצוקת כוח האדם בענף. לכן, מוצע למבקרים במקום להיכנס לאתר הזמנות ייעודי ולהזמין ישירות ממנו, האוכל פשוט יגיע.
ואם כבר אוכל, הנה חלק מהדברים שתוכלו להזמין:
הסולטן הבריא מיקס ירקות בייבי בשלל צבעים, אגוזי מלך, שמן זית (36 ₪); הגינה של הסולטן פרחי כרובית, קולורבי ופטריות שמפיניון אפויים, על יוגורט ונענע טחינה מייפל דיז'ון (45 ₪); פרחים לסולטנה גבעולי אספרגוס צלויים, פרחי היביסקוס ממולאים בקרם גבינה טבעונית, נגיעות צ'ילי ורכז רימונים (54 ₪); אגס שיכור מבושל ביין גאורגי חצי מתוק, קרם קאיימאק , שקדים קלויים ומעל ייגר דבש (45 ₪); סביצ'ה הסולטן חסה מסולסלת ממולאת בדג ים נא, עגבניות שרי, כוסברה, צנונית, תפוז ומעל איולי לימון (54 ₪); סושי ערבי סשימי סלמון ואבוקדו על עלי גפן במילוי אורז, לצד רוטב טחינה - סויה ולימון כבוש (54 ₪); צ'יפס הסולטן סירות צ'יפס בוטיק. מוגש עם איולי לימוני וקטשופ (27 ₪);
צ'יבורקי סהרון בצק במילוי בשר עגל טחון ועשבי תיבול. מוגש עם מתבל טקמלי שזיפי בוסר (27 ₪); חינקלי בשר צמד כיסונים עבודת יד במילוי בשר עגל ועשבי תיבול (36 ₪); ארעיס רול שיפוד רול קבב גאורגי שמגולגל בפיתה קאווקזית (54 ₪); ששליק אנטריקוט מוגש עם רוטב לבחירה (72 ₪); קיסר הסולטן לבבות חסה במילוי פרגית קצוצה, רוטב סלט קיסר, פרמז'ן, פטרוזיליה ובצל קצוץ בסומק (63 ₪); דולמה אוכלים בידיים עלי גפן ואורז במילוי בשר עגל מבושלים עם שזיפי בוסר (63 ₪).
בין הקוקטיליים בתפריט שבנה גל שפיר:
Peach tree Jasmine ג'ין בטעם קלמנטינה, פיץ', אפרול ומיץ לימון סחוט; Ginato Orange Negroni ג'ין בטעם פומלה ורודה, ורמוט, קמפרי ומיץ תפוזים; Sultan punch רום , ליקר ליצ'י, מיץ אננס ומיץ תפוזים ; Pina Margarita טקילה בטעם אננס, תה אדום וברד פסיפלורה;
"טש סולטן"
מתחם התחנה, תל אביב – יפו