בתום שנה מאתגרת ומלאת הישגים מרשימים השף מוטי טיטמן עושה היסטוריה ונבחר להיות השף הראשון שמייצג את ישראל בוועידת הגסטרונומיה הבינלאומית במדריד, Madrid Fusion 2018 (יחד עמו יחלוק את הכבוד שף יוסי שטרית, שני השפים הנהדרים יהיו לשפים הישראלים הראשונים על הבמה המכובדת במדריד).
וועידת הגסטרונומיה הבינלאומית היא מאירועי הקולינריה החשובים ביותר בעולם. במהלך השנים עמדו על אותה במה בדיוק שפים ידועי שם כתומס קלר, ז׳ואל רובושון, אלן דוקטס, פייר הרמה, פייר גרנייר, גראנט אשאץ ורבים נוספים.
השף טיטמן יערוך הדגמה ויציג את עצמו ואת פועלו בוועידה, וכן יבשל מנה מהמטבח האישי שלו בניחוח ים-תיכוני ובהשראת המטבח הישראלי. מנת הדגל שיציג טיטמן בוועידה היא פורל מעושן על שבבי עץ וצמחי תבלין, סלקים מפויחים, קרם ארטישוק ירושלמי וריזוטו דגנים ועשבי תיבול. הסיבה לבחירת מנה זו נעוצה בחומרי הגלם המעולים המצויים בארץ ובאינטרפרטציות הניתנות להם בעזרת טכניקות ממטבחים שונים בעולם - דג פורל שגדל בחוות בארץ, סלק, פריקה, וארטישוק ירושלמי המגיעים יום-יום למסעדה מספקי בוטיק אשר עובדים את אדמתם במו ידיהם.
השף נבחר לאחר ביקור סודי שנערך במסעדות בת"א// אפיק גבאי
השף טיטמן (33) נבחר ישירות על-ידי נציגים של התערוכה, אשר ערכו ביקור סודי בכל המסעדות המובילות בת"א לפני מספר חודשים, ובחרו במסעדת "מלגו מלבר" כמסעדה הראויה ביותר לייצג את ישראל בתחרות. בבחירתם, שיבחו הנציגים את השף והתרשמו מיכולותיו הגבוהות. ברקע לכך יוזכר, כי השף טיטמן נבחר כמועמד בקטגוריית "שף השנה" של מגזין "טיים אאוט" לשנת 2017 וכן נבחר כאחד מהשפים המבטיחים של ישראל.
בעקבות הישגיו, הצליח למקם את מסעדת "מלגו מלבר" על מפת הקולינריה העולמית, ובשנת 2017 נבחרה המסעדה לאחת מחמישים המסעדות הטובות בעולם על-פי מגזין מונוקל, לונדון, וכן למסעדת השנה אצלנו ב"ישראל היום".