הדיג'יי מ"החתול והכלב" פתחה פטיסרי צרפתי באשדוד, וזה נראה להיט

אורלי כץ בכלל באה מתחום המוזיקה עד שמפגש מקרי אחד גרם לה להתאהב בעולם הקונדיטוריה • אחרי שנים של למידה וניסויים היא הגשימה חלום ופתחה את "לה גוטה" מקום קטן באשדוד, חמש דקות מהים • בתפריט: פריז, אבל לא רק

קרואסון פטל ופיסטוק, לה גוטה פטיסרי, צילום: גיל אבירם

כל מי שגר באשדוד יודע שבכל הקשור לקינוחים יש מוסד אחד שתמיד שווה לעבור בו, בלי קשר למעשיכם בעיר הדרומית - "פנינה פאי". כעת העיר, שנחשבת לאחת הערים הטעימות בישראל, חוגגת מקום חדש, עם קינוחים שלפחות לפי התמונות והתפריט נראים שווים במיוחד. 

את "לה גוטה" פטיסרי (שעת הטעימות בצרפתית) פתחה אורלי כץ, שהגיעה לעולם הזה בכלל מתחום המוזיקה שבו התמקצעה (וכמו שקראתם בכותרת הייתה, בין היתר DJ במקומות כמו "החתול והכלב").

קרואסון פרלינה, לה גוטה פטיסרי, צילום: גיל אבירם

היא התאהבה בעולם הקונדיטוריה אחרי פגישה עם ערן שוורצבד, אז החליטה ללמוד ממנו את כל העולם הזה לעומק, למדה בדנון ובהמשך גם התעמקה בהיסטוריה של הפטיסרי הצרפתי הקלאסי.

כל ההתעמקות הזאת שלה התנקזה, אחרי שנים של חלומות וניסויים, למקום קטן ליד הים באשדוד, עם ויטרינת קינוחים מפתה במיוחד. מדי יום נמצא שם קינוחי גורמה צרפתיים, מודרנים לצד מסורתיים, ובשפע של טכניקות. בפרונט נמצא קלאסיקות כמו "קנלה דה בורדו", "פרי בסט", "קרמלו" בעל שבע שכבות שונות או "ליזט" עם שש.

פרי ברסט פיסטוק, לה גוטה פטיסרי, צילום: גיל אבירם

מיותר לציין, אך נציין בכל זאת, שהכל מיוצר במקום, ופרט לקינוחים שצוינו בפסקה הקודמת יש גם מגוון סוגי מקרונים, אקלרים, פחזניות וטארטים. מספיק סיבות להדרים? בהחלט.

"לה גוטה" פטיסרי
אבא הילל סילבר 11 אשדוד | 08-9233825
א-ה 08.00-18.00 | שישי 08.00-14.00

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר