בעוד מיליונים יחגגו את סדר הפסח בבתיהם ובבתי קרוביהם, יסבו מאות אלפים לסדר בבתי מלון בישראל. הרשתות הגדולות וגם הקטנות נערכות לארח משפחות שלמות לערב שכולו קולינריה כשרה לחג.
יש סדרים גדולים של בתי המלון, ובמקביל נערכים במלונות גם סדרים פרטיים בחללים קטנים יותר. מכיוון שחג הפסחא הנוצרי נופל השנה במהלך הפסח, וכך גם חופשות האביב בחו"ל, יש ביקוש גדול של התיירים שמגיעים לפסח, וגם הם מגדילים את הביקוש הכללי. המחירים, כרגיל, הם עדות לביקוש הגדול.
הסיבות לעריכת סדר הפסח במלונות הן שונות ומגוונות, חלק מהאנשים מגיעים כחלק מחופשה, ובמשפחות רבות מעדיפים שלא לחגוג בבית אלא בבית מלון, כי האירוח בבית הוא לא רק נטל כספי אלא עבודה קשה של הכנות, של הסדר עצמו ושל הניקיונות שאחריו.
סדר במלון הוא גם חוויה מסוג אחר, למי שהורגל בסדרים משפחתיים קטנים. לדברי מנכ"לית רשת מלונות מטיילים, בת חן ישועה, "אנו מקיימים סדר פסח חגיגי, באווירה משפחתית, בכל אחד מהמלונות שלנו, כי חשוב לנו שהאורחים שלנו יקבלו את חוויית החג במלואה, על כל המשתמע. התחושה מאוד מעצימה. בחגיגה של ליל הסדר עם אנשים נוספים שאינם בני משפחה, נוצרים אחווה משותפת וחיבור מיוחד, בהחלט מרגישים את ההתרגשות באוויר, בעיקר של הילדים".
כאמור, לא רק משפחות ישראליות מתארחות בסדר הפסח במלונות השונים בארץ, גם התיירים מגיעים לחגוג את החג. לדברי סמנכ"ל השיווק והמכירות של רשת מלונות דן, רפי בארי: "בדומה למגמה שהחלה לפני כמה שנים, ניכרת העדפה ברורה למלונות באזורים גיאוגרפיים מסוימים על פי ארץ המוצא: צרפתים, אנגלים ובלגים נוטים להגיע לאילת ולמלונות בתל אביב, ואמריקנים מתארחים בעיקר בירושלים.
אם גם אתם רוצים לבלות את הסדר בבית מלון ועוד לא סגרתם את הארוחה, הנה כמה אפשרויות.
ירושלים
רשת מלונות דן תארח השנה יותר מ-10,000 אורחים לשולחן ליל הסדר. בשלוחה הירושלמית מציעים תפריט גפילטע פיש מסורתי, פטה כבד עוף, דג מוסר ים או רביולי רגו טלה, מרק עוף עם קניידלך וקונפו ברווז, נתח עגל ואסאדו.
מחיר: 840 שקלים למבוגר ו-630 שקלים לילד.
במלון לאונרדו פלאזה שבירושלים תיהנו ממרק צח עם כופתאות עוף או מרק ארטישוק ירושלמי, פילה דג בר ים עם שומר קונפי ורוטב בויאבז, חציל בגריל, צלעות טלה צלויות במרינדה של שמן זית ושום עם רוטב טלה מבושם ברוזמרין או עופיון במילוי ערמונים, תפוחי עץ ובצל ופטריות ברוטב תמרים.
מחיר: 1,100 שקלים לאדם. לילדים בני 12-2 יש הנחה של 25 אחוזים.
צלעות טלה בפתאל // צילום: אורן בן חקון
אילת
בעיר הדרומית רוב המלונות כבר מוזמנים זמן רב לפני החג. אם בחרתם להדרים עד אילת, תוכלו להגיע לרשת מלונות קיסר פרמייר, שם תיהנו מאווירת חופש ומתפריט טעים, אשר בין המנות תוכלו לאכול מבחר סלטים, מרק צח עם קניידלך, מרק ארטישוק תפוחי אדמה ופטריות פורציני, גפילטע פיש בליווי חזרת אדומה, כבד קצוץ, קארווינג כתף עגל חלב ברוטב דובדבנים, קארווינג אנט - ריקוט בקר ברוטב טימין, פרגית ממולאת בפירות יבשים ואגוזי מלך, אוסובוקו כבש ברוטב שורשים, בר קינוחים ופינת ילדים.
מחיר: 300 שקלים למבוגר. 200 שקלים לילד.
מרכז
במלון הרודס הרצליה יציעו לכם ארוחה, ובין המנות תמצאו: גפילטע פיש וחזרת אדומה, סביצ'ה טונה אדומה, פטריות מוקפצות עם אורוגולה ואנדיב, מרק עוף וקניידלך, מרק כרובית, סטייק פרגית קייג'ן, כרעיים של עוף וירקות שורש מזרחי, פילה בורי וכוסברה טרייה ברוטב לימונים. לארוחה יתווספו מבחר קינוחי השף.
מחיר: 900 שקלים למבוגר (באולם ללא חזן) ו-1,050 שקלים למבוגר (באולם עם חזן), לילדים בני 12-2 (ללא חזן) 675 שקלים, לילדים בני 12-2 (עם חזן) 788 שקלים.
במלון לאונרדו סיטי טאואר ת"א יוקם מזנון עשיר עם מנות פתיחה, מנות ביניים, מנות עי - קריות וקינוחים בהתאם למסורת ולאווירת פסח. במזנון אפשר למצוא עמדת סלטים מפנקת, מבחר אנטיפסטי, מבחר ממולאי הבית, בשרים שונים בחיתוך פרונטלי מלווה ברטבים, פילה אמנון על מצה ירקות, סלמון אוריינטלי, שוק אווז ברוטב פירות יבשים, כתף טלה צלוי ועוד מבחר תבשילים שונים. לסיום תוקם עמדת קינוחי השף הייחודיים.
מחיר: ארוחה בליווי חזן תעלה 680 שקלים לאדם.
צפון
במלון קראון פלזה חיפה מרשת ישרוטל תוכלו ליהנות מתפריט עשיר הכולל מרק צח עם קניידלך, מרק ירקות כתומים, פילה בורי בנוסח חריימה, פילה סמלון בלימון כבוש ועשבי תיבול, שוק ברווז ברוטב תפוזים, ג'ינג'ר וצ'ילי חריף, צלי עגל חלב ברוטב יין אדום, ארטישוק ממולא ברו - טב לימון וזעפרן, לשון עגל בפטריות, כתף כבש צלוי בטימין ומרווה, רוזמרין, אניס בפריסה, סלטים רבים, מנות לילדים, פינה מזרחית, קינוחים ועוד.
מחיר: 550 שקלים למבוגר, 400 שקלים לילד. לפרטים: .052-8990594
ברימונים "גלי כנרת" בטבריה יארחו אתכם לארוחת חג, ובין המנות שיוגשו תמצאו גפילטע פיש, פטה כבד עם קונפי פטל וערמונים, קרפצ'יו פילה בקר, מרק צח עם כופתאות מצה, מרק ירקות, פילה דניס בציפוי קראסט פיסטוק מוגש על מצע ניוקי תפוח אדמה וערמונים, דואט כתף כבש במ - לית עשבי תיבול ופרגית צרובה בגריל עם נגיעות יין מרלו וצ'ילי, קינוחים ועוד.
מחיר: 500 שקלים למבוגר, 300 שקלים לילד.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו