ריקול השוקולדים של שטראוס מתרחב: גלידות ומוצרים נוספים יורדו מהמדפים; האינדיקציה לסלמונלה - התקבלה בסופ"ש

החברה פרסמה רשימה מעודכנת של שוקולדים שאסור לצרוך, בהם גם גלידות ומגנום • לפני כמה ימים עלה החשש לזיהומים שונים • מרכז המידע של הכנסת חשף: 14 אלף מקרי תחלואה בעקבות החיידק בין השנים 2016-2019

חטיפי השוקולד יורדים מהמדפים , צילום: משה שי

חברת שטראוס, חברת המזון השנייה בגודלה בישראל, ביצעה היום (שני) ריקול חסר תקדים של מגוון רחב של מוצרי שוקולד עלית. בתגובה, הייצור במפעל אשר ממוקם בנוף הגליל הופסק, עד ששטראוס תשלים את הבדיקות ותבטיח שכל יצור השוקולד נקי לחלוטין. גם חברת יוניליוור הודיעה הערב על ריקול למוצרים רבים, שיוצרו באמצעות שוקולד שהגיע משטראוס, בהם מגנומים, טילונים וגלידות. 

יש לציין כי החברה ביצעה ריקול בשעות הבוקר. עם זאת, החברה החלה לקבל אינדיקציות לזיהום בסוף השבוע האחרון. בתגובה שלחה החברה דגימות למעבדות.

ביום ראשון בצהריים הגיעה אינדיקציה לגבי סלמונלה ולמרות זאת הריקול התבצע היום בבוקר, מה שעורר ביקורת רבה בקרב הצרכנים.

נטען כי מדובר בבעיה בקו של השוקולד הגולמי וכי החברה יידעה את משרד הבריאות. בנוסף, התוצאות הראשוניות שהתקבלו הן לגבי מוצרים שנמצאים במפעל ולא נמצאים בשוק, אך החברה נוקטת במשנה זהירות ואוספת את המוצרים החשודים מהמדפים. 

הרשימה המעודכנת: המוצרים אשר בוצע להם ריקול

היות וייקח כשבוע להשלים את הבדיקות, בחברה הוחלט לא לקחת סיכון והוחלט לבצע ריקול של כחודשיים אחורה לגבי מוצרים אלה. בשלב הזה עדיין לא ידוע מה מקור הבעיה. מדובר בעשרות מוצרים, וייתכן כי בהמשך יוסרו מוצרים נוספים. 

לאור הבדיקות אשר צפויות להיות בימים הקרובים ולאור הפסקת הייצור, צפוי להיות מחסור במוצרים אלה של החברה. מדובר בנזק כלכלי עצום שמושפע מאיסוף המוצרים, השמדתם, חוסר היכולת לייצר מוצרים חדשים וכן אי היכולת למכור בימים אלה. בנוסף, החברה תצטרך לחלק שוברי פיצוי לכל הצרכנים שרכשו את המוצרים. 

בחברה אמרו כי שירות המזון במשרד הבריאות עודכן באופן מיידי ובתיאום עמו, ומתוך משנה זהירות לתקינות המוצרים,החליטה החברה על ביצוע ריקול.

מחברת שטראוס נמסר "החברה מבקשת מהציבור שלא לצרוך את המוצרים הללו. שטראוס מציינת כי עם גילוי הבעיה, נחסם השוקולד לשימוש, הופסק לאלתר ייצור מוצרי השוקולד השונים במפעל וכן נחסמו להפצה מוצרים שיוצרו בסמיכות אליה. החברה מבצעת פעולות נרחבות על מנת לאתר את מקור הבעיה ואת היקפה ולתקנה ותחזור להפצת מוצרים מלאה כשכל קווי היצור יהיו בטוחים.

ריקול גם ביוניליוור

בעקבות התוצאות החריגות במפעל שטראוס, גם חברת יוניליוור ישראל הודיעה על "ריקול " של מספר ממוצרי גלידת שטראוס. על פי הודעת החברה, חומר הגלם שסופק נבדק ונמצא תקין, אך כאמצעי של משנה זהירות יעשה ריקול גם למוצרי החברה. 

רשימת המוצרים, עם התאריך "עדיך להשתמש לפני"

מגנום דואט

1.9.23-6.10.23

 

מגנום לבן

28.8.23-13.9.23

מגנום שוקולד

29.8.23-19.9.23

מגנום שקדים

7-8.9.23

מגנום לבן תות

31.8.23-21.9.23

טילון מגנום לבן

7.4.23

טילון מגנום שוקולד

5-6.4.23

מאגדת מגנום מיני שקדים

15.6.23-30.6.23

מאגדת מגנום מיני שוקו וניל

13-14.6.23

מאגדת מגנום מיני דואט

15.9.23

מאגדת מגנום מיני לבן

4.9.23

מאגדת מגנום מיני מריר

18.9.23

גלידונית וניל

28.8.23-22.9.23

גלידונית תות

3-6.10.23

בומבה

19.9.23

מאגדת מיני פסק זמן

15-17.8.23

שוקובו

15.8.23-27.9.23

מאגדת גודיז פיסטוק

3-4.10.23

קרמיסימו וניל צ'יפ

22.8.23

קרמיסימו שוקולד לבן ותות

1.9.23

קרמיסימו שוקולד לבן פיסטוק

8.9.23

קרמיסימו 3 שוקולדים

31.8.23

קרמיסימו שוקו צ'יפ

29-30.8.23

סולרו בר קוקוס

14-29.9.23

חטיף מיקס עיגול

6-7.9.23

 צרכנים שברשותם אריזות המסומנות בתאריכים המפורטים לעיל יכולים לפנות אל מוקד שיתוף הצרכנים של יוניליוור לקבלת מוצר חלופי.

בטלפון: 1800-780-780
בווטסאפ: 053-7807800
באתר האינטרנט >>

סמנכ"ל הטכנולוגיות של שטראוס: "אין אינדיקציה על מוצרים חשודים בשוק"

אייל שמעוני, דוקטור להנדסת מזון ובעברו פרופסור בפקולטה להנדסת מזון בטכניון, סמנכ"ל הטכנולוגיות של קבוצת שטראוס ענה לשאלות הגולשים בעמוד הפייסבוק של החברה. גולשים רבים התלוננו על כך שאין מענה בשירות הלקוחות של החברה.

שמעוני אמר הערב: "אני מצטער שאין מענה. חלק מהאנשים מקבלים מענה וחלק בגלל העומס הרב. כל אחד יקבל מענה בצורה מסודרת גם אם זה ייקח כמה ימים. אני ממליץ לפנות אלינו באמצעים הדיגיטליים, כולל בפייסבוק וזה לא חייב להיות היום. הרחבנו את שעות הפעילות של שירות הצרכנים עד 23:00. שירות הלקוחות שלנו מתמודד עם עומסים כבדים ולכן כאמור אנחנו ממליצים לפנות לשירותים הדיגיטליים".

לגבי מוצרים אשר נמצאים בריקול אמר כי: "הבקשה שלנו היא לא לצרוך את המוצרים, למרות שגם לנו אין שום אינדיקציה לפיהם יש מוצרים חשודים בשוק".

"ראשית יש מוצרים שהם אינם בריקול. אנחנו עושים כל מאמץ לחדש את המוצרים מחדש לשוק", ענה שמעוני כשנשאל על מועד החזרה של המוצרים בשוק. "החשד שלנו הוא לגבי חומר גלם ועצרנו אותו ואת המוצרים שניזונו מהחומר גלם הזה. הטווח הוא גדול כי הגדלנו והרחבנו את מעגל הריקול. זאת על מנת להגדיל את מרחב הביטחון ולמרות שנכון לעכשיו אין אינדיקציה על מוצרים חשודים בשוק".

לשאלה האם החברה ידעה ולא דיווחה ענה: "מרגע שהייתה לנו אינדיקציה שיש חשד, פנינו למשרד הבריאות ולשירות הבריאות הארצי ועשינו את הדברים בשיתוף איתם".

1,365 אשפוזים כתוצאה מסלמונלה ויותר מ-14 אלף מקרי תחלואה

לאור הריקול מחשש לסלמונלה, מרכז המידע והמחקר של הכנסת פרסם דו"ח שמגלה כי בין השנים 2019-2016 ביצע משרד הבריאות 26,811 בדיקות במוצרי מזון לזיהוי סלמונלה. בשנים אלו היו 14,372 מקרי תחלואה, 1,365 אשפוזים ושמונה מקרי מוות.

במסמך שנכתב על ידי חוקרת המכון למחקר ומידע של הכנסת, פלורה קוך דבידוביץ' מוצגים נתוני תחלואה הנגרמים בנוסף לסלמונלה גם מחשיפה לליסטריה ולקמפילובקטר במזון בישראל ובמדינות נוספות בעולם.

יותר מ-1,300 אשפוזים בבתי החולים (אילוסטרציה),

לא המשבר הראשון של שטראוס

מדובר במשבר שני של שטראוס בתקופה האחרונה. חברת סברה, מקבוצת שטראוס , אשר מייצרת ומשווקת סלטי חומוס וסלטים מצוננים אחרים בצפון אמריקה, קיבלה בתחילת דצמבר 2021 מכתב אזהרה מרשות המזון והתרופות האמריקאית, קרי ה-FDA, בעקבות בדיקה שערכה הרשות האמריקאית במפעלה בווירג'יניה.

סברה, שנמצאת בבעלותן של שטראוס ופפסיקו, אישרה בתחילת פברואר 2022 תוכנית לתיקון הליקויים והעריכה שיישום התוכנית יגדיל את הוצאות התפעול ויקטין זאת כושר הייצור של המפעל באופן זמני. סברה העריכה שהמפעל יחזור לכושר ייצור מלא בסוף הרבעון השני של 2022.

עוד העריכה כי בסוף מרץ 2022, היא תסיים את הרבעון הראשון של 2022 בהפסד תפעולי של 14-8 מיליון דולר. יש לציין כי בתחילת אפריל, נערכו בדיקות נוספות במפעל בווירג'יניה, תוך כדי תהליך תיקון הליקויים, התגלו תקלות הנדסיות, אשר חייבו הפסקה של הייצור עד לאבחון הבעיה.

חומוס סברה,
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר