סיציליה הגיעה לצפון תל אביב

מתחם גרינברג פוצח בפסטיבל אוכל סיציליאני שישתלט על תפריטי הביסטרו, הפיצריה והגלידריה במקום • יצאנו לטעום

פסטיבל סיציליאה במתחם גרינברג // צילום: אנטולי מיכאלי

המאכלים הייחודיים של סיציליאה, האי האיטלקי הדרומי ושטוף השמש, מוצאים דרכם אל הצלחת המקומית בשיאו של הקיץ הישראלי והלוהט. החיבור בין ארץ המגף לבין שלושת בתי האוכל של מתחם גרינברג באזורי חן בתל אביב, הוא המשך יצירתי לסדרת פסטיבלים עולמיים שונים המתקיימים במתחם. 

כתבת: מאיה דרין // צילום: משה בן שמחון

למשך שבוע ימים יגישו במתחם תפריטי קיץ מושקעים השואבים השראתם מהאי הגדול בים התיכון - סיציליה. את המנות, שיוגשו במהלך כל שעות היום בביסטרו, בפיצריה ובגלידריה, יצרו יחדיו השפים: אליאב גולדנברג, ניצן רז והקונדיטור נמרוד אייזיק.

מהמטבח של גרינברג ביסטרו יזרמו מנות ראשונות ועיקריות כדוגמת: "ארנצ׳יני בורטה" – כדורי אורז מטוגנים במילוי מוצרלה בורטה (48 שקלים); מנת אפרסקים צלויים, מוצרלה טרייה, עלי רוקט, בלסמי ופרשוטו (42 שקלים); "דג במים משוגעים" - מנת פילה בר ים בציר דגים, שום, צלפים, עגבניות, פטרוזיליה ותפו״א (129 שקלים); "פונגי קפונטה" – כיסוני פסטה במילוי תבשיל ירקות סיציליאני (68 שקלים); קרמלה שרימפס - סוכריות פסטה במילוי שרימפס מוגש ברוטב קרם פיסטוקים (92 שקלים).

למנות אחרונות יוצעו הקינוחים: קנולי מפורק – עם קרם ריקוטה ופיסטוקים קלויים קצוצים וסירופ שוקולד (42 שקלים); וסורבה לימון סיציליאני (36 שקלים).

סוכריות פסטה בגרינברג ביסטרו // צילום: אנטולי מיכאלי

ב-PIZZA ירדדו בצק דקיק ויכנסו אותו לתנור העצים הלוהט עם שלל תוספות, לדוגמה: פיצה מרינרה – רוטב עגבניות, צ'ילי, עגבניות שרי, אורגנו טרי, נקניק פפרונצ׳יני חריף (68 שקלים); פיצה סרדלה – רוטב עגבניות, סרדינים, בצל לבן, צלפים, פטרוזיליה וצ׳ילי (72 שקלים); פיצה פריטו – פיצה מטוגנת , רוטב עגבניות, שום, מוצרלה טריה ובזיליקום (58 שקלים).

בג'לטריה יהיו אחראים על החלק הקריר והמתוק, עם טעמים כמו גרניטה קפה וקצפת, סורבה סברס, גלידה מרציפן, גלידת קסטה סיציליאנית, קנולי ריקוטה ופיסטוק, קנולי הדרים, קנולי שוקולד ופולי קקאו, עוגת קסטה אפויה, עוגת ריקוטה סיציליאנית ועוגיות מרציפן.

מנות סיציליאניות // צילום: אנטולי מיכאלי

האוכל הסיציליאני, מהווה שילוב של  אקלים ים תיכוני בשילוב השפעות חיצוניות. סיציליה היא מחוז באיטליה, בעבר הייתה  מדינה נפרדת ששלטה גם באי מלטה. רק מאוחר יותר סופחה סיציליה לאיטליה על ידי הבורבונים (משפחת מלוכה מצרפת שהתמקמו בנאפולי), אמצע המאה ה-19 סופח האי באופן רשמי. מאז ועד היום יש לאיטלקים את הכבוד לכלול את המטבח הסיציליאני ברפרטואר הכולל של האומה. מעבר לדגה העשירה הנובעת משלושה אזורי חוף שונים לצד מבחר עשיר של ירקות ים תיכוניים, הגדלים תחת השמש החמימה של סיציליה. על האי גדלים חצילים, עגבניות בשרניות, עשבי תבלין וגם כל משפחת הדלועיים והקישואים.  

שבוע סיציליה - גרינברג ביסטרו, PIZZA, ג'לטריה

תאריכים 19-23/08 ימים א'-ה'

מומלץ להזמין מקומות מראש

03-6136132

אורי צבי גרינברג 25, אזורי ח"ן, תל אביב

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר