נכון שאחד הדברים הכי מעצבנים ודוחים הוא כשאנשים מעמיסים את הפה שלהם באוכל, ואז עוד לועסים לכם אותו בקול ובהנאה ישר מול הפנים בפה פתוח לרווחה?
אז מהיום, במקום להגיד "איכס" ולנסות לחנך אותם לנימוסים בריטיים של בית המלוכה, תעשו בדיוק כמותם - כי מתברר שלעיסה בפה פתוח מעצימה את טעמי המזון שאנחנו צורכים וגורמת לו להיות טעים יותר.
"עשינו את זה לא נכון", טוען פרופסור צ'ארלס ספנס מאוניברסיטת אוקספורד היוקרתית בראיון לטלגרף הבריטי, "הורים מלמדים את ילדיהם נימוסים ומשבחים את היתרונות שבלעיסה מנומסת בפה סגור, אבל לעיסה בפה פתוח דווקא מסייעת בשחרור תרכובות אורגניות נדיפות (אותן תרכובות המעניקות לאוכל את הטעם והריח שלו. ע"ח) לחלקים האחוריים של האף, ואלו ממריצות את התאים, תורמות לחוש הריח שלנו ולתפיסת חוויית האכילה ומעצימות את הטעם", הסביר.
ספסנר הוסיף ופירט גם כיצד חוש השמיעה והטעם מועצמים כשהנימוסים "נזרקים מהחלון", והמליץ על זניחתם לטובת חווית אכילה מרובת חושים. "כשזה מגיע לחוש השמיעה, אנחנו אוהבים אוכל רועש, פריך. קחו לדוגמה תפוח וצ'יפס", הסביר.
"חויית האכילה של שניהם מועצמת כשהפריכות שלהם מודגשת. כדי להעצים אותה, עלינו לנטוש תמיד את הנימוסים ולאכול בפה פתוח", המליץ. "גם חוש המישוש חיוני לחוויה שעוברת על החיך שלנו. מחקרים מוכיחים שמה שחשים בידיים יכול לשנות ולהעצים חלקים מסוימים בחוויית הטעימות של מזון".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו