משחקי הכס 8, פרק 2: מחכים למשיח

רגעים שיכולים היו להיות שיאים אדירים בעונות קודמות של הסדרה, התקבלו בפרק החמישי לפני הפינאלה כמו המתנה למוות בטוח

צילום: Helen Sloan/HBO // המתנה נעימה

עד עכשיו, העונה האחרונה של "משחקי הכס" מצליחה לעמוד בסטנדרטים הפיראטיים שהעונות הקודמות הציבו - הפרקים דולפים בזה אחר זה אל הרשת. כבר ביום ראשון, כמו בשבוע שעבר, מי שהיה זריז ומקושר, יכול היה לראות באיכות סבירה את הפרק שהיה אמור להיות סוד כמוס.

מה היה בפרק השני? פחות או יותר מה שהיה בפרק הקודם. או בניסוח של כלב הציד: זה כמו חתונה מזו**נת. כל קווי העלילה מתחברים לרגע אחד ולמקום אחד (ווינטרפל), והדמויות מתפייסות זו עם זו ומשלימות עם מותן המתקרב. אלה היו 56 דקות בהן הדמויות חיפשו מה לעשות בזמן שנותר עד למלחמה.

• "משחקי הכס" 8, פרק 1: איחודים ואכזבות

התשובה המתבקשת לשאלה - "מה לעשות אם נותרו לך 56 דקות לחיות?", היא כמובן: סקס. למרבה ההפתעה היחידה שזרמה לשם, היתה אריה, מי היה מאמין, ביחד עם הבן של המלך רוברט. או בניסוח אחר: אחרי 8 עונות קיבלנו עירום חלקי של מייסי ויליאמס, וגם מימוש לפנטזיה הפדופילית של נד סטארק ורוברט באראתיאון - לאחד את הבתים שלהם.

• משחקי הכס: הפרק דלף, המבקרים השתוללו

עוד מישהי שקיבלה את מה שהיא רוצה, היתה לא אחרת מבריאן - שנמשחה לאבירה על ידי ג'יימי. בריאן, שהפכה בפרק האחרון לאישה המחוזרת ביותר בשבע הממלכות, קיבלה את הדבר הכי קרוב לסקס שהיא יכולה היתה לקבל, והיה קשה לפספס את החיוך שנמרח לה על הפנים בסוף ההליך. זה היה פרק מוזר עבור בריאן - בתחילתו היא הצילה את ג'יימי ממוות, אחר כך ניהלה איתו שיחות שבמהלכן הוא לא העליב אותה אפילו פעם אחת, ואז הפכה להיות אבירה. אם זה לא סוף העולם, אזי סוף העולם מהו?

כמעט כל המפגשים בפרק הזה יכלו להיות שיא בעונות הקודמות. השיחה בין סאנסה לדאינריז, לדוגמה, יכולה היתה להתפרש על פני עונה שלמה. בשיחה של פחות משתי דקות הן השלימו, הפכו להיות חברות הכי טובות לנצח, ואז התפוצצו אחת על השנייה. אמנם בשקט, אבל התפוצצו.


לפרוטוקול: נרשם פיצוץ שקט // צילום: Helen Sloan/HBO

שיחה קצרה נוספת, בה כלב הציד התלונן על שאריה כבר לא מדברת, ואז נזנח לאנחות - היתה למעשה שחזור של אחד השיאים הדרמטיים של העונה הרביעית, אז אריה זנחה את הגבר המגודל לדמם למוות. 

את אותם הדברים אפשר לומר על המפגש בין סאנסה ותיאון גרייג'וי. רק שבמקרה הזה, דמויותיהם הן בנות ערובה בידיהם של שחקנים מוגבלים. לכאורה, בין סאנסה ותיאון יכול להירקם קשר מעוות, מהזן שרק "משחקי הכס" יכולה לייצר: מן הצד האחד, האישה שמעולם לא אהבה ונאהבה, ומן הצד השני, הבחור המסורס שהרס לה את המשפחה. אך כל הפוטנציאל לקשר ביניהם נהרס בעקבות המוגבלות של השחקנים שמגלמים אותם.


אהבה מוגבלת // צילום: Helen Sloan/HBO

כאמור, גם הפעם היו המון איחודים מרגשים, אך מעליהם ריחפה שאלה אחת חשובה: מה רוצה מלך הלילה מבראן? כעת מתברר שהמלך האמיתי שצריך להגן עליו הוא בראן. העורב בעל שלוש העיניים מכנס בגופו המשותק את הזיכרון של כל העולם. אם בראן ימות, ימותו כל החיים ביחד איתו. סאם, שמסביר פעם ועוד פעם מה ההבדל בין מתים לחיים (זוכרים אותם!) - היה צריך לדעת שאם צריך להסביר בדיחה, כנראה שהיא לא כל כך מוצלחת. 

לסיכום, בראן ימשוך את מלך המתים אליו ותיאון יגן על בראן. מי שלא רואה את הבעיה בתוכנית הזו (לאף אחד מהם אין חרב מפלדה ולריאנית), כנראה שלא ראה כלל את הסדרה.

אחרי חשיפת העניין של מלך המתים בבראן, טיריון ישב עם הנער ובירר מה בדיוק הקטע שלו. למעשה, טיריון הוא הראשון שתחקר ברצינות את בראן. זה משהו שהיה צריך לקרות הרבה קודם, וזו אולי הפעולה החיובית הראשונה שטיריון עשה מאז שהוא מונה ל"יד המלכה". 


הגיע הזמן, באמת // צילום: Helen Sloan/HBO

חוץ מהפעולה הזו מדובר בפרק לא טוב עבור טיריון. הוא עמד קרוב מאוד להדחה מתפקיד המפתח שהוא קיבל, וזה עוד לפני שדיברנו על המתים שעומדים להגיע והמחסור החמור בווינטרפל בשירותי ליווי דיסקרטיים. כך או כך, את הפרק הבא יעביר טיריון במערות הקבורה (שם קוד למקלט חסין לזומביים) ביחד עם הילדים, הנשים והפושע המסוכן מכולם - סאם טארלי גנב הספרים כמובן. מי שגנב ספר מספרייה יודע טוב מאוד על מה מדובר.

עוד בפרק זה, היה עניין החרב שסאם העביר לג'ורה מורמונט. אל תשכחו, מדובר בחרב שעשויה מפלדה ולריאנית, מה שאומר שלג'ורה יש עתיד אחרי הפרק הבא. לשרוד הרי הוא יודע.

מי שאין להם עתיד, אבל מחזיקים בתקווה וחלום הם תולע אפור, ומיסאנדיי. סגולה ידועה במשחקי הכס למוות מהיר, היא תכנון תכניות לעתיד. השניים מבינים שבעלי עור חום לא מתקבלים בברכה בשבע הממלכות, ומתכננים הגירה למקום עם אקלים נעים יותר. לא סביר שזה יצליח להם.

הגענו לסוף. אחרי פרק שלם בו ג'ון התחמק מדאינריז, הוא מצא זמן לספר לה שהוא היורש החוקי של הכס, ותוך שניות, המתים מגיעים, המלחמה מתחילה, והפרק נגמר. בשבוע הבא, נחזור שוב אל ווינטרפל, קצת לפני הזריחה, לפרק שבו מי שיישאר אחרון - יכבה את האור, או ישרוף את הגופות - מה שיראה לנכון.

עוד על "משחקי הכס":

• הספוילר המטורף של מייסי ויליאמס

• הספין-אוף של "משחקי הכס": כל הפרטים

• ווסטרוז באבל: כך הגיבו השחקנים לסיום הסדרה

• מתקציב נמוך לסדרה היקרה ביותר על המסך

• "העונה המורכבת ביותר של 'משחקי הכס'"

• לאס וגאס: מחווה דרקונית ל"משחקי הכס"

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר