בבליל אינסופי של סדרות מכל הסוגים והשפות קל ללכת לאיבוד. אולם, אם במקרה יצא לכם לצפות לפני שלוש שנים בעונה הראשונה של "פליבג", סביר להניח שיצאתם ממנה נפעמים, אולי אפילו סוגדים ליוצרת-תסריטאית-מפיקה-אלילה פיבי וולר-ברידג' – שגם משחקת בתפקיד הראשי את הדמות נטולת השם - שהצליחה לייצר את אחת הסדרות המדוברות של 2016.
"פליבג" היא קומדיה מלנכולית נפלאה על צעירה לונדונית מתוסבכת ואמפתית, שובבה וטובת לב. רק שלא כולם רואים זאת, ולכן אגב שם הסדרה - "Fleabag" בסלנג הבריטי זה אדם שלא ממש נעים להיות בחברתו (יחד עם זאת, מוזר להדביק את הכינוי לאחת הדמויות הטלוויזיוניות שהכי הייתי רוצה להיות חבר שלהן, אך זה כבר נושא אחר לגמרי).
העונה הראשונה התעסקה בפליבג, ובניסיונה להתמודד עם בית הקפה השומם שהיא מנהלת לבדה אחרי התאבדות שותפתה וחברתה הטובה ביותר; כל זה משתלב עם המוות של אמא שלה, עם בני משפחתה ועם סטוצים ודייטים, בעיות כלכליות ודחף תמידי להרס עצמי. היא עושה את הכל בחן ובפתיחות, חושפת בפנינו את הסודות של חייה, מה היא חושבת על העולם ועל הבחירות שהיא נאלצת לקבל. אנחנו, הצופים, קולטים שהיא רק רוצה לאהוב ולפזר אהבה, אבל אף אחד לא מעוניין.
מדובר בקופרודוקציה של הבי.בי.סי ואמזון, והצלחת העונה הראשונה הובילה לסדרה מצוינת נוספת שהיא יצרה, "להרוג את איב" וגם סידרה לה ג'וב כתסריטאית בסרט החדש של ג'יימס בונד. בקיצור, וולר-ברידג' בחורה מוכשרת ועסוקה ולכן עברו שלוש שנים עד ש"פליבג" חזרה שלשום עם פרקים חדשים באמזון פריים.
מכיוון ש"פליבג" מבוססת על הצגת יחיד של וולר-ברידג', העונה הראשונה היתה אמורה להיות היחידה. יש לה התחלה וסוף, והיא הייתה כל כך מעולה שנדמה היה כאילו כדאי להשאיר אותה כפי שהיא – יצירה שעומדת בפני עצמה. אבל תעשיית הטלוויזיה לחצה, היוצרת נכנעה והסכימה להרים עונה נוספת. ואכן, "פליבג" 2 לא נמצאת באותה רמה כמו העונה הראשונה – היא טובה ממנה!
"זה סיפור אהבה", היא אומרת למצלמה בפרק הפתיחה, ומשיקה עונה שבוחנת מערכת יחסים בלתי אפשרית שלה עם כומר לוהט ומתנזר שבאספקטים רבים הוא ההיפך הגמור ממנה, אך במקביל גם מספק לה את כל הצרכים החסרים.
כשהפסיכולוגית שלה שואלת אותה האם יש לה חברים שהיא יכולה לשוחח איתם ולהיפתח בפניהם, פליבג קורצת למצלמה - כי מבחינתה אנחנו החברים האמיתיים היחידים. אחד מהדברים שמייחדים את הסדרה הוא "שבירת הקיר הרביעי" והקשר האינטימי שהדמות הראשית מנהלת עם הצופים. בדומה לסדרות שעשו את זה לפניה, מ"דקסטר" ועד "בית הקלפים", פליבג אוהבת להתנתק מהעלילה ולשתף את הצופים במחשבות ציניות ומצחיקות על הדמויות האחרות ועל המתרחש. היא עושה את זה כל כך טוב, שברגע מסוים (בלי ספוילר) כשאנחנו מגלים כי שיקרה לנו בנוגע לפרט חשוב בחייה זה מרגיש פוגע. ממש כמו עם חברים.
וולר-ברידג' כבר הצהירה כי לא תהיה עונה שלישית. לא נדע איך יתקדמו חייה הרומנטיים של פליבג, כיצד ייפתרו הבעיות שלה, האם היא תתגבר יום אחד על האבל ורגשות האשמה. החיים ימשיכו הלאה בלעדיה, ו"פליבג" תישאר יצירה מילניאלית נשית מושלמת שחייבים לראות. ואז לראות עוד פעם.
"פליבג" – העונה השנייה, אמזון פריים
• הולנד היא המנצחת הגדולה של האירוויזיון; ישראל במקום ה-23
• הפרובוקציה הגיעה מאורחת הכבוד: מדונה אכזבה את ישראל
• מרימי: "לא יכולתי שלא להרגיש את האנרגיה המדהימה"
• בלעדי: תיעוד מביך של מדונה בחזרה לגמר האירוויזיון
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו