רמזי: "מחכה שאוזמן למאסטר שף ישראל"

בראיון לרגל עליית הסדרה החדשה שלו, מדבר גורדון רמזי על פמיניזם, בישול וגם על התפרצויות הזעם המפורסמות • "האשמה היא של המטומטמים שבאים לתוכנית", הוא אומר

צילום: נשיונל ג'יאורפיק // גורדון רמזי בניו זילנד, מתוך הסדרה

השף הסקוטי המצליח גורדון רמזי, שבבעלותו תאגיד המונה 35 מסעדות ברחבי העולם וסך מצטבר של שבעה כוכבי מישלן, מינף את המוניטין שלו להצלחה בינלאומית הודות לעשרות תוכניות ריאליטי של בישול שהוא הוביל בשני העשורים האחרונים. הוא מככב עד היום בגרסאות המקוריות ובעיבודים האמריקנים של "מטבחי הגיהנום", "מאסטר־שף", "מהפכה במטבח" ועוד שלל תוכניות בת. לפי המגזין "פורבס", רק בשנה החולפת הוא הרוויח 63 מיליון דולר.

כעת הוא חובר לנשיונל ג'יאוגרפיק בסדרה "גורדון רמזי מבשל הרפתקה", שבמסגרתה הוא יוצא לחקור תרבויות שונות ברחבי העולם דרך האוכל. הסדרה משלבת צילומי טבע מרהיבים והרפתקאות יוצאות דופן עם קולינריה מקורית. 

העונה הראשונה מונה שישה פרקים, ובהם הרחיק רמזי עד לפרו, ניו זילנד, מרוקו, לאוס, הוואי ואלסקה. בכל אחד מהמקומות הללו הוא נחשף לתרבויות ולטעמים ייחודיים, בליווי מומחים ושפים מקומיים.

• האקסטרים המאולץ של "המירוץ למיליון"

• צפו: ג'ניפר לופז מטיילת בישראל

• מגעים להבאת סלין דיון להופעה בישראל

רמזי (52), שלא עוצר לרגע, מגיע לראיון עמו היישר מצילומי גמר העונה העשירית של "מאסטר שף" האמריקנית (המשודרת כעת). אחריה יעלו בארה"ב העונה השמינית של גירסת הילדים והעונה ה־19 של "מטבחי הגיהנום". רק לפני ארבעה חודשים נולד לאשתו קיטאנה ולו ילד חמישי, בן זקונים אחרי ארבעה ילדים בוגרים. בתו מטילדה (17) הפכה בעצמה לכוכבת טלוויזיה בבריטניה עם תוכניות בישול לילדים בהנחייתה.

בראיון לקידום הסדרה אמר רמזי: "מבחינתי כל דבר שטרם התנסיתי בו - זה הדבר הבא שאני רוצה לקחת על עצמי. אני ממשיך כל הזמן לאסוף השראה מכל עבר ושיטות בישול. היו דברים שהכרתי וביקשתי ליישם בעונה הנוכחית של 'מאסטר שף', למשל שיטת חימום שנקראת 'תנור ויקינגי'. אני מקבל באופן קבוע עדכונים על כל הגרסאות של 'מאסטר שף' בעולם. זה מותג מאוד מצליח שמסב לי גאווה. אני יודע היטב כמה הוא אהוב בישראל, רק שאני לא מבין מדוע לוקח להם כל כך הרבה זמן להזמין אותי להתארח באחת התוכניות".

נמאסה עליו דומיננטיות של גברים בתחום. גורדון רמזי // צילום: AP

אחד מסימני ההיכר של רמזי בתוכניות הריאליטי בכיכובו הוא התפרצויות הזעם והקללות שהוא זורק ללא רחם. "אני לא מתאמץ כדי להשתולל בצעקות ובקללות בתוכניות שלי. האשמה היא של אותם מטומטמים שמדי פעם מגיעים להשתתף בהן (צוחק)".

הסדרה החדשה של רמזי עוררה ביקורות שטענו כי מדובר בחיקוי של תוכניתו של השף המנוח אנתוני בורדיין, "Parts Unknown", שזכתה בעשרה פרסי אמי לאורך 12 עונותיה. במהלך צילומי העונה האחרונה בצרפת, ביוני 2018, שם בורדיין קץ לחייו.

"כבר כשהכריזו על הסדרה היו שאמרו שאני מנסה לחקות או להתחרות במורשת של טוני, וזו שגיאה גסה", אומר רמזי. "אני מזמין את כולם לצפות ולשפוט במו עיניהם. עם כל הכבוד, את המסע שלי התחלתי ב־2004 כשנסעתי לארצות כמו וייטנאם וקמבודיה כדי לגלות מחוזות חדשים, הרחק משפים עטורי מישלן. שם למדתי איך לייצר מעדנים יפהפיים מחומרים ששווים שניים־שלושה דולרים". 

רמזי גם הפתיע עם הצהרה פמיניסטית: "אני עובד בתחום קשוח ותחרותי, שאחת הרעות החולות שלו היא גם שוביניזם. נמאסה עלי הדומיננטיות של גברים בתחום הקולינרי וההנחה שרק גברים יכולים להתעלות לדרגה של שף עילאי. אחת מבנות טיפוחיי היא שפית שעובדת איתי 13 שנים, היא ברחה מהבית בתור נערה והחלה לעבוד באחת המסעדות שלי וכיום היא כבר מנהלת מקום בצרפת".

"גורדון רמזי מבשל הרפתקה", נשיונל ג'יאוגרפיק, שלישי ב-22:00

• מרגול תחליף את רני רהב?

• הצלם הישראלי של "מהיר ועצבני"

• קייטי פרי הורשעה בהפרת זכויות יוצרים

• שיא היעדר המוסר: בקרוב בקפריסין?

• רוצים להשאר מעודכנים? בואו לאינסטגרם

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר