"הישרדות": הקרב האחרון של ירדן ג'רבי?

למרות שהשם שלה כבר על הגריל, יש לנו תחושה שהספורטאית עדיין לא אמרה את המילה האחרונה • וגם: ההבדל המפתיע בין התגובות לבגידה של אלינה לזו של בני • פרקים 39-40 על המצ'טה

צילום: מתוך "הישרדות VIP" // עוד תחזור ובגדול. ירדן גרבי

חייבים להודות שפרקים 39-40 היו די משמימים. אלה המשודרים בין הדחה להדחה לרוב לא מצדיקים את עצמם, והפעם זה בולט במיוחד, בדיוק כמו היחס המפתיע לטובה שקיבל בני אחרי ההדחה.

מוכנים לזה? ניסים גרמה בדרך ל"הישרדות"

בדרך כלל, תכניות ריאליטי רבות משתתפים שואפות לבסס קבוצות כמה שיותר מהר - מחנה א' ומחנה ב'. האפיונים של הקבוצות האלה לא יהיו מוחלטים כמו "טובים" ו"רעים", אלא לכל קבוצה יהיו את המאפיינים מעוררי ההזדהות שלה וכך ייווצרו מחנות גם בקרב הצופים והשיח על התוכנית יגבר. גם אם לא היינו תופסים צד בעונה הזאת, עדיין היה קשה להתעלם מהפער בין תגובות השבטים לשתי הבגידות האחרונות שהתרחשו בהן. אלינה בגדה בברית של אסי ואילו בני בגד בברית הספורטאים. שנזכיר מה קרה אחר כך? אלינה חטפה ועדיין חוטפת על הראש, סופגת עלבונות אישיים, למרות שחלפו כבר כמה ימים מאז המהלך. ובני? ובכן, הוא קיבל אנחה. כן, חברי ברית הספורטאים נאנחו, אבל לא קיללו, לא העליבו אותו אישית ולא אמרו לו שאי אפשר להסתכל עליו. למעשה, הוא אפילו הרגיש מספיק בנוח כדי לבקש מהם חיבוק רגע אחרי הבגידה שלו, ויש לנו תחושה שאם היה מבקש כפיות, הוא היה מקבל.

למה? קודם כל כי ברית הספורטאים לוקחים דברים בפרופורציות הנכונות, אבל גם כי הם מבינים שמדובר במשחק אסטרטגי ושברמה הכי אינטרסנטית לא יקדם אותם בכלום לרדת על בני. להפך - עדיף להם לנסות להתקרב אליו כדי לא לשרוף גשרים. תגידו שאלה מקרים שונים? שאלינה וליטל היו חברות טובות במיוחד? אמת, הכעס של ליטל מוצדק, אבל איך זה נותן לגיטימציה לישראל ואלה להמשיך לרדת עליה כבר ארבעה ימים? כל סאגת ההשפלות הזאת מצדם הייתה צריכה להיגמר כבר מזמן, ובתכל'ס היינו שמחים אם גם אלינה הייתה שמה את חד-הקרן הפנימי שבה בצד, ופשוט מתעלמת מהאקסים מהעבר.

הגיע הזמן להתעלם. אלינה // צילום מסך
הגיע הזמן להתעלם. אלינה // צילום מסך

בינתיים, בני חש מחוזר לאללה. ירדן ועידן עולים אליו לרגל וגם חברי הברית החדשים שלו נותנים לו כבוד של מלך, שלא ממש מזכיר את היחס שלהם כלפיו בהתחלה. היתרון המספרי שלהם עוד יכול להתהפך, ויהיה מעניין לראות מה יקרה איתו כשיהיה צורך להתחיל לצמצם שורות. אמנם כפי שטוענים כולם, אין באף ברית חלוקה למספרים, אבל ברור למשל שהקשר בין אסי וישראל חזק מהקשר בין אסי ואלה, ואותו כנ"ל לגבי הקשר של ירדן ועידן למול ירדן ואלינה. בקיצור, יש מספרים, הם פשוט לא נאמרים בקול. ואפרופו זה, הנה מספרים שכן כתובים - דירוג הפופולריות:

1. אסי בוזגלו 2. רגב הוד 3. ישראל אוגלבו 4. בני ברוכים 5. עידן חביב 6. אלינה לוי 7. אלה איילון 8. ירדן ג'רבי

הדברים לא נראים טוב מבחינת ברית הספורטאים המצטמקת, אבל לפחות אלינה מצליח לנצח את משימת הפרס ולזכות בדבר שכבר ראינו מרשימים ממנו - בילוי בחדר עם מיטה ומזגן. מילא. אה, רגע, גם עידן שם? וול, זה שדרוג.

• "הישרדות": למי בא להקיא?

• "הישרדות": העטלף המעלף

• עידן חביב: "הפכנו להיות שלמים"

התבוסה האמינה של בני

בפרק של אמש (ראשון) - ירדן תוהה בצחוק אם היא צריכה לקנא בקשר שנרקם בין עידן ואלינה, למרות שסביר להניח שאם הייתה מקבלת חדר עם עידן, הם כנראה היו לוקחים את (ממש) מעט המתח המיני שקיים ביניהם ופוצחים בהיאבקות. בזמן שה"ריב" הזה מתרחש, בני מוצא את עצמו מול יריב מעט יותר רציני, לאחר שבמסגרת חיבוק הדב של אסי, בני נשלח להתמודד מול קוז'י בבקתת המשא ומתן. המשימה? לאכול קערת ביצים (המשימה הבאה היא מ"חגיגה בסנוקר", כן?). הפרס? שיחה של ירדן עם הוריה. מודים, גם לנו עברה המחשבה שבני עשוי לוותר מראש כי קבלת הסרטון לא באמת משרתת אותו, אבל הוא צבר קילומטראז' מרשים של הפסדים, עד שכשקוז'י מנצח את המשימה ומחסל את הביצים, התבוסה של בני נראית בסך הכל די אמינה.

מגיע לעודד. סתם, לא באמת. ישראל אוגלבו // צילום מסך
מגיע לעודד. סתם, לא באמת. ישראל אוגלבו // צילום מסך

בזמן שעידן ואלינה חמודים בהגזמה ומדברים על משפחה, אהבה והסוף של הסרט "רפסודיה בוהמית", בני חוזר אבל וחפוי בנדנה לשבט, ומבשר לירדן שהחמיץ את ההזדמנות. היא כמובן פורצת בבכי ומבקשת לשמוע עוד על המפגש הקצר. באופן טבעי ישראל מגיע לעודד ולחבק אותה, ולומר לה שהם בוודאי גאים בה מאוד ו... סתם. הוא מנצל את ההזדמנות הזאת כדי לנסות לסכסך, לרדת על קוז'י המודח ולצחוק את ה"האהאהא" שלו. לעומתו שווה לציין שדווקא אלה ורגב יצאו חמודים כשהפגינו אנושיות וחיבקו אותה.

ירדן מושכת את אלינה ועידן מחוץ לשיחת הנפש שלהם, ואיתם היא מרשה לעצמה להתפרק באמת. אחר כך היא טווה בקול תכניות ריאליות יותר (להשתמש בפסלון שהשיגו בתחילת העונה כדי להציל את עצמה מהדחה) ופחות (ללכת לבקתה בסיבוב הבא כדי להפסיד לקוז'י ובכך להשיב אותו למשחק), אבל בכל מקרה, גם בלי שתהיה לה יכולת לזכות בחסינות, יש לנו תחושה שירדן לא מתכננת להיכנע בלי לתת את הפייט של חייה.

ממשיכים לדבר על "הישרדות" בבלוג הריאליטי "בטטת כורסה"

הם באמת אמרו את זה:

"אני לא מצפה עכשיו לתודות וזה" (בני חוזר מההדחה. שיט! בטלו את הפסל בדמותו)

"זאת תקופת הרנסנס של בני ברוכים" (בני, דוגמנית בינלאומית)

"אין דבר כזה אחרון כאן" (אלה על הברית שלה. שמישהו יספר לה שהקונספט הוא "מי שורד אחרון")

"בבני ברק היו מתנדנדים על נדנדות?" (גיא לישראל. כל יום לומדים משהו חדש)

"בני, אם אתה לא קופץ אחורה זה הישג" (אסי מפרגן)

"יש משהו בנדנדה שמחזיר אותי לילדה הפנימית שבי" (אלינה. אין רגע שלא מתאים להתפלסף בו)

"יש משהו באופניים שמחזיר אותי לפנימית שבצמיג שלי" (ישראל לא בקטע של נוסטלגיה)

"24 שעות בידוד עם אלינה? והיא תחפור לו על האני הרגשי והפנימי שלה" (אסי. פייר, היה יותר מצחיק אם היא הייתה לוקחת את אסי)

"אם אני הולך, אני לא לוקח אחריות" (בני מרים ציפיות לפני היציאה לבקתת המשא ומתן)

"במקום לב אנשים צריכים לצייר על הפתק איזה סימן של גולגולת, או אולי איזה קליע" (ישראל. ההרשמה ל"בצלאל" עוד פתוחה?)

"יש לו לוע של אסלה" (בני על קוז'י. והרצפה הייתה עקומה)

מרשה לעצמה להתפרק רק איתם. ירדן, אלינה ועידן // צילום מסך
מרשה לעצמה להתפרק רק איתם. ירדן, אלינה ועידן // צילום מסך
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר