דיבוקים, yes VOD
אנחנו תמיד לוקחים איתנו משהו מההורים שלנו. גם אם נתכחש לזה, בסוף נמצא את עצמנו אומרים או עושים דברים בדיוק כפי שהם עשו. ההשפעה שלהם על חיינו היא מכרעת, ובשנייה שאנחנו אומרים שעם הילדים שלנו נהיה אחרת, זאת בדיוק השנייה שאנחנו מתחילים לשקר לעצמנו.
"דיבוקים" שעלתה אמש בלוויין, היא קופרודוקציה של yes עם CANALהצרפתי, שכבר רשמה הישג ראשון כשנמכרה לרשת .HBO MAX המיני-סדרה צולמה בישראל ודוברת בעיקר צרפתית ועברית. במרכזה סיפורה של נטלי, עולה חדשה מצרפת (נדיה טרסקוביץ') שביום חתונתה, מול קהל החוגגים, נרצח החתן כשהאורות כבו לרגע. כשנדלקו האורות - היא היתה מגואלת בדם עם סכין בידה. תחילה היא החשודה העיקרית בפרשה המורכבת, ובהדרגה הופכים יותר אנשים בסביבתה לחשודים פוטנציאליים. ברקע משתלבים להם דיבוקים וסיפורי כלות, שמטשטשים את הגבולות בין מציאות לדמיון.
הרצח המזעזע פותח את כל הפצעים במשפחתה של נטלי, וכל אחת מהדמויות (אמה, אביה ואחיותיה) מגלה לנו עוד צדדים אפלים במשפחה ככל שהפרקים מתקדמים. את חקירת הרצח מלווים החוקרים אסתי ורפי (נועה קולר וצחי גראד), שבעצמם נמצאים במאבקי אגו. דמות חשובה נוספת בסדרה היא של קרים, שעובד בקונסוליה הצרפתית (השחקן הצרפתי רדה קאטב) ומגיע לסייע למשפחה. קרים נקלע למערבולת רגשית ומנהל חקירה מקבילה אחר חשודים פוטנציאליים, וחושף פרטים חדשים מעברן של הדמויות.
"דיבוקים" מצולמת בדרום הארץ, והמדבר, על נופיו האינסופיים, משמש תפאורה מצוינת לדרמת המתח הזאת. הליהוק מצוין והשחקנים (הזרים בעיקר) מצליחים לתת צבע ואופי שמבליט את הדמויות שלהם החוצה וגונב קצת פוקוס מהדמויות הראשיות. טרסקוביץ' (שמזכירה לפרקים את אומה תורמן) עושה תפקיד ראשי שובה לב: היא תגרום לכם להתאהב בה ולפחד ממנה בו בזמן.
"דיבוקים" מותחת ומסקרנת, ולמרות הקצב האיטי שלה, היא מצליחה לייצר מתח ומסתורין, ולשמור עליהם עד לסוף המפתיע.