דנה רון: "אישה שנמצאת במערכת יחסים מתעללת - זו אשמתה"

רגע לפני כניסתה לבית "האח הגדול" בפעם השנייה, הדיירת המפורסמת התראיינה ל"ישראל היום" וסיפרה למה החליטה לחזור לבית שבו עברה טראומה, ואיך זה קשור למה שחוותה בחייה האישיים

דנה רון, צילום: מיכה לובטון

הקאמבק הושלם: לפני קצת יותר מעשור, אי שם בתחילת 2011, כיכבה דנה רון באחת מפרשיות הריאליטי הגדולות, המביכות והזכורות בישראל.

הימים ימי העונה השלישית של הריאליטי המשגשג "האח הגדול", ששודר בזכיינית ערוץ 2 דאז, קשת; העורך והבמאי יורם זק היה בתפקיד "האח הגדול", ורון היתה אחת מדיירי הבית.

הכל עבד כמו שעון וגם נתוני הרייטינג היו בשמיים, עד הרגע שבו "האח הגדול" נפל בעצמו ושיגר לכיוונה הערה סקסיסטית, שנשמעה היטב. ההערה הזאת חוללה סערה ציבורית ענקית והובילה לתביעת ענק בסכום של 2.5 מיליון שקלים, בטענה שנגרמו לה נזקים נפשיים בעקבות הפרשה. התביעה הסתיימה בפשרה, ועל פי הדיווחים, בפיצוי עצום של כמיליון שקלים, וגם בסעיף שמבטיח שהסכום יישאר דיסקרטי.

עשר שנים אחרי הטראומה ההיא, רון חוזרת אל המקום שבו הכל התחיל. "אני יכולה להבין למה אתה מופתע", היא מספרת רגע לפני שנכנסה לבית, "אבל בל נשכח ש'האח הגדול' הוא רועי עוז, והוא משודר בערוץ אחר, ולמעט הלוקיישן, הכל שונה".

אני חייב להודות שבכל זאת הופתעתי.

"אני יכולה להבין למה באינסטינקט הראשוני שלך אתה, ועוד רבים כמוך, מופתעים. אבל אם תחשוב על זה קצת יותר לעומק, תבין איך זה קרה".
איך הגבת כשפנו אלייך מהפקת התוכנית?
"התגובה הראשונה שלי היתה 'וואלה???', עם כמה סימני שאלה. אבל מייד התחברתי לרעיון, כי אני מאוד אוהבת אתגרים, וזה אתגר גדול להיכנס שוב לאינטראקציה חדשה עם אנשים. אני אוהבת את זה כי זה מרענן לי את החיים".

בראייה לאחור, יכול להיות שהתקרית ההיא דווקא עזרה לך?
"היו לי ניסים בחיים שעברתי וגם בשואוביז, ואני אומרת תודה לאלוהים, כי אם הם לא היו קורים אנחנו לא היינו מדברים עכשיו".

בראיון מורחב מספרת רון גם על תהליכים אישיים שעברה בשנים האחרונות. "יש לי ילד בן 30, אנחנו מתבגרים, הולכים ומתפתחים. אישה שנמצאת במערכת יחסים מתעללת - היא אשמה, ואני הייתי באחת כזאת, ואני האשמה שנשארתי. במשך הרבה שנים הייתי אימפולסיבית בגלל נסיבות חיי, אבל אני לא יכולה להישען על זה כל החיים. אני מפעילה כוח התנגדות למקום הזה, ושם אני מתפתחת".

הראיון המלא יופיע מחר במוסף שישבת של "ישראל היום"

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר