"איך עשיתם לי כזה דבר? זה על גבול הבלתי אפשרי לתת לי להתמודד עם כזה דבר", אמרה בתסכול הנסיכה הדנית של "חתונמי" כשהתיישבה על ספת הפסיכולוגית של תוכנית הריאליטי, בתום ירח דבש מהגיהינום, והתלוננה באוזני יעל דורון על הזיווג שהרכיבו לה מומחי הזוגיות. המחותנת הקטנונית הסבירה בכל דרך אפשרית כי היא לא נמשכת לטיפוס היבשושי ממושב יציץ. אין תשוקה, אין אנרגיה, אין רומנטיקה, אין פוטנציאל, אין סיכוי.
מה תאמר במצב דומה פסיכולוגית למטופלת שלה, שמשדרת מצוקה בזוגיות לא זורמת? אני לא פסיכולוג, אז אין לי מושג, ו"חתונמי" היא גם ככה לא תוכנית טיפולית, והסשנים בה מוגדרים "ייעוץ זוגי" - אך ברור שהעצות שמקבלים המשתתתפים מושפעות ממצלמות, מחוזים, מהעדפות הפקה וכדומה.
"אני חתמתי על ההתאמה שלכם", הודיעה יעל לזוג האבוד, וניסתה לכפות על איזבל להתאהב בבחור שאינו לטעמה. "יכול להיות שהגבר של חייך לא בא באריזה שאת רגילה אליה. מפחיד אותך להתאהב". היא הסבירה לשניהם: "רק דרך אינטימיות רגשית תוכלו להגיע לתשוקה מינית. הסיבה שאתם לא מרוצים מההתאמה היא כי זה מוציא מכם צדדים שאתם פחות אוהבים בעצמכם".
רבים צעקו מייד "גזלייטינג", שזו הרי מילה פופולרית לאחרונה. העולם מגזלט אותנו בלי סוף - אז מה זו עוד מניפולציה קטנה לחיזוק הדרמה בריאליטי הכי נצפה במדינה?
בסוף, זה עדיין דוקו־ריאליטי, וכצופים, אנחנו לא נחשפים לכל המתרחש - בוחרים עבורנו מה נראה. סשן של זוג בקליניקה של יעל נמשך שלוש שעות (שעה לכל אחד, ועוד שעה משותפת), מתוכן נחשפות דקות בודדות, ועליהן נבנות תיאוריות והבחנות. למשל, לפעמים יעל לכאורה כופה על הזוגות לפעול בניגוד להיגיון הטיפולי או ביחס הפוך לרצונם.
בפרק האחרון זה עבד לה. אחרי שחפרה לאיזבל כי עדיף שתתרכז בחיזוק הקשר עם הבחור המקריח ותדחיק ציפיות לתשוקה - תפיסת המציאות של הנסיכה הדנית השתנתה מעט. אך האם זאת באמת העצה שהיא היתה צריכה, או שזו טובת ההפקה?
בחיים האמיתיים, יש אפשרות שזוגות לא יתאימו. ב"חתונמי" זאת כמעט לא אופציה. זו התאמה מדעית, יגידו מומחי הזוגיות, ויגוננו על הזיווג ככל שניתן. לפעמים זה מרגיש כמו גזלייטינג, נראה כמו גזלייטינג ומתנהג כמו גזלייטינג - אבל זו בסך הכל תוכנית ריאליטי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו