בחנוכה אנחנו חוגגים נס קטן שהפך לגדול. חלקנו מייחסים יותר חשיבות לסיפור הגבורה של המכבים העתיקים, וחלקנו מסתפקים בצרבות של סופגנייה במחיר מופרז עם מילוי קרם יהלומים, וכשהחג סוף סוף נגמר חושבים "וואו, זה נס שעברנו את זה בשלום". אבל בתרבות הפופולרית לא חסרים סיפורים על ניסים אמיתיים שקרו לכמה מהאישויות האהובות עלינו, וחג האור הוא הזדמנות מצוינת להתמקד בחלק מהם.
הנס של בריטני, או כך אנחנו רוצים להאמין
עד הסיפור של בריטני, ניסים באמת הרגישו כמו מעשיות עתיקות שלא בדיוק מחוברות לעולם האמיתי. אבל אז הגיע ה-12 בנובמבר 2021, שחדל מחלוקת בת 13 שנים שסבבה את אחת מכוכבות הפופ הגדולות בכל הזמנים.
2007 הייתה שנה קשה במיוחד בחייה של ספירס, בה חוותה משברים בחייה האישיים, כמו מוות של דודתה הקרובה וגירושים מאב ילדיה שהובילו לקרב מתיש על משמורת, כשכבר אז ניכר היה שבריטני לא במצב האידיאלי לטפל בבניה. כל אלו דרדרו אותה לבעיות סמים ולתקופה בה סבלה מדיכאון.
ב-2008 החליט אביה, ג'יימי ספירס, להגיש בקשה לאפוטרופסות מלאה על בתו. ההסדר, שתוכנן היה להיות זמני, הפך בסוף אותה שנה לקבוע, וכך היה המצב במשך 11 שנים, עד שבשנת 2019 אושפזה בבית חולים פסיכיאטרי בפעם השנייה. למרות שבהתחלה טענה כי נכנסה לשם מרצונה החופשי ובנוסף החליטה לקחת הפסקה מהקריירה כדי להתמקד במשפחה, בעת שאביה חווה משבר בריאותי בעצמו. כך החלו להתעורר ספוקלציות בקרב מעריציה כי היא אינה אושפזה מרצונה אלא בכפיית אביה, והחלה התנועה האינטרנטית #FreeBritney, שהולידה יותר מחצי מיליון מתשמשים שפרסמו פוסטים הכוללים את ההאשטאג, כולל קולגות לתעשייה כמו מיילי סיירוס ופריס הילטון.
בשנת 2020 בריטני שוכרת עורך דין במטרה להשתחרר מהמשמר של אביה, זאת על רקע תיאוריות רבות שפיתחו המעריצים לפיהן הזמרת משתילה מסרים בפוסטים שבאינסטגרם שלה בהם היא רומזת על המצוקה בה היא נמצאת. התהליך ארך כשנה וחצי, והכוכבת מעידה בבית המשפט על רצונה להשתחרר מהמשמורת של אביה ואף מאשימה אותו בהשתלטות על הכסף שלה ובכך שכפה עליה לעבוד בכל יום בשבוע, בנוסף להאשמה כי מנע ממנה להוציא את ההתקן התוך רחמי שלה כשרצתה להיכנס להיריון נוסף.
ב-12 בנובמבר 2021, הוחלט סופית כי ספירס לא תהיה תחת אפוטרופסות של אף גורם. מאז, כולנו עדים לתופעה המתמשכת של הפוסטים הביזאריים של הזמרת באינסטגרם, החל מריקודים משונים בבגדים מינימליים ותנועות לא קוהרנטיות, ועד תמונות אקראיות של אובייקטים או ממים מרחבי האינטרנט ללא שום הקשר. אנחנו שמחים בשביל בריטני ומייחלים לחופש התמידי שלה, אבל לא יכולים שלא לתהות - האם היא לא בכל זאת לא צריכה השגחה כלשהי?
מיתרי הקול שניצלו
שנת 2011 הייתה סנסציונית מבחינתה של אחד הקולות הגדולים של המאה ה-21. אדל הוציאה את אלבומה השני "21" עליו קיבלה לא פחות משישה פרסי גראמי ומחזיקה עד היום את השיא לאלבום שנכח במצעד 200 האלבומים השבועי של הבילבורד יותר מכל אלבום אחר של מוזיקאית.
אדל נאלצה לבטל באוקטובר 2011 שניים מסיבובי ההופעות שלה בעקבות דימום במיתרי הקול, ועברה ניתוח להסרת פוליפ. בריאיונות מאוחרים יותר, העידה הזמרת כי נאסר עליה לדבר במשך חודשיים וכי היה חשש אמיתי שלא תוכל לחזור לשיר בצורה שהייתה רגילה.
באופן פלא, אדל הצליחה לחזור לעצמה ולהוציא מאז עוד שני אלבומי מופת שכיכבו במצעדים גם הם. עם זאת, הזמרת הבריטית מודעת למגבלות שלה, ושיתפה בריאיון ל-CBS כי "אם אצא שוב לסיבוב עולמי עם 200 תאריכים, זה כנראה יקרה שוב". מאז, משתדלת המוזיקאית האהובה לשמור על עצמה, וכאשר היא מופיעה היא עושה את זה באופן מרוכז, כאשר הדוגמה האחרונה הייתה ב"תושבות הקבע" (Residency) שביצעה במינכן באוגוסט האחרון. ברצף ההופעות הזה הופיעה אדל 10 פעמים באותה הבמה לאורך החודש, ואלו היו ההופעות היחידות שלה באירופה בשנת 2024.
מה נותר לנו לאחל לזמרת שממשיכה להמם אותנו בכל פעם שהיא פותחת את הפה? שתמשיך לשמור על מיתרי הקול שלה, ושיום אחד נראה אותה במופעי קבע בפארק הירקון.
קללת דיסני, אלו שצלחו אותה, ומיילי סיירוס אחת ויחידה
אמנם עדיין לא ברור אם אפשר להכריז על בריטני כניצולת דיסני באופן מוחלט, שכן היא החלה את הקריירה שלה בגיל 12 כאשר השתתפה בתכנית "מועדון מיקי מאוס", אך ראוי שנציין גם את אלו שצלחו את פרץ התהילה בגילים צעירים ונשארו, לפחות באופן חלקי, שפויים בנפשם.
"קללת ערוץ דיסני" מיוחסת בתרבות הפופולרית לכוכבים שהתחילו את דרכם בערוץ המצליח וזכו להצלחה פנומנלית בגיל צעיר מאוד, כנראה שאפילו צעיר מדי, ולמעשה "איבדו" את הילדות שלהם בשם התהילה. כוכבים כמו לינדזי לוהן, שאמנם מאותתת בתקופה האחרונה על חזרתה לקו השפיות, חוו עליות ומורדות לאורך השנים המערבים התמכרויות לחומרים, הפרעות נפשיות כאלו ואחרות והסתבכות עם גורמי החוק. בשל המאורעות האלה, הכוכבים האלה לא הצליחו להישאר בתודעה התרבותית בשל עבודתם, ועלו לכותרות רק כאשר התקיימו שערוריות סביבם. בין השמות הבולטים בנוסף ללוהן ניתן למצוא גם את אמנדה ביינס, שאמנם צמחה בערוץ המתחרה "ניקולודיאון", אך בהחלט עונה על הקריטריונים של הקללה הידועה לשמצה.
בנוסף לאלו המתמודדים עם בעיות מנטליות כאלו ואחרות, ישנן גם דמויות רבות שפשוט לא הצליחו לנער מעצמן את תדמית כוכבי הילדים, ואיבדו את מקומן בתודעה העולמית בשל כך. שמות ונסה הדג'נס ואשלי טיסדייל לנצח ייזכרו לנו בתור הדמויות שלהן מסרטי "היי סקול מיוזיקל" המצליחים, בניגוד לזאק אפרון, הקולגה שלהם, שהצליח למנף את הקריירה שלו לכיוונים נוספים וכיכב בפרויקטים מובילים.
אז ניתן לומר שאפרון צלח את הקללה כנגד כל הסיכויים, בנוסף לשמות כמו סלינה גומז, שעד היום מתמודדת עם מספר של הפרעות מנטליות ובריאותיות שככל הנראה נגרמו מסיר הלחץ שחוותה כנערה צעירה, אך הצליחה ליצור לעצמה קריירה מצליחה גם בחיים שאחרי דיסני, והאחים ג'ונאס - שהתחילו כזכור גם ככוכבי ערוץ דיסני, ובאופן די יוצא דופן מחזיקים בקריירה נטולת שערוריות הנוגעות לאלכוהול, סמים או ענייני חוק למיניהם.
אך מעל כולם מתייצבת אחת ויחידה, שכנגד כל הסיכויים ושכבר הייתה בדרך הבטוחה לאבדון - מיילי ריי סיירוס. הכוכבת, שנולדה בנאשוויל, טנסי לאבא כוכב קאנטרי בעצמו, הפכה לאחת הפנים הכי מוכרות בעולם כבר בגיל 12, כשקיבלה את התפקיד הראשי בסדרת הלהיט של דיסני, "האנה מונטנה". הסדרה שודרה במשך 15 שנים והייתה להצלחה כבירה, כשגם "האנה מונטנה: הסרט" בכיכובה שבר קופות.
לאחר סיום הסדרה, ניסתה מיילי ככל יכולתה לנער מעליה את דמות אלילת הילדים והנוער שהייתה מזוהה איתה לתקופה כה ארוכה, הוציאה שירים כמו "Can't Be Tamed", עשתה טוורקינג על הבמה לרובין ת'יק בטקס MTV ב-2013, וכמובן את הקליפ העל-זמני של הלהיט "Wrecking Ball", בו היא תלויה בלבוש מינימלי על כדור הרס. הביקורות כלפיה לא פסקו, אבל את סיירוס נראה שהרעש מסביב לא ערער יותר מדי. היא המשיכה בשלה, הוציאה אלבומים נוספים שהתמתנו עם השנים. יותר מכך, היא חזרה לשיר את שירי האנה מונטנה הכה אהובים שלה, ביניהם הלהיט האלמותי "The Climb", לאחר שסירבה לשיר אותם במשך קרוב לעשור.
סיירוס עברה תהליך ונראה שהיום הפכה לגרסה השלמה ביותר של עצמה, כשהיא נחשבת למוזיקאית מוערכת וחולשת על מספר של ז'אנרים, מהפופ הקליל שהתחילה איתו הקריירה, דרך רוק רך ועד לקאנטרי שמסמל את השורשים המוזיקליים שלה. אם לא היה ברור עד עכשיו, תמיד היינו ותמיד נהיה טים מיילי.
הנס של חאליסי
"הייתי משוכנעת שאני לא הולכת לחיות". כך חשפה לראשונה אמיליה קלארק ב-2019, הידועה יותר לכולנו כאם הדרקונים, מנפצת השלשלאות, או פשוט, חליסי - הרי היא דאינריז טארגאריין מסדרת הלהיט של HBO, "משחקי הכס".
השחקנית האהובה חשפה לראשונה בטור מיוחד לעיתון ה-New Yorker בשנת 2019 שבשיא ההצלחה של הסדרה שהביאה אותה לתהילה עולמית, היא הייתה בסכנת מוות - לא פעם, אלא פעמיים, כאשר בעקבות מפרצת במוח שלה, נאלצה לעבור מספר ניתוחי חירום.
האפיזודה הראשונה התקיימה ב-2011, כאשר השחקנית הגיעה לאימון שגרתי בחדר הכושר שלה בין צילומי העונה הראשונה והשנייה של "משחקי הכס". עוד לפני האימון, היא מספרת כי החלה לחוש בכאב ראש חד במיוחד, אבל התעלמה ממנו וניסתה לשרוד את האימון. כשהוא הסתיים, היא קרסה במלתחות ומתארת שידעה שמשהו במוח שלה פשוט לא בסדר, אבל שהיא לא הולכת להישאר משותקת - לכן הקפידה להזיז את אצבעות הידיים והרגליים שלה כדי לוודא שהכל תקין. כשהגיעה לבית החולים, היא הוכנסה לניתוח שארך כשלוש שעות, כשאחריו יידעו אותה שקיימת עוד מפרצת קטנה שעלולה להתפרץ בכל רגע נתון, אך סביר כי לא תגרום לנזק תמידי. השחקנית הבריטית נאלצה להתמודד עם הידיעה הזו והמשיכה לחיות את חייה, כאשר ב-2013, בעת ששהתה בניו יורק לאחר שהשתתפה במחזה בברודוויי, הלכה לבצע סריקה שגרתית אותה נאלצה לעשות מדי כמה זמן מאז אותה תקרית ראשונה. שם התבשר לה כי היא חייבת לעבור ניתוח נוסף, וכשהוא לא צלח - היא הוכנסה מיד לעוד אחד.
למרות חששות כבדים להשפעות הקוגנטיביות שההליכים הרפואיים האלה יהוו על קלארק, היא מצהירה כי היום היא "מאה אחוז עצמה ואף יותר", ומתלוצצת שהפגם היחידי שנשאר איתה הוא "היכולת לבחור גברים טובים".
השחקנית הבריטית היא נס רפואי מהלך, והיום היא פעילה בהעלאת המודעות לשיקום עצבי והנגשת התהליכים לאנשים צעירים שחוו אירועים דומים לשלה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו