איש הטלוויזיה והקומיקאי היהודי-אמריקני ג'ון סטיוארט שב אמש (שני) לג'וב שהכי מזוהה איתו - הנחיית תוכנית הלייט נייט והסאטירה "The Daily Show" ברשת קומדי סנטרל, לאחר שעזב אותה באוגוסט 2015 אחרי 16 שנוים רצופות.
עם זאת, מדובר כרגע במשרה זמנית. סטיוארט (61) ינחה את התכנית פעם בשבוע בלבד, בערבי שני, וגם זה רק עד שהבחירות בארה"ב יתקיימו ב-5 בנובמבר. התוכנית עצמה נותרה ללא מנחה קבוע מאז שטרבור נואה עזב אותה בדצמבר 2022, ומאז מילאו את התפקיד שורה של מנחים שבועיים אורחים.
"למה חזרתי?", שאל סטיוארט במונולוג הפתיחה של ערב ההשקה המחודש שלו, שבו שלח לא מעט חיצי ביקורת - לפי מיטב המסורת - לעבר אושיות פוליטיות אמריקניות אי אלו ואחרות. "ביצעתי הרבה פשעים. לפי מה שאני מבין, מנחים של תוכניות אירוח זכאים לחסינות. זה לא כל כך הגיוני, אבל אתם מוזמנים לשאול את האבות המייסדים, אני לא יודע", הסביר המנחה עם קריצה ברורה לכיוונו של מתמודד מסוים על תפקיד נשיאות המעצמה הגדולה בעולם.
בראיון שהעניק לרשת CBS לקראת חזרתו לתוכנית הלילה, אמר סטיוארט: "רציתי מקום שבו אוכל לפרוק את המחשבות שלי לקראת עונת הבחירות. (בהתחלה) חשבתי שאעשה את זה במקום שהם קוראים לו 'Apple TV+', אבל הם לא רצו לאפשר לי להגיד דברים שאולי יסבכו אותי בצרות".
כזכור, תוכניתו של סטיוארט בשירות הסטרימינג של אפל בוטלה בסוף השנה שעברה לאחר שתי עונות בלבד. לפי דיווחים בתקשורת האמריקנית, ראשי ענקית הטכנולוגיה העדיפו שהמנחה החריף והביקורתי לא יעסוק בנושאים שנויים במחלוקת שעלולים לפגוע בה או להיות מנוגדים לאג'נדה העסקית שלה, דוגמת סין ובינה מלאכותית, ובשל כך הצדדים הפרידו כוחות.
כעת, בנוסף לתפקידו כמנחה, סטיוארט גם יפיק את "The Daily Show" זוכת האמי, כך שהחופש האמנותי שלו יהיה הרבה יותר גדול. "מי מתאים יותר לפרשן את מערכת הבחירות הזו מאשר מישהו שבאמת מבין שני גברים מזדקנים הרבה מעבר לשיא שלהם? תסתכלו עליי, בייבי!" הוא הבהיר.
תחקיר המחדל בכפר עזה: הקיבוץ נכבש בתוך שעה, לוחמים פצועים פונו לפני אזרחים
גורמים ישראלים ל"ניו יורק טיימס": חמאס יסרב לשחרר את מרבית החטופים ללא סיום המלחמה
דיווח ערבי: "השיחות על הפסקת האש בעזה עומדות בפני סיבוכים הולכים וגוברים"
חשש מחזית נוספת: בעקבות התגברות האיומים מירדן - שר הביטחון ייפגש עם ראשי המועצות
דרך אגב, בכל הקשור למלחמה בעזה - ג'ון סטיוארט היה בין האמנים ואנשי התרבות האמריקניים שכבר בחודש אוקטובר, כשבועיים בלבד לאחר מתקפת חמאס, חתמו על מכתב שמפציר בנשיא ג'ו ביידן לפעול למען הפסקת אש מיידית באזור. מעניין אם הוא ירבה לעסוק במלחמה גם בתפקידו הטלוויזיוני החדש-ישן.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו