קיווינו שיהיה לצידנו: הקומיקאי ממוצא יהודי לא הזכיר במילה תמיכה בישראל

פיט דייווידסון, מכוכביה הבולטים של SNL, תוכנית ההומור האמריקנית, החליט לפתוח אותה בטון רציני, אישי ומטלטל על מלחמת חרבות ברזל - אולם בלי אזכור תמיכה בישראל • "ילדים סובלים. ילדים ישראלים ופלשתינים... הלב שלי יוצא לכל אלה שהחיים שלהם נהרסו השבוע"

פיט דייווידסון. צילום: AP

העונה ה-49 של תוכנית הבידור והמערכונים האמריקנית "סאטרדיי נייט לייב" הושקה אמש (שבת), אבל במקום מערכון פתיחה משעשע, בחר השחקן והקומיקאי ממוצא יהודי פיט דייווידסון, מכוכביה הבולטים של התוכנית, לפתוח אותה במונולוג אישי מרגש על המלחמה.

"אני יודע מה אתם חושבים - מי מתאים יותר לדבר על זה מאשר פיט דייווידסון?", אמר הכוכב. "ובכן, בהרבה מובנים, אני האדם הנכון, מפני שאבא שלי נהרג במתקפת טרור כשהייתי בן שבע, ולכן אני יודע איך זה מרגיש (אביו היה כבאי שנהרג בפיגועי ה-11 בספטמבר - ד"פ).

"ראיתי כל כך הרבה תמונות איומות בשבוע האחרון. ילדים סובלים. ילדים ישראלים ופלשתינים. וזה החזיר אותי למקום נורא מאוד. לאף אחד בעולם לא מגיע לסבול ככה, במיוחד לא לילדים.

"אחרי שאבא שלי מת", הוסיף דייווידסון, "אמא שלי ניסתה לעשות הכל כדי לעודד אותי. אני זוכר שיום אחד, כשהייתי בן שמונה, היא הביאה לי משהו שהיא חשבה שהיה סרט של דיסני, אבל זה בעצם היה 'Delirious' - מופע הסטנד-אפ של אדי מרפי. ניגנו אותו במכונית בדרך הביתה. כשהיא שמעה את הדברים (הבוטים) שאדי מרפי אמר, היא ניסתה להפסיק את הסרט, אבל אז היא שמה לב למשהו: בפעם הראשונה זה הרבה מאוד זמן - צחקתי. אני לא מבין את זה, ולעולם לא אבין, אבל לפעמים קומדיה היא הדרך היחידה לצלוח את הטרגדיה.

פיט דייווידסון, צילום: GettyImages

"אתם יודעים, הלב שלי יוצא לכל אלה שהחיים שלהם נהרסו השבוע, אבל הלילה אעשה את מה שתמיד עשיתי כשניצבתי מול טרגדיות - וזה לנסות להיות מצחיק", סיכם דייווידסון, ואז התחילה התוכנית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר