הטלנובלה היומית של מדינת ישראל נתנה אתמול את הפרק הכי סוער שלה אי פעם. אם פספסתם, הנה ספוילרים: יום שלם הכינו אותנו בערוצים השונים לנאומו של ראש הממשלה, שיקבע את גורל המדינה. יעצור או ימשיך לדהור? יאחד או יפלג? אף פרשן לא הצליח לפתור את התעלומה ולהיכנס לנתניהו לראש. בדיוק בשמונה וכמה דקות שבר מר טלוויזיה את שתיקתו, היישיר עיניים עייפות למצלמה והסגביר במילים פשוטות את ההחלטה שקיבל.
אגב, ממש אתמול חזרה לטלוויזיה הסדרה הכי טובה בעולם, "יורשים". זאת העונה הרביעית והאחרונה בהחלט שלה. אחריה לא תהיה יותר. היות שההמתנה לנאום נתניהו הייתה ארוכה והמשק הכריז על שביתה, התפנה זמן להשלים את פרק פתיחת העונה ולהבין עד כמה המציאות מזכירה פרק סטנדרטי של "יורשים". גורלנו כמו זה של האנשים העשירים והחשובים, שתמיד ממתינים בחוסר ודאות מוחלט למוצא פיו של אב המשפחה, לוגאן רוי (בריאן קוקס), בנוגע לאיזו החלטה חשובה.
בעונה הקודמת הודה אחד מבניו כי "היכולת לפטר אנשים היא 85 אחוז מהסיבה שאני קם בבוקר". החינוך הזה שהעניק לילדיו מתאר יותר מכל מיהו אותו אב טייקון ששולט על הכלכלה, על התאגידים ועל נשיא ארה"ב. משפחת רוי למעשה סוגדת לשלושת הכ"פים: כוח, כסף וכבוד. וגם כאפות, כי כשיש לך הכל - תמיד תרצה עוד.
לוגאן הוא נבל עוצמתי, אבל כזה שהאנשים סביבו רק עסוקים בלרצות אותו, להתחנף אליו ולחקות את מהלכיו. לוגאן צמח לממדיו העצומים בסדרה הודות לכך שהוא משתמש בכל מניפולציה ושקר כדי להשיג את רצונו. הוא מקשיב לכולם, ובסוף מחליט לבד בהתאם לטובתו האישית ולמען הישרדותו.
מאידך, לוגאן הוא גם חיה פצועה ומזדקנת. עוד מפרק הבכורה של הסדרה אנחנו רואים ניסיונות ותחבולות חוזרים ונשנים מצד מקורביו ומתנגדיו, אשר דוחפים את הוצאתו של לוגאן לנבצרות מכיוון שהם מפקפקים ביכולתו המושכלת להמשיך לשלוט על עסקיו.
ולכן לאורך הסדרה הכיסא של לוגאן לא מפסיק להתנדנד, בעוד הוא לא בוחל באמצעים כדי לשרוד. אין לו טיפת מוסר או מעצורים. מפרק לפרק הוא רק מתחזק, אבל בעצם לוגאן לא חזק כפי שהוא עושה את עצמו. לאורך הזמן ראינו לא מעט סצנות ומצבים שבהם הוא פשוט לא היה באירוע, שעשו מהלכים על גבו, שהאמון בו נשחק למינימום ובעצם אין לו טיפת משילות אצלו בבית.
ההחלטות של לוגאן רוי כבר לא חדות כמו שהיו פעם, ופתאום כל מי שרואה את עצמו כיורש פוטנציאלי – מתערבב, בוחש ומתכנן את היום שאחרי. ורק לוגאן לא נכנע. בניגוד לכל ההערכות על סופו, הוא בינתיים ממשיך לפלס את דרכו בין שקרים, מניפולציות ותקיעת סכינים. הוא כאן כדי להישאר.
קצת כמו נתניהו, לא? במשך שעות על שעות חרצו אתמול באולפנים את גורלו וסימנו את סוף דרכו. "המנהיג שיש לנו היום לא מאוזן, וצריך לאזן אותו", טען דן חלוץ; יאיר שרקי אבחן "ניתוק חריף מהמציאות"; ועמית סגל קבע "הוא נקלע לסיטואציה". בערב הפרשנים כבר נשאבו לנרטיב ההידברות שהוא פיזר בנאומו לאומה, והפריזו ביכולותיו. כי נתניהו, בדיוק כמו לוגאן, תמיד ייתן תחושה שהוא שולט באירוע ושהוא אף פעם לא מפסיד. אבל הוא גם לא באמת מנצח.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו