במהלך שביתת הרעב: צו פינוי לבעלי מועדון הבארבי

פקחים הגיעו לאוהל המחאה בו שובת שאול מזרחי בדרישה למתווה פיצוי ממשרד האוצר, ודרשו שיתפנה • "אני לא מתקפל מפה"

צילום: אריאל עפרון // שאול מזרחי והפקחים

שביתת הרעב באוהל המחאה שהקים שאול מזרחי מול בית ראש הממשלה נשאה פירות, עם התערבותו של שר התרבות חילי טרופר שנחלץ לסייע והתאים את המתווה הנוכחי לאופיו של מועדון הבארבי.

אולם בעודו חוגג ומבשר לאמנים הנרגשים את הבשורה נתקל הוא במכשול חדש, פקחים שדרשו ממנו להתפנות מהמקום. "הגענו לעמק השווה לשמחתי, והסכמנו על הדרך בה נוכל לפתוח את המקום בצורה שטובה לנו, לאמנים ולקהל. אבל פתאום הגיעו פקחים שהחליטו שאני מהווה הפרה לציבור", סיפר מזרחי ממקום מושבו באוהל, "נתנו לי צו וביקשו שאלך תוך שש שעות, ואני לא מתכוון ללכת". מאוחר יותר הצליח מזרחי לקבל היתר מהעירייה להשאיר את האוהל.

אבל אם הגעתם להסדר, למה אתה עוד פה? ומה בעצם אומר הסדר החדש?

"אכן הגענו להסדר של חזרה לשגרה עם משרד התרבות, אבל לא קבלנו תשובות ממשרד האוצר ולכן אני לא יכול ללכת עדיין. המתווה הראשוני שהם הציעו היה להכניס עד 500 איש בהיכלים גדולים כמו היכל התרבות למשל, מה שלא רלוונטי למועדון הבארבי, כי לפי היחס הזה הייתי אמור להושיב 100 איש גג. זה לא רווחי, לא כלכלי ולא ישים. אז ברור לי שמופע בעמידה לא מתאפשר כרגע ואני מכבד את זה, אבל צריך היה למצוא פתרון אחר, וכששר התרבות חילי טרופר דבר איתי והסברתי לו את המצוקה שלנו, הוא אמר לי שנוכל להכניס למקום 75 אחוז מהקיבולת הרגילה, בישיבה כמובן, תוך שמירה על מרחקים, וזה כבר סדר גודל של 500 איש במופע.

"אז ירדתי ל-50 אחוז, ואני אכניס 500 במקום 1,000, אבל זו עדיין פשרה הגיונית. החלטנו שנייצר במה באמצע האולם ונקיים מופעים של 360 מעלות, ככה שהתקופה הזאת לא תעבור בלי הופעות, והספקתי כבר לעדכן את האמנים וכולם מאוד נרגשים. זכיתי גם לתמיכה, אמנים לא מפסיקים לבוא וזה משמח, אבל אני לא מתקפל מפה עד שלא נקבל מתווה פיצוי לאפריל ומאי, לא ראינו אגורה שלושה חודשים ואני מחכה למענה".

הצו שקיבל שאול מזרחי
הצו שקיבל שאול מזרחי
בתוך כך נשלח מכתב לשר התרבות מקבוצת הפעולה של מאבק המוזיקאים/ות, איגוד חדש שהוקם ומאגד יוצרים רבים שקוראת לשר התרבות חילי טרופר לעצור את פינויו של שאול מזרחי, הבעלים של מועדון הבארבי בתל אביב, ממאהל המחאה שלו מול בית ראש הממשלה. "המאבק של שאול אינו רק של בעלי המועדונים והעסקים מקדמי תרבות האחרים שנפגעו אנושות ממשבר הקורונה ונותרו ללא מענה, אלא כפי שניתן לראות מהנהירה ההמונית לאוהלו, הוא מאבקם של עשרות אלפי אנשים בתעשיית המוזיקה כולה", נכתב. 

• בעלי הבארבי שובת רעב בי-ם: "עד שאתפגר"

• הבעלים של הבארבי שובת רעב

• מחאה מהדהדת: המוזיקאים הגיעו לתמוך בשאול מזרחי

עוד במכתב: "כבוד שר התרבות מר טרופר, זהו רגע האמת שלך להפגין מנהיגות ולקחת אחריות על עולם התרבות. אנו קוראים לך לבוא ולדבר איתנו - נציגי מחאת המוזיקאים, ועם כל הגופים השונים מתעשיית המוזיקה שהצטרפו למחאה באוהלו של שאול, לפני שהמצב יהפוך לאסון".

תגובת התנועה לאיכות השלטון: "פינוי מאהל  המחאה של מנהל הבארבי מול בית ראש הממשלה נעשה בניגוד לחוק; הניסיון להילחם במחאת העצמאים במקום לטפל במצוקות שלהם ראוי לכל גינוי. בעקבות התראת פקחי עיריית ירושלים לפנות את מאהל המחאה של שאול מזרחי, מנהל מועדון הבארבי, התנועה לאיכות השלטון מתריעה בפני העירייה כי מדובר בהליך פינוי לא חוקי ופגיעה בחופש המחאה.

"התנועה מחזקת את מחאת האמנים המתקיימת מול מעון ראש הממשלה ומבקשת להזכיר לעיריית ירושלים כי הזכות להפגין היא חוקתית בסיסית, וגם נוחות דיירי המעון ורחוב בלפור אינה גוברת על זכות זו. פגיעה קטנה בחופש התנועה אינה מצדיקה את פירוק מאהל המחאה ללא סמכות, ובאכיפה בררנית.

"מול מעון רה"מ מתקיימות מחאות רבות חדשות לבקרים, ואינן מפורקות. הניסיון להילחם במחאת העצמאים במקום לטפל במצוקות שלהם ראוי לכל גינוי. התנועה מתכוונת לסייע משפטית למוחים ככל שיידרש".

 



 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר