ביולי 2019, חצי שנה לפני פרוץ הקורונה, מונה השחקן אוהד קנולר למנכ"ל תיאטרון גבעתיים. ואז הגיעה המגיפה וכל עולם הבמה נאלץ לחשב מסלול מחדש.
אחד הדברים שיצאו מהמשבר הזה הוא ההחלטה לייצר הפקות מקור של תיאטרון גבעתיים, שירוצו ברחבי הארץ. מדובר בחידוש, שכן בעשור האחרון תיאטרון גבעתיים, כמו היכלות תרבות רבים ברחבי הארץ, הוא אינו תיאטרון רפרטוארי שמייצר הפקות אלא מארח הפקות קיימות.
כהתחלה עובדים בתיאטרון על שתי הפקות: "מועדון חברות" מאת גליה כהן־יונס ובבימוי טל וניג, שעוסקת בבנות זוג של חיילים שנהרגו בעת מילוי תפקידם, ו"צירים", אירוע תיאטרלי ייחודי בבימויה של עדי גילת ובכיכובן של יעל שרוני ועינת הולנד.
"מועדון חברות" תעלה ב־16 בדצמבר בבית החייל בתל אביב, ובהמשך תגיע לתיאטרון גבעתיים ותרוץ ברחבי הארץ. "צירים", שקיבלה את תמיכת מפעל הפיס, תעלה במשרדי חברת ההיי־טק Trafficpoint בתל אביב מול קהל מצומצם של 50 איש בכל פעם. הקהל יצטרך לנוע בעקבות השחקניות ברחבי המשרדים.
"תיאטרון גבעתיים קיים כבר 25 שנה", מספר קנולר. "כשיוסי אלפי ניהל אותו עם הקמתו הוא העלה הפקות מקור, אבל עם הזמן התיאטרון הפסיק להעלות הפקות מקור, בעיקר בגלל מחסור בתקציבים. כשחזרנו מהסגר הראשון הפקנו תערוכה בגלריה של התיאטרון, ואז התגלגלנו לזה שיש פה גלריה לכל דבר, עם אוצר ותערוכה ברמה מוזיאלית, ובקרוב נקבל על זה תמיכה ממשרד התרבות.
"הרעיון להעלות הצגות מקור הגיע מתוך זה שבקורונה הרבה אנשים ישבו בבית והתחילו לחלום חלומות. ההצגה 'מועדון חברות', למשל, התחילה במסגרת פסטיבל קריאה בתיאטרון הקאמרי. הקריאה היתה מוצלחת והיוצרת לא רצתה להמתין עוד, אז היא הגיעה אלינו. 'צירים' התחילה מזה שמפעל הפיס הוציא קול קורא לעבודות אמנות שמתרחשות בחלל לא רגיל".
לדברי קנולר, "אני מכוון למודל חדש, היברידי, של מוסד תרבות שהוא גם תיאטרון וגם מוזיאון וגם מעלה מופעים מוזיקליים. הקורונה שינתה את הדרך שבה אנשים מסתכלים על תרבות ועל אמנות, ואני רוצה לפעול בכל התחומים. ככה אני רואה תרבות. אם תבואי לראות פה הצגה, תעברי בדרך בגלריה ותבקרי בתערוכה, ואז תשתי קפה בבית הקפה שלנו. זה בעיניי מה שהקהל מצפה לו היום. חוויות מיוחדות. אנשים חזרו מהקורונה עם ציפייה למשהו מיוחד יותר אם הם כבר יוצאים מהבית".
מבחינה כלכלית, אתה לא לוקח פה סיכון?
"אנחנו מחושבים מאוד ומצליחים להישאר מאוזנים. בקורונה הפסדנו, אבל יש לנו תוכנית מסודרת וברורה. כבר שנתיים שאנחנו במצב דינמי שמשתנה כל הזמן, ולכן אני חושב שאנחנו ערוכים לשינויים. אנחנו עובדים באופן מאוד רזה, יש לי צוות קטן יחסית ומאוד מוכשר ומנוסה".