ביוזמת פורום העצמאים והפרילנסרים מבית ההסתדרות, התקיימה אתמול (שלישי) פגישה מיוחדת של הנהלת הפורום ומטה מאבק ענף התרבות והאירועים עם שר התרבות והספורט מיקי זוהר בנושא הפגיעה בעולם התרבות בזמן מלחמת חרבות ברזל.
במהלך הפגישה, הציגו נציגי הפורום את המשבר המעמיק בענף, כאשר תחומים רבים בו עוד לא חזרו לפעילות ואחרים נפגעו באחוזי פגיעה גבוהים בהכנסות שלהם, מה שהביא לכך שהם חווים קריסה כלכלית, על כל המשתמע מכך.
בסיום הפגישה בין הצדדים, הודיע השר זוהר כי בכוונתו לדרוש מראש הממשלה בנימין נתניהו ומשר האוצר בצלאל סמוטריץ' לקיים בקרוב כינוס מיוחד ודחוף של הקבינט החברתי-כלכלי על מנת להעלות את הנושא ולמצוא דרכים לפתרון. "כשר התרבות והספורט, לא אתן לעסקים מהתחום לקרוס בגלל המלחמה", אמר.
רמי בז'ה, יו"ר פורום העצמאים והפרילנסרים מבית ההסתדרות, אמר: "ביקשנו להציג בפני השר באופן בלתי אמצעי את המשבר הכלכלי שחווים העצמאים בענף התרבות הפרטית ובעיקר האירועים בימים אלו. קיבלנו אוזן קשבת והבטחה ברורה לפעולה. אני מאוד מקווה שהשר יפעיל את כל הכוחות העומדים לרשותו כדי לאושש את כל אותם נפגעים".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו