אלה מילך שריף (מימין) ומאיה בז'רנו | צילום: הדס פרוש ובר גורדון

פרסי אקו"ם על מפעל חיים למשוררת מאיה בז'רנו ולמלחינה אלה מילך שריף

בז'רנו תקבל את הפרס בתחום הספרות והשירה • מילך שריף תקבל את הפרס בתחום המוזיקה הקונצרטית • שדרנית הרדיו ציפי גון גרוס תקבל פרס מיוחד מאקו"ם

המשוררת מאיה בז'רנו, המלחינה אלה מילך שריף ושדרנית הרדיו ציפי גון גרוס הן בין הזוכים בפרס אקו"ם לשנת תשפ"ב בתחום המוזיקה הקונצרטית, הספרות והשירה.

פרס אקו"ם ע"ש דליה רביקוביץ' על מפעל חיים בתחום הספרות והשירה, בסכום של 35 אלף שקל, יוענק למשוררת מאיה בז'רנו. בנימוקי השופטים לקבלת הפרס נכתב כי "מאיה בז'רנו היא משוררת חדשנית ומחדשת. רוצה לומר, היא שינתה את פני השירה הישראלית וגם לא שקטה על שמריה וביקשה להתחדש מספר לספר. יכולת התחושה שלה מתחברת ליכולת שלה לנתח את חומרי העולם מצד אחד באופן אסוציאטיבי, ומהצד האחר ובו־זמנית באופן אלגוריתמי, ויש גם הומור בשירתה, מצרך נדיר בשירה ישראלית.

פרס אקו"ם ע"ש פאול בן חיים על מפעל חיים בתחום המוזיקה הקונצרטית, בסכום של 35 אלף שקל, יוענק למלחינה אלה מילך שריף. בנימוקי השופטים נכתב כי "אלה היא אחת היוצרות המשמעותיות והמרגשות במוזיקה הישראלית. היא מלחינה יצירות נפלאות ואינה נרתעת מנושאים קשים ומרטיטים. שיתוף הפעולה של אלה עם גדולי המשוררים והיוצרים כמו נאוה סמל, סביון ליברכט, יוסי בנאי ויהושוע סובול, כמו גם הפוריות הנפלאה שלה ביצירות - הובילו ליצירות מופת מוזיקליות ולהצלחה אדירה בארץ ובעולם.

פרס מיוחד מטעם דירקטוריון אקו"ם בסך 20 אלף שקל יוענק לציפי גון גרוס "על תרומתה רבת השנים לקידום הספרות, היצירה והיוצרים בישראל". בנימוקי ועדת הפרס נכתב כי "מזה 35 שנה עורכת ומגישה ציפי גון גרוס - פסיכולוגית, יוצרת ושדרנית רדיו - את התוכנית 'ספרים רבותיי ספרים', המשודרת בגל"צ. בכל יום שישי בשעה חמש עורכת ציפי ראיונות ושיחות עם סופרות וסופרים, משוררות ומשוררים, נשות ואנשי ספרות ותרבות ומביאה את קולותיהם".

זוכים נוספים בפרסי אקו"ם הם הסופרת חוה חבושי שתקבל פרס ע"ש דבורה עומר לעידוד ספרות ילדים ונוער על הסיפור "ללכת רחוק, רחוק"; הסופרת לבנה מושון שתקבל פרס אקו"ם ע"ש אהרון אשמן ליצירה המוגשת בעילום שם על הספר "מכתב לסוהר 343ב"; המשוררת נועה שקרג'י שתקבל פרס ע"ש שלמה טנאי לעידוד פרסום היצירה על היצירה "נא"; המשוררת שרה פרידלנד בן ארזה שתקבל פרס ע"ש נתן יונתן ליצירה המוגשת בעילום שם בתחום השירה על היצירה "והרי הנר"; וכן יקבלו פרסים המלחינה דינה סמורגונסקיה, המלחין שי כהן והמלחינה שחר רגב.

טקס חלוקת הפרסים יתקיים ב־28 ביוני בבית היוצר של אקו"ם בהנחיית דורי בן זאב.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...