"אם יש מאכל שיש לו מקום חשוב בחיי ולוקח אותי לזיכרונות ילדות, מדובר בלביבות תפוחי האדמה של אמא שלי", מספרת הכותבת, המלחינה והזמרת איה כורם. "אמא שלי לא בשלנית גדולה, לא מהאמהות האלה שאת באה אליהן בשבת והיא פותחת לך שולחן, אבל יש כמה מאכלים ספציפיים שהיא מכינה הכי טעים, ואף אחד לא יכול להתעלות עליהם. בראש הרשימה נמצאות הלביבות האלה.
"זה מתכון מאוד פשוט שיוצא טעים כל פעם, ולכן הלביבות הפכו אצלנו לאוכל של כל החגים – לביבות תפוחי האדמה של חנוכה, של פסח, של ראש השנה ושל שבועות", צוחקת כורם, ומוסיפה: "הן מאוד מתאימות לשבועות כי אוכלים אותן עם המון שמנת חמוצה".

מצרכים:
4 תפוחי אדמה לבנים בגודל בינוני גדול
בצל אחד
2 ביצים
2 כפות גדושות קמח תופח
מלח ופלפל לפי הטעם
שמנת חמוצה
אופן ההכנה:
מרסקים במעבד מזון או על פומפייה (בזהירות!) ארבעה תפוחי אדמה לבנים בגודל בינוני-גדול ובצל אחד. מוסיפים שתי ביצים ושתי כפות גדושות קמח תופח. מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים. מעבירים אל מסננת דקה וסוחטים החוצה את הנוזלים עד כמה שניתן. יוצרים לביבות ומכניסים למחבת עם שמן עמוק לטיגון איטי על אש בינונית (שלא יישרף מבחוץ ויישאר נא מבפנים). מגישים חם מהמחבת עם מלא שמנת חמוצה.
בתיאבון!
לכל המתכונים לחצו כאן!
