המתכון המשפחתי של משה פרץ מתחבר לתקופות שונות בתכלית זו מזו ומוכיח שלפעמים למאכל הכי טריוויאלי יכולות להיות משמעויות עמוקות, נוסטלגיות וסנטימנטליות.
עבור רובנו, פיצה פשוט מזמינים. לכל אחד יש את הפיצרייה האהובה עליו, ובין אם מדובר ברשת פיצריות מוכרת, פיצה שכונתית או פיצה מפונפנת, בסך הכל מדובר בג'אנק פוד מן המניין. לא עבור משפחת פרץ, שבשבילה פיצה זה זיכרון ישן וגעגועים.
"בדרך כלל אמא שלי מכינה לנו את הפיצה ושולחת לנו", מספר משה פרץ, שהוציא לאחרונה סינגל ראשון מתוך אלבום חדש שיראה אור בקרוב, "אבל בגלל תקופת הקורונה דברים השתנו כמובן. מה שקרה זה שחזרתי בזמן לתקופה שעבדתי חמש שנים ב'פיצה רצה' בטבריה... התרגשתי מאוד להכין לאשתי ולילדים את הפיצה המיוחדת ואני מתרגש כל פעם מחדש לדעת שהם ממש התמכרו לטעם. עכשיו הם פשוט מבקשים כל הזמן 'ערב פיצה'".

מצרכים לבצק:
500 גרם קמח
כפית מלח
כפית סוכר
1/2 כוס חלב
1 כוס מים
2 כפות שמרים יבשים
1/2 כוס שמן זית
מצרכים לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
רסק עגבניות
4 שיני שום
4 עגבניות קלופות קצוצות
עליי בזיליקום
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
תחילה שמים את המוצרים היבשים בקערה.
עושים גומה באמצע ומוסיפים את השמן, מים וחלב.
לשים עד שמקבלים כדור גדול.
נותנים לבצק לנוח חצי שעה ולאחר מכן מחלקים אותו לכדורים קטנים, בהתאם לגודל הפיצה שרוצים ועוברים להכין את הרוטב.
מכאן והלאה הכל מאוד פשוט – את כל המצרכים של הרוטב מערבבים יחד, שמים על כדורי הבצק ששוטחו ובוזקים גבינות לפי הטעם. שמים בתנור בטמפ' של 180 מעלות ומשגיחים. כשהבית מתמלא בריח מטורף של פיצה טרייה, מכבים את התנור, מוציאים וזוללים.
בתיאבון!
לכל המתכונים לחצו כאן!
