זו הייתה אחת השנים הקשות במדינה, בה המוזיקה הישראלית קיבלה תפקיד חדש, והפכה בעל כורחה לתרופה ומזור לנפש. רגע לפני שתסתיים השנה האיומה הזאת ונקבל בברכה את זו החדשה, עם תקווה שבאמת תהיה שנה טובה, בחרו באקו"ם לסכם את נתוני ההשמעות מ-30 תחנות רדיו, בהן תחנות ארציות ואזוריות.
על פי נתוני האגודה השומרת על זכויותיהם של למעלה מ-14 אלף יוצרים ויוצרות, המסכמת את שנת תשפ"ד במוזיקה הישראלית, מתברר כי "עם ישראל חי" בביצוע אייל גולן הוא השיר הישראלי המושמע ביותר ברדיו, נעמי שמר ז"ל היא היוצרת המושמעת ביותר ושרית חדד היא המבצעת המושמעת ביותר.
היוצר המושמע ביותר הוא אבי אוחיון (בקטגוריית המחברים והמלחינים), וברשימת המבצעים הגברים המושמעים ביותר מככב איילן גולן במקום הראשון, אריק איינשטיין ז"ל במקום השני ובמקום השלישי שלמה ארצי.
בין 20 היצירות המושמעות ביותר אחרי "עם ישראל חי" מככבות "לצאת מדיכאון" של יגל אושרי; "גיבורי על" של התקווה 6; ו"אין לי מקום אחר" של איתי לוי.
מאקו"ם נמסר: "השנה החולפת תיחרט בזיכרון כאחת השנים הקשות בתולדות מדינת ישראל. כוחה של המוזיקה, במיוחד בתקופה זו, הוא ביכולתה לאחד ולתת תקווה. זה המקום לומר תודה גדולה לתעשיית המוזיקה כולה - יוצרים/ות, מבצעים/ות, אנשי ונשות הפקה ש'התגייסו' ברוחב לב יוצא דופן למען אזרחי ישראל ובפרט למען חיילי צה"ל והתושבים שפונו מבתיהם. אנו מייחלים לשובם של 101 החטופים שעדיין בשבי, לשלומם של חיילי צה"ל וכוחות הביטחון ואנו תקווה כי שנת תשפ"ה תביא איתה ימים טובים יותר".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו