יגרום לסכסוך חדש באואזיס? נואל גלאגר זוכה לכבוד ענק

הגיטריסט יככב בקרוב בתערוכת פורטרטים ייחודית בגלריית הדיוקנאות הלאומית בלונדון, כחלק מתערוכה שזכתה לשם "Legends" • לאחרונה הודיע עם אחיו על איחוד מוזיקלי של להקת הענק שלהם לאחר 15 שנות ניתוק

נואל גלאגר (ארכיון). צילום: GettyImages

עכשיו באמת על הוונדרוול: מרקורי אולי בנסיגה, אבל נראה כי לפחות עבור נואל גלאגר הכוכבים ממשיכים להסתדר. לאחר שהוא ואחיו הצעיר ליאם הכריזו לפני כשבועיים על פיוס ואיחוד מוזיקלי של להקת אואזיס לאחר נתק של 15 שנים שלווה במערכת יחסית עכורה, מנוכרת ועתירת השמצות, נואל זוכה לכבוד נוסף המנציח את מעמדו כאייקון מוזיקלי ותרבותי.

נואל (57) יככב בקרוב בתערוכת פורטרטים ייחודית בגלריית הדיוקנאות הלאומית בלונדון, כחלק מתערוכה שזכתה לשם "Legends" (אגדות) וצולמה על ידי הצלמת זואי לאו. הדיוקן בשחור לבן יוצג לראשונה ב-29 בנובמבר לצד 100 דיוקנאות של ידוענים נוספים מעולמות הבידור, האמנות והעסקים דוגמת הכדורגלן הבריטי המנוח בובי צ'רלטון, השחקן אורלנדו בלום וכוכבת "סקס והעיר הגדולה" קים קטרל.

כל התמונות שייכללו בתערוכה נבחרו על ידי לאו כדמויות שהשפיעו על חייה והקריירה שלה, אך לפי הדיווחים תמונתו של נואל תהיה היחידה שתיכנס גם לאוסף הקבוע בגלריה לאחר סיום התערוכה ב-2 במרץ 2025.

"אני נרגש וחש כבוד להיכלל באוסף הקבוע בגלריית הפורטרטים הלאומית", אמר נואל בתגובה לפרסום הידיעה. "המחשבה על דיוקן של גבר עצבני בגיל העמידה, שלמען האמת שונא שמצלמים אותו, שיוצג לצמיתות לדורות הבאים שיוכלו להתפעל ממנו היא מיוחדת מאוד". "זה הכבוד הגדול ביותר שדיוקן שלי של האגדה נואל גלאגר נרכש על ידי גלריית הפורטרטים הלאומית, מורשת נצחית שכל צלם פורטרטים ואמן חולם עליה", אמרה לאו.

סבינה ג'סקוט גיל, אוצרת בכירה לצילומים בגלריה, הוסיפה: "אנו נרגשים ביותר מהרכישה של דיוקנו של נואל גלאגר שצילמה זואי לאו לאוסף הצילומים של גלריית הפורטרטים הלאומית, ומקווים שפורטרטים מונוכרומטיים מרהיבים אלה שחוגגים את הגיוון של החיים התרבותיים הבריטיים יעזרו לעורר השראה בדור הבא של צלמים ומבקרים בגלריית הפורטרטים הלאומית".

האחים ליאם (מימין) ונואל גלאגר (ארכיון), צילום: GettyImages

הבשורה המרגשת בצידו של נואל מגיעה לאחר שאחיו הצעיר ליאם (51) מצא עצמו בסוף השבוע בתחלופת ציוצים עצבנית עם מעריצים זועמים של הלהקה, בהמשך לסערה הרוחשת סביב רכישת כרטיסים למסע הופעות האיחוד. לאחר שמעריצים רבים הביעו את התרעומת שלהם כלפי מחירי הכרטיסים המופקעים למסע האיחוד של הלהקה, ליאם הצהיר כי הוא "חש סיפוק" ממסע ההופעות הקרב אך באותה הנשימה ציין כי "הגישה של המעריצים מחורבנת" וכי הוא "שמח מכך שיש דברים שלא משתנים".

אואזיס. איחוד היסטורי, צילום: רויטרס

כשנתקל בציוץ של מעריץ שזעם על מחירי הכרטיסים המופקעים ואמר שלא ציפה שהם יעשקו את המעריצים כפי שעשו וטען כי מדובר בבושה, ליאם השיב לו בקצרה: "סתום את הפה" כשהוא מציין בציניות שנותרו כרטיסים בכריעה בלבד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר